De zon schijnt weer, de lente is gekomen. Wij hebben zin het terras. En daarin is genoeg keuze in Haarlem. Naast de bekende terrassen verrast Haarlem ook met een aantal verborgen exemplaren of mooie binnentuinen waar je terecht kunt voor een drankje. Deze plekken moet je dus even weten. En wij verklappen ze vast, de leukste op een rij!

verborgenterrassen

De tuin van Meneer Frans
Steek aan de Gedempte Oude Gracht de woonwinkel Pand 10 door (ook een aanrader) en je stapt zo de stadse binnentuin van lunchroom Meneer Frans binnen. Eigentijds ingericht, windstil en met de zon erop heerlijk vertoeven. De kaart maakt het nog beter: zowel lunch als warme lunch, eigen gebakken taarten, flammenkuchen en lekkere drankjes. Ontsnap hier even aan de drukte van de stad.
Meer over Meneer Frans >

Binnentuin Meneer Frans

De tuin van Thuys
Dit is het café van Museum het Dolhuys. Prachtig gelegen vlakbij het station, in het groen en aan het water. Het museumcafé Thuys en de bijbehorende tuin zijn vrij toegankelijk en daarmee een geweldige plek om de nodige zonnestralen op te vangen. Dat er ook nog eens lekker eten en drinken geserveerd wordt (biologische, duurzame streekproducten) maakt dit helemaal tot een aanrader. Ook leuk met kinderen.
Meer over Thuys >

Dwaze-Dinsdag-Dolhuys-3

Coffee Star bij de stadsbibliotheek
De poort door aan de Gasthuisstraat midden in het centrum en je staat op het grote binnenplein bij de stadsbibliotheek. Op dit gezellige verborgen pleintje bevindt zich ook Coffee Star, een espressobar met fijn terras. Er is een uitgebreide koffiekaart, heerlijk gebak en tosti’s. Vanuit Coffee Star steek je zo door de bibliotheek in, wat voordelen met zich meebrengt zoals gratis goede wifi en bergen tijdschriften die je hier kunt lezen.
Meer Coffee Star >

coffeestar

De tuin van Ora
Dat het Italiaanse restaurant Ora aan de Jansstraat ook een binnentuin heeft moet je even weten. Steek het restaurant door en waan je in de mediterrane tuin. Je zou bijna vergeten dat dit midden in het Haarlemse centrum ligt. Ora wordt gerund door een Italiaanse familie en serveert authentiek eten. Heerlijke pizza’s en zelfgemaakte limoncello. Jum!
Meer Ora >

Ora

Dakterras van Brick
Restaurant Brick is op zichzelf al een aanrader, gelegen in de idyllische buurt de Vijfhoek. Zeer smaakvol eten (Frans georiënteerd met een twist) en een fijne mix van lunch, borrel en restaurant gelegenheid in één. Brick is modern en gezellig ingericht met twee knusse verdiepingen. Achter de bovenste verdieping is het kleine dakterras. In de zomer lunch of dineer je hier dus heerlijk buiten.
Meer Brick >

Dakterras Brick

Wereld van Jansje
Deze geweldige winkel in de Grote Houtstraat barst van de duurzame producten en verrassende cadeau’s. Achterin zit de lunchroom, en die heeft ook een terras. Geniet in de zon van biologische streekproducten, taartjes, ijs, koffie en thee. Jansje wordt deels gerund door mensen met een beperking, vol enthousiasme. Een wereld die de moeite waard is even in te stappen!
Meer Wereld van Jansje >

terras Wereld van Jansje

Tuin van Pieck
Eet- en drinklokaal Jacobus Pieck in de Warmoesstraat is een Haarlemse klassieker. Lunch en diner, het zit hier altijd vol. Omdat het gewoon heel leuk is, en lekker (de kaart is Frans georiënteerd). De Warmoesstraat is een van de leukste straatjes van de stad, echt oud Haarlems. Achterin herbergt Pieck een tuin waar je ook heerlijk kunt vertoeven. Reserveren is wel aan te raden.
Meer over Pieck >

Nurks in de Hout
In het Haarlemse stadspark de Haarlemmerhout staat dit schattige eethuisje. Nostalgisch en modern tegelijk. Op de kaart een aantal klassiekers, zoals een “potje Nurks”, “The Dutch Weed Burger” en “de specialiteiten pannenkoeken”. Jong en oud komt aan zijn trekken. Buiten een fantastisch terras met uitzicht op de overburen, namelijk de hertjes. In de stad, maar je bent helemaal weg hier.
Meer Nurks >

Nurks-Haarlem-3

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!