Foodlovers opgelet, het foodevent van Haarlem staat weer voor de deur: Haarlem Culinair. Vier dagen lang op de Grote Markt in Haarlem. De 22ste editie alweer. Het evenement start op donderdag 4 augustus en er kan tot zondag 7 augustus gegeten en gedronken worden. Het recept? Haarlemse restaurants presenteren hun specialiteiten bij ieder een eigen stand, proeven dus. Daarnaast muziek en natuurlijk een borrel.

Haarlem Culinair 4

Haarlem Culinair 3

Deelnemers dit jaar zijn weer om te smullen: Brick, Dijkers, Fris, De Jopenkerk, De Kippenhal, ML, Napoli, Ratatouille, Parels, Sushitime, Toujours, De Uitkijk, en Wijn & Ko. Een mooie mix. Alle restaurant hebben een eigen stand op de Grote Markt waar ze uitpakken met lekker eten. Proef waar je wilt een hapje. Makkelijk kennismaken met deze Haarlemse restaurants dus. Zoals wij gewend zijn is de borreltent het centrum van Haarlem Culinair. Dus altijd gezellig.

Haarlem Culinair 2

Het evenement is weer gratis te bezoeken, geen entreeprijs. Mocht je er gaan eten, reken dan wel op wat kosten. Ik doe zelf vaak een mix; beetje thuis eten en een hapje daar. Op donderdag 4 augustus gaan de ‘deuren’ open vanaf 17.00 uur. De dagen daarna Culinair vanaf 13.00 uur.

Nieuw dit jaar zijn twee speciaalmarkten. Op het Boereplein (naast de Pathe bij de Raaks), ook wel het bierplein bij de Jopenkerk, wordt een bier- en brouwersmarkt gehouden op zaterdag en zondag van 12 tot 19 uur. Op de zondag staat de Botermarkt van 13 tot 23 uur in het teken van Slowfood. Langzaam genieten dus, eerlijk en puur. Ongeveer 30 producenten laten ons hier kennismaken met bijvoorbeeld vergeten groenten, kaas en chocolade.

Haarlem Culinair 1

Haarlem Culinair
Donderdag 4 augustus t/m zondag 7 augustus 2016
www.haarlemculinair.nl
www.facebook.com/haarlem.culinair

Data en tijden
Don 4 augustus: 17:00 – 23:00
Vrij 5 augustus: 13:00 – 23:00
Zat 6 augustus: 13:00 – 23:00
Zon 7 augustus 13:00 – 22:00