Een oase van rust op het verre zuidstrand van Zandvoort. Met Aziatisch tintje, heerlijk eten, fantastische wijn en een relaxte sfeer. Bestaat dat? Ja! Als je helemaal aan het einde van de zuidboulevard het strand oploopt zit daar 300 meter verder Ajuma. Deze strandtent is een heuse ‘beach hideaway’. Niet verder vertellen!

Ajuma-Zandvoort-10

Ajuma Zandvoort 1

Door de unieke plek vergeet je bij Ajuma bijna dat je gewoon in Nederland zit. Geen drukke boulevard perikelen hier. Na een korte wandeling wapperen de witte en paarse vlaggen je tegemoet. De herkenbare ‘toegangspoort’ van Ajuma noemen ze ook wel ‘Torii’, oftewel Japanse toegangspoort. Daar begint de Aziatische sfeer al. Verder is het strandpaviljoen clean ingericht met veel wit, lekkere loungebanken, hout, lampionnen en details uit het oosten.

Ajuma-Zandvoort-11

Ajuma Zandvoort 4

Ajuma Zandvoort 2

Eigenaar Wim Brugman is geen vreemde op het strand en in horeca Haarlem. Sterker nog, hij organiseerde 17 jaar lang alles in de Lichtfabriek, had jaren restaurant Willendorf aan de Bakenessergracht en runde strandtent De Zomer in Bloemendaal. Zoals hij zelf zegt is het hij toch het meeste thuis op het strand, dus opende hij in 2012 Ajuma. Juist de unieke plek was wat hem aantrok. Net even anders. Het Aziatische kwalitatieve eten (mede te danken aan Wim’s vriendin Roos met roots in Suriname) erbij maakte zijn nieuwe droom compleet.

Ajuma Zandvoort 3

Ajuma-Zandvoort-12

Bij Ajuma wordt hoogstaand gekookt. De keuken maakt dus de hele relaxte ervaring compleet. Op de kaart met ‘Just Asian Food’ staan heerlijke bites zoals papadum en veggie-fried balls, bao’s met bijvoorbeeld spicy chicken, soep en allerlei vlees, gevogelte, vis en vegetarisch. Wat dacht je van Peking Duck, Pad Thai, Redang Stew Beef, Udon Miso Salmon, Madras of Chinese Style Ribs? Om het af te toppen zijn er heerlijke ‘sweets’. Echt, eten kan hier niet misgaan. Prijzig? Nee, gerechten zijn bijvoorbeeld tussen de €7,50 en €12,50.

View More: http://barbarakieboom.pass.us/vtwonenborrel

View More: http://barbarakieboom.pass.us/vtwonenborrel

Als wij denken aan een ‘Asian hideaway’ denken wij ook aan yoga, massage en muziek. En ja hoor, ook dat kan bij Ajuma. Er zijn jamsessies met wereldmuziek en evenementen zoals Ajuma Summer Festival. Voor alle data en events kijk je hier. Ajuma is ook af te huren (kan gedeeltelijk of helemaal). Top voor een bruiloft, speciaal diner, business events, verjaardag of een andere heugelijke aangelegenheid.

Ajuma Zandvoort 9

Ajuma Zandvoort 8

Ajuma-Zandvoort-13

Het mag duidelijk zijn. Ajuma is een paradijsje in Zandvoort, met de zee als je uitzicht!

Ajuma
Zuidstrand 2
2042 AG Zandvoort
Tel 023 5714608
www.ajuma.nl
Facebook.com/ajumazuidstrand

Openingstijden
Maandag t/m zondag 09.00 – 00.00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie