Dit zijn wij!

Welkom op Haarlem City Blog. Aangenaam!

Haarlem is een geweldige stad waar wij een hechte band mee hebben. Het bruist en vooral; er is in Haarlem altijd genoeg te doen. Haarlem wordt niet voor niks ‘wereldplek‘ genoemd. Onze liefde voor de stad, maar vooral onze tips voor dat ene nieuwe restaurantje, lunchtent, hippe winkel, fijne plekken aan het strand en meer delen wij graag met jou.

Wie zijn wij? Ik (Laura, 1983) ben geboren Haarlemse. Oftewel een ‘echte mug’. De gezelligheid van het centrum, alles op fietsafstand, het vakantiegevoel met het strand om de hoek, en ook bruisend Amsterdam naast de deur. Heerlijk! Ik ben niet de enige. Het enthousiasme waarmee onze volgers op Haarlem City Blog reageren zegt genoeg!

Haarlem City Blog startte eind 2012. Ik deelde al graag mijn tips over Haarlem met vrienden, en doe dat sindsdien ook online. Nu lezen maandelijks duizenden Haarlemmers onze blogs. Echt te gek.

Maar… ik doe dit niet alleen! Maak ook kennis met het Haarlem City Blog team.

Meet… blogger Janina!
Janina

Janina komt uit de achterhoek, maar woont al ruim 10 jaar in Haarlem en is inmiddels verknocht aan de stad. Ze wordt heel blij van (bijna) alles te kunnen doen in Haarlem: winkelen, naar musea of de film, lekker uit eten, borrelen, naar het bos, in de zomer bootje varen of op de fiets naar het strand. Haarlem is knus, gemoedelijk en overzichtelijk. Je wordt volgens haar hier altijd verrast. Een stad met een dorps karakter. Janina is dol op mode, lifestyle en schrijven. Bij Haarlem City Blog kan ze dus helemaal haar ‘ei’ kwijt.

Lees hier alle blogs van Janina >

Meet… blogger Lucinda!
Lucinda

Geboren en getogen mug. Haarlem is dus echt Lucinda’s thuis, en wanneer ze de stad in rijdt valt er al een rust over haar. Haarlem is zoals ze zegt ‘best of both worlds’ met het strand maar ook Amsterdam om de hoek. Ze vindt het heel leuk Haarlemmers op de hoogte te houden van wat Haarlem te bieden heeft, en ze te tippen over de echte krenten uit de pap.

Lees hier alle blogs van Lucinda >

Meet… blogger Kristel!
kristel

Op reis vertelt Kristel altijd dat Haarlem de beste plek van Nederland is. Overzichtelijk, gezellig en mooi. Over Haarlem valt nou eenmaal weinig negatiefs te zeggen. Nu ruim 9 jaar in Haarlem en Kristel voelt zich een echte mug. Al haar vrienden zijn naar Haarlem verhuisd, ze gaat dus niet meer weg. Haar drie liefdes – schrijven, Haarlem en cultuur kan ze hier perfect combineren. Bovendien is het altijd fijn om op de hoogte te blijven van alle Haarlem-nieuwtjes, en om deze op een leuke manier te kunnen doorgeven!

Lees hier alle blogs van Kristel >

Meet… blogger Simone!
simone

Simone woont midden in het centrum en hobbelt zo het ‘stadje’ in. Knus, hip en gezellig. Vrienden altijd in de buurt. Dwalen is hier vindt ze fijn, lekker met de ‘benenwagen’ de stad door. Haar passie voor schrijven en de stad kan Simone hier kwijt. Naast haar werk als freelance brandmanager is dit een fijne afwisseling. Ze is dol op mode en vaak op het strand te vinden om te surfen.

Lees hier alle blogs van Simone >

Meet… blogger Anne!
1934462_145021698992_8294271_n

Opgegroeid in een dorp in de buurt, daarna jaren in Amsterdam en inmiddels al heel wat jaartjes in Haarlem. Anne en haar gezin (er lopen bij haar thuis twee ‘mugjes’ rond) zijn hier gesetteld. De leukste stad om in te wonen volgens haar. Anne is gek op het strand en ontdekt voor ons vooral veel activiteiten en plekken die leuk zijn voor kinderen. Dat stimuleert haar om op ontdekkingstocht te blijven gaan en ouders op leuke ideeën te brengen!

Lees hier alle blogs van Anne >

Meet… Nicoline en Frederiek van Mugjes!
Portret lowres door Jorrit t Hoen

Nicoline en Frederiek zijn beide import muggen, maar inmiddels samen met hun gezinnen volledig ingeburgerd. Als makers van het boek ‘Mugjes’ schrijven ze veel over kinderactiviteiten in Haarlem en dan vooral over alles wat leuk is voor peuters en kleuters. Dat doen ze ook graag voor Haarlem City Blog omdat dat zo’n fijne website is die ze zelf ook regelmatig raadplegen (als ze bijvoorbeeld weer eens zonder kinderen de deur uit gaan ’s avonds)!

Lees hier alle blogs van Nicoline en Frederiek >

Meet… fotograaf Linda!
Linda

Na een huizenzoektocht in- en om Haarlem tussen de bollen net buiten de stad belandt. Maar Linda is regelmatig in de stad te vinden om het stadse leven op te snuiven, neer te strijken bij een koffietent en toffe plekken te fotograferen voor Haarlem City Blog. Om voldaan terug te keren naar haar heren(t)huis. Ze bevindt zich graag in mooie interieurs of is creatief bezig. Naast fotograferen raakt zij overtollige energie kwijt aan bootcampen, lange wandelingen door het bos of aan strand met haar hond of socializen met vrienden.

Meet… fotograaf Stephanie!
Stephanie

Opgegroeid in Heemstede, kent Stéphanie als geen ander het ‘Haarlem’-gevoel. Ze bracht haar studententijd door in Amsterdam, maar inmiddels al ruim drie jaar trotse bewoonster van Haarlem. Momenteel woont ze in de Leidsebuurt en fietst ze het liefst met haar camera naar haar favoriete hotspots. Haarlem verveelt haar eigenlijk nooit en anders ligt Amsterdam en het strand om de hoek! Iedere keer als ze dan weer het station Haarlem uitloopt, voelt het als thuiskomen.

Onze gedeelde passie:
HAARLEM

…en genoeg mugervaring om onszelf tot onofficiële ‘stadsdeskundigen’ te mogen kronen.

Vragen of suggesties? Graag! Neem contact met ons op.

Voor bedrijven
Er zijn diverse mogelijkheden om te adverteren op Haarlem City Blog. Klik hier voor meer informatie.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!
facebook.com/haarlemcityblog
twitter.com/haarlemcityblog
instagram.com/haarlemcityblog
pinterest.com/haarlemcityblog