Alweer ruim twee jaar geleden ontstond het idee voor DeDAKKAS. Wild enthousiast werden wij ervan, en wij waren niet de enige. Een tijd bleef het stil, maar achter de schermen gebeurde een hoop. En nu is het zover: de crowdfunding campagne is gestart! In het voorjaar van 2018 moet deze unieke plek op het dak van parkeergarage De Kamp er komen. Hier gaat menig Haarlems hart sneller van kloppen, wij weten het zeker.

DeDAKKAS-Haarlem-02

DeDAKKAS-Haarlem

Dit duurzame paviljoen met terras en stadspark tilt je letterlijk boven de stad uit, het dak op, met bijbehorend topuitzicht en relaxte vibe. Voel je hem al? DeDAKKAS moet een plek worden om te relaxen, te krioelen in het gras, waar je cultuur opsnuift, naar live muziek luistert, een filmavond beleeft, workshops yoga volgt, heerlijk kan eten en drinken en waar de zon ondergaat tijdens een gezellig avondje met vrienden. Alles wat een normaal stadspark ook biedt, alleen dan op het dak middenin onze stad. Wat een genot.

Alsof dit nog niet genoeg is komt er het hele jaar door een programma met een mix van cultuur, creativiteit, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen, want bij DeDAKKAS denken ze niet in hokjes. Met een dak, een kas en een park kun je mooie dingen doen. Bijvoorbeeld RoofTopCinema avonden met Haarlem als decor, muziek tijdens Dakoestisch, Klas in de Kas voor kids, VrijMiDaBo’s, kleinkunst, yoga en meer.

De dakkas haarlem 6

Bij een kas hoort goed eten. Dat is precies wat ze bij de DeDAKKAS willen doen. De kernwoorden zijn eerlijk, heerlijk en verantwoord. De kaart is even veelbelovend als het plan, en wordt gevuld met veelal plaatselijke producten.

Dedakkas Haarlem 4

DeDakkas Haarlem 2

Achter dit briljante idee zit een team van drie mannen: Dennis, Victor en Jeroen. Een goede mix, want inmiddels zijn gemeente, de buurt en lokale ondernemers ervan overtuigd dat DeDAKKAS er moet komen. De vergunning is rond! De bouw willen zij dit jaar al starten. Want hoe eerder wij het dak op kunnen hoe beter.

DeDAKKAS Haarlem 5

DeDAKKAS-Haarlem-06

Ben je net zo enthousiast als wij? Help dan mee. Want naast gemeente en banken willen Dennis, Victor en Jeroen een groot deel van de financiering ophalen via crowdfunding. Ze betrekken jullie graag in dit te gekke plan, met als beloning natuurlijk eeuwige roem. Je kunt geld lenen of kopen. Lenen kan vanaf €250 en je ontvangt het bedrag + 25% rente terug in 5 jaar. Kopen kan vanaf €50. Dat tegoed wissel je in als ze straks open zijn voor eten, borrels of je eigen feestje. Een win-win situatie. Meer weten? Kijk op www.dedakkas.nl.

De Dakkas Haarlem 3

We zien elkaar volgend jaar op het dak!

DeDAKKAS
Dak parkeergarage de Kamp
Haarlem
www.deDAKKAS.nl
www.facebook.com/dedakkas

Haarlemse nieuwtjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie