Midden in de stad, aan het Spaarne, is het Haarlemse stadsstrand de Oerkap te vinden. Dat wij hier graag komen mag duidelijk zijn, het 10e seizoen staat voor de deur! Lekker de voetjes in het zand op deze relaxte plek. De sfeer bij de Oerkap doet denken aan de hippie tijd: een bonte verzameling aan stoeltjes en tafels, een grote blokhut met binnen een houtkachel voor de koude dagen, kleurige lichtjes en fijne muziek. Op 1 april gaan ze weer open.

Oerkap-Haarlem-1

Misschien heb je de afgelopen tijd berichten voorbij zien komen over het voortbestaan van de Oerkap. Het is nog even spannend of ze volgend jaar weer open gaan op deze plek. Voor dit jaar geen paniek, dit seizoen zijn ze gewoon geopend!

de-oerkap-haarlem de-oerkap_0

Deze plek is echt voor jong en oud. Overdag krioelen de kinderen in de zandbak, met daarnaast volwassenen genietend van een drankje. ‘s Avonds gaat de muziek wat harder, en geniet het hippe publiek van de vakantie vibe die hier heerst. Elke donderdag op de vroege avond treden live bandjes op, en maandelijks is hier een volle maan feestje. Dit maakt de sfeer compleet. Het stadsstrand grenst aan het spoor, op loopafstand van het Haarlemse Station, en natuurlijk aan het water en hoge gras van het Spaarne. Beetje rommelig maar oergezellig!

stadsstrand-de-oerkap jamon-jamon-oerkap

Ook het eten op de Oerkap, lunch en diner, past bij de laid back sfeer. De pizza’s zijn een begrip. Groot en superlekker, met een dunne bodem, zelfgemaakte saus en toppings naar keuze. Alle om-je-vingers-bij-af-te-likken pizza’s zijn 9 euro. Verder zijn er broodjes, beroemde limo, bier, wijn en meer lekkers. Op 31 maart opent de Oerkap met een gezellig feestje. Kaartjes koop je hier. Wij kijken er weer naar uit!

slippers-oerkap avond-oerkap_0

De oerkap is geopend van april tot oktober van 12.00 uur tot 00.00 uur.

Stadsstrand de Oerkap
Harmenjansweg 95
2031 WJ Haarlem
www.deoerkap.nl

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie