Na twee jaar afwezigheid schittert de Nieuwe Koningin weer in onze stad. Dit restaurant verwelkomen wij met open armen! Bij vele Haarlemmers zeer geliefd voor een avondje tafelen door de gezellige sfeer en de kleine zeer smakelijke gerechten. Dit knusse restaurant is nu gevestigd aan de Nassaustraat (ook koninklijk). Wij gingen proeven!

De-Nieuwe-Koningin-Haarlem-3

De meeste van ons zullen De Nieuwe Koningin nog kennen uit de Koninginnebuurt. Altijd vol en erg populair. Toen de deuren twee jaar geleden dicht gingen was dat dus erg jammer. Gelukkig miste eigenaresse Miranda haar restaurant ook, en nu is ze dus terug! Met dezelfde kok en dezelfde opzet.

De-Nieuwe-Koningin-Haarlem-1

Het recept is zoals wij van ze gewend zijn: een persoonlijk welkom van Miranda, de inrichting ademt huiskamersfeer, onze nieuwe koningin Maxima hangt aan de muur en de kaart staat vol kleine gerechten. Op die kaart is keuze genoeg, met een mix van vlees, vis en vega van ieder 9,50. Er staan 12 gerechten op de kaart, en dit wisselt per seizoen. Lastig kiezen hoor, want alles is zo lekker! Ook de wijnkaart is een feest, alle smaken zijn hierop te vinden.

De-Nieuwe-Koningin-Haarlem-2

Geproefd door ons: lichtgegaarde tonijn met groene kruidenkorst, steak tartaar met gebakken kwarteleitje, Thaise visburger en salade bladspinazie, pompoen en geitenkaas. Verder deze winter op de kaart onder andere risotto met pompoen, coquilles, gebakken kwartel en pastinaaksoep. Hou ruimte over voor het dessert, want ook deze zijn smullen. Kies bijvoorbeeld een warm chocoladetaartje, crème brûlée of sticky walnoten toffee.

De-Nieuwe-Koningin-Haarlem-8

Het is ook weer gelukt om een gezellige huiskamersfeer te creëren. Het hoekpand heeft veel licht en circa 15 tafels. De bevlogen en enthousiaste Miranda heeft het pand aangekleed zoals zij graag wilde. En dat is te zien. Wij voelden ons meteen thuis.

De-Nieuwe-Koningin-Haarlem-5

Wij zijn niet de enigen die blij zijn met de terugkomst van De Nieuwe Koningin. “Direct na de opening zaten wij weer elke avond vol. Zoveel enthousiaste reacties, echt een eer”, vertelt Miranda. Dus reserveer even een tafeltje voordat je hier gaat eten. Gegarandeerd een heerlijke avond!

De-Nieuwe-Koningin-Haarlem-4

De Nieuwe Koningin
Nassaustraat 15
2011 PH Haarlem
Tel 023 – 7370643

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 17.30 tot 22:00 uur (de keuken is open tot 22 uur, het tafelen mag wat uitlopen)

Reserveer nu een tafeltje bij De Nieuwe Koningin

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie