Haarlemmers zijn echte strandliefhebbers. Ook in de winter. Dik aankleden en een frisse neus halen, heerlijk. Het strand in de winter is de ideale plek om uit te waaien en is in de koudere maanden prachtig om te zien. Maar waar ga je na die doses frisse strandlucht een welverdiende warme choco drinken? De meeste strandtenten zijn in de winter immers dicht, of eigenlijk gewoon verdwenen. Gelukkig zijn er uitzonderingen die het hele seizoen geopend zijn. Wij hebben de winterse strandtenten in Bloemendaal aan Zee en Zandvoort op een rijtje gezet. Strand in de winter? Een goed idee!

 

Strand winter

 

Tijn Akersloot

Onze absolute favoriet. Bij ‘Tijn’ loopt van alles rond: surfers, toeristen, wandelaars, kids en jong hip. Deze strandtent is groot en gezellig. Met in de winter een openhaard, maar ook diverse banken en leestafels. Een fijn muziekje op de achtergrond maakt het af. Tijn Akersloot is één en al raam. With a view uiteraard, want de zee en het strand zijn je uitzicht. Naast warme choco is een aanrader de steenoven pizza’s, stoofpotjes en op echt winterse zondagen gaat de buiten-BBQ aan en is er glühwein.

Elke dag van 09.00 – 00.00 uur. – Boulevard Paulus Loot 1, 2042 AD Zandvoort, Tel: 023 571 2547. Meer Tijn Akersloot >

 


Tijn Akersloot

 

NIUS Beachhouse 

Sinds 2021 nieuw op het Zuidstrand van Zandvoort is NIUS Beachhouse, tussen Hippie Fish en Ohana Beach. Het is een jaarrondpaviljoen, dus de hele winter open. Een leuke plek met een fijne haard, gezellige vintage bankjes eromheen, kleden aan de muur en veel planten. Op het terras buiten zit je heerlijk achter glas. Op mooie winterse dagen gaat de buitenbar open en kun je hier broodjes, soepjes, warme choco en glühwein krijgen. 

 

NIUS
NIUS Beachhouse

 

Republiek

Nog een favoriet, Republiek Bloemendaal. Dit nieuwe moderne strandpaviljoen is ook de hele winter open. Een schitterende plek met een fantastisch interieur. Enorme ramen waardoor je een heel mooi uitzicht hebt op zee. Je kunt hier ook heerlijk eten, ook houtovenpizza’s. Dit is geen strandtent meer te noemen, maar eerder een chique strandrestaurant. In de wintermaanden staan er vuurkorven buiten en kun je ook bij de buitenbar terecht. 

Elke dag van 9.00-23.00 uur. – De Republiek, Zeeweg 94 – Overveen, tel 023-5730730. Meer over De Republiek >

 

Strand winter
De Republiek

 

San Blas

San Blas is groot, kleurrijk en creatief ingericht. Geïnspireerd op Panama, lekker buitenlands tropisch gevoel dus. De openhaard gaat in de winter aan. Binnen liggen stapels spelletjes die je samen met je vrienden of kinderen kunt spelen. Met Kerst kun je terecht voor een heerlijke Kerstbrunch, die inmiddels erg populair is (reserveren dus!).

Ma/di/wo: 9 – 20 uur, do/vr/za/zo: 9.00 – na het diner. – Zeeweg 84 in Overveen. Meer over San Blas >


San Blas


Parnassia aan Zee

Deze strandtent ligt verdekt opgesteld achter de duinen van Bloemendaal, maar is al jaren een begrip. Binnen zit je in de winter heerlijk warm bij de mooie authentieke haarden. Fijn na een strandwandeling of een wandeling door de Kennemerduinen. De Jeep die midden in de tent staat is altijd erg populair bij kids. Op het terras staat een Yellow Submarine, een leuk speelplekje voor de kleintjes. 

Elke dag vanaf 09.00 tot zonsondergang. – Zeeweg (laatste afslag, na camping De Lakens), 2051 EA Overveen (net naast Bloemendaal aan Zee). Meer over Parnassia aan zee >

 


Parnassia

 

Gestrand

Een verborgen plek, gelegen in de duinen van Bloemendaal. Gestrand is het restaurant van Camping de Lakens en gewoon (net als het restaurant) het hele jaar open. Een warme, gezellige hotspot voor alle leeftijden. Voor de kleintjes zorgt de grote, avontuurlijke speeltuin voor uren speelplezier, s middags zit je hier heerlijk voor een relaxte borrel en ’s avonds voor een gezellig diner.

Zaterdag van 14.00 – 20.00 uur en zondag van 11.00 – 18.00 uur. Zeeweg 60, 2051 EC Overveen. Meer over Gestrand >

 

Strand winterStrand winter
Gestrand (Bron: Gestrand)

 

Club Nautique 23

Bekend om het blauw-witte exterieur en de mediterannee achtige havensfeer. Vrij luxe strandtent op het Noordstrand van Zandvoort met goed eten, o.a. biefstuk, zeebaars en ribeye staat op het menu. Op het terras zit je achter glas, waardoor je hier nog vaak lang buiten kunt zitten in de wintermaanden. Op zaterdagochtend kun je hier de hele winter door yoga aan zee doen. Wel binnen natuurlijk – bij de haard!

Elke dag van 11.00 tot 00.00 uur. – Strandafgang Barnaart 23, 2042 KB Zandvoort, tel 023-5715707. Meer over Club Nautique 23 >

 

Club Nautique
Club Nautique

 

Thalassa Zandvoort

Voor de liefhebbers van echte verse vis. Direct uit de zee op het bord. De strandtent is trots op zijn plaats, de foto’s van het oude Zandvoort zijn in volle glorie te vinden aan de muren. Hoofdgerechten rond de €20.

Elke dag geopend van 09.30 tot 00.00 uur. – Boulevard Barnaart, strandafgang 18, 2041 KB Zandvoort aan Zee, tel 023 571 5660. Meer over Thalassa >

 

Strand-winter-Zandvoort-Bloemendaal

 

De Haven van Zandvoort

Een grand café aan zee, dat is de Haven van Zandvoort. Voor ontbijt, lunch en diner. Gelegen midden in het centrum van Zandvoort. Er is een open haard om bij op te warmen! 

Elke dag geopend van 10.00 – 21.30 uur. – Strandafgang Paulus Loot 9, 2042 AA Zandvoort, tel 023 571 8888. Meer over Haven van Zandvoort >

 

De Haven
De Haven van Zandvoort

 

Er zijn nog veel meer leuke strandtenten in Zandvoort! Lees meer op Liefs uit Zandvoort: www.liefsuitzandvoort.com.

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

Fotocredits: Liefs uit Zandvoort / Kristel Veerman

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!