Ontbijten buiten de deur is in. Steeds vaker gaan wij voor deze eerste maaltijd van de dag lekker ‘uit’. Een boterham, maar zeker ook voor de lekkerste shakes, gezonde yoghurts, lekkere eitjes en heerlijke broodjes. Dit zijn de leukste plekken in Haarlem voor ontbijt.

Blender
Smoothies, oathies, gevarieerde salades, bites en gezonde lekkernijen. Blender is een echte gezonde hotspot. Kenmerkend zijn de vele ramen en de hele dag zon. Er is ook een fijn terras.
Meer over Blender >

Blender-Haarlem-10

Yoghurt Barn
Loei lekkere yoghurts in alle soorten en maten. Dat gaat er ’s ochtends wel in. Naast yoghurt specials ook smoothies en juices om van te smullen. De Barn zelf in de Kruisstraat is een genot voor het oog. Mooi ingericht met veel knusse hoekjes.
Meer over Yoghurt Barn >

Yoghurt Barn Haarlem

By Lima
Elke ochtend vanaf 8 uur staat hier in de Zijlstraat de koffie klaar. Gezond, eerlijk, lokaal, vers en biologisch staat centraal. En lekker! Alles By Lima is suikervrij en zonder E-nummers. Ook vegetarisch, veganistisch of glutenvrij kan hier. Een lichte en gezellig ingerichte plek. De hele dag door.
Meer over By Lima >

By-Lima-Haarlem-7

Wolkers
Wisselende kunst aan de muur en een vintage inrichting. Wolkers is een fijne plek! Op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht met veel licht. Heerlijke boterhammen, verse kranten en goede sfeer.
Meer Wolkers >

Wolkers Haarlem

Dodici
Dodici kan de hele dag door en zeker ook voor een lekker ontbijt. Van lekkere broodjes, croissants tot samengesteld ontbijt. Verse sappen en heerlijke koffie. Vanaf het begin is dit een van de best bezochte tenten door de ‘know-where-to-go’ Haarlemmer.
Meer over Dodici >

Dodici-Haarlem

Hofje zonder Zorgen
Haarlem is bekend om de hofjes, en je kan er ook ontbijten. Het Hofje zonder Zorgen zit midden in de Grote Houtstraat en bied verrassend uitzicht over een van de leukste hofjes van Haarlem. Heerlijk vers ontbijt, en bewaar een plekje voor een stukje taart. Die is heerlijk hier!
Meer Hofje zonder Zorgen >

Hofje-Zonder-Zorgen-Haarlem-2

Anne & Max
Het is altijd gezellig bij dit freshfood & coffeecafé in de Zijlstraat. Vanaf ’s ochtends vroeg bruist het. De missie van Anne & Max is je gezonder de deur uit te laten gaan dan dat je bent gekomen. Veel verse sappen, broodjes en soepen dus. Ga op tijd, het is hier vaak druk.
Meer over Anne & Max >

Anne-en-Max-bar

Meneer Frans
Samen met Sports ’N Styles en Pand 10 onder één dak. Een unieke combinatie dus en Meneer Frans heeft meer verrassingen in petto. Prachtige ruimte bijvoorbeeld en een prachtige binnentuin. De ideale plek om even bij te komen van de drukte van de stad, maar dan wel midden op de Gedempte Oude Gracht.
Meer over Meneer Frans >

Meneer-Frans-Haarlem-1

Native
Vanaf 8 uur ’s ochtends staat de koffie van White Label al voor je klaar bij Native. Deze hotspot zit in de knusse Vijfhoek in een even leuk klein straatje. Er is een terrasje wat de ultieme plek is om wakker te worden. Van binnen is de inrichting even leuk: knus, groen en hip. Op de kaart veel gezonde en heerlijke ontbijtjes. Oog voor detail en ook nog eens vriendelijk personeel.
Meer over Native >

Staal
Een plek waar je zintuigen worden geprikkeld. Want naast lekker eten (biologisch en uit de streek), kun je bij Staal werken in de wifi hoek, maar vooral ook heel veel lezen. Een stoere inrichting met een hele wand vol boeken die je gratis mag lenen.
Meer over Staal >

Staal-Haarlem

Meer top 10 lijstjes? Bekijk ze hier.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!