We love lunch! Op een doordeweekse dag, maar vooral een lange sessie in het weekend. Haarlem barst van de plekken waar je terecht kunt voor een lekker middagmaal. Het is lastig kiezen. Om het makkelijk te maken hebben wij onze favorieten op een rij gezet. Hier moet je zeker een keer gaan lunchen!

Anne & Max
Al jaren Haarlems meest populaire lunchspot. Niet voor niks. Bij Anne & Max op bezoek gaan is altijd een succes. Dit freshfood & coffeecafé serveert verse sappen, broodjes en soepen met passie. Met wifi en stopcontacten, dus werken is mogelijk. Ook voor ontbijt en high tea.
Meer over Anne & Max >

Anne-en-Max-bar

Hofje zonder Zorgen
Unieke plek, midden in het centrum met uitzicht over het Proveniershofje. Een favo plek voor veel Haarlemmers. Alles met ‘zorg’ bereid, met producten uit de streek en biologisch. Ideale spot tijdens een dagje winkelen.
Meer over Hofje zonder Zorgen >

Hofje-Zonder-Zorgen-Haarlem-2

Tijn Akersloot
Superfijne strandtent aan het strand van Zandvoort. Met het hele jaar door heerlijke lunch. Tijn is groot, gezellig en voor iedereen. Veel licht en veel keus. Ook voor kinderen geschikt. Gegarandeerd vakantiegevoel!
Meer Tijn Akersloot >

Tijn Akersloot 4

Stadsstrand de Oerkap
Voetjes in het zand, maar toch in de stad! Relaxte plek met hippie sfeer, voor jong en oud. Beetje rommelig, maar juist daardoor Oergezellig. Broodjes zijn heerlijk, van Jamon Jamon, pizza’s zijn ook een aanrader. Open van april tot oktober.
Meer over de Oerkap >

jamon-jamon-oerkap terras-de-oerkap

Rapa Nui
Ultiem relaxen aan het strand van Zandvoort, tegen Bloemendaal aan Zee aan. Bij Rapa Nui hangt een no-nonsense sfeer. Iedereen is welkom! Met loungebanken en ligbedden. Lunchen in de zon, wat wil je nog meer?
Meer over Rapa Nui >

rapa-nui-terras rapa-nui-binnen

Staal
Op deze plek aan de Gedempte Oude Gracht worden je zintuigen geprikkeld. Met mini-bibliotheek en biologisch eten uit de streek. Stoer en licht design. Kunst, literatuur, cultuur en goed eten staan hier voorop. Werken kan ook.
Meer over Staal >

Staal-Haarlem

Dessertbar
Van oorsprong een toetjesbar in het leukste straatje van Haarlem: de Warmoesstraat. Knus en kleurige sfeer in een historisch pandje. Ook lunch op deze plek: heerlijke broodjes (zoals ciabatta geitenkaas, club sandwich, een uitsmijter of een broodje serranoham), een salade of huisgemaakte soep. Zoveel mogelijk met verse producten en zelf gemaakt.
Meer over Dessertbar >

Desert-Bar-Haarlem

Wolkers
Gelegen in de stad, aan het Spaarne. Sfeer is knus, industrieel en vintage stijl. Alles kan hier. Altijd nieuwe kunst aan de muur. De lunch is veelal biologisch, lekker en simpel.
Meer over Wolkers >

eten-bar-wolkers wolkers-haarlem

Dodici
Dodici is altijd goed. Hier kan ook alles, naast lunch ook heerlijke koffie, ontbijt, diner en borrel. Trendy maar gezellig. Het eten is Italiaans en van goede kwaliteit. Niet voor niks enorm populair bij de Haarlemmer. La dolce vita!
Meer over Dodici >

Dodici-Haarlem

De Overkant
Verstopt in een steegje midden in de stad. De inrichting is vooral lekker ongedwongen en no-nonsense. De Overkant is dus klein en knus. Maar het eten is geweldig! Enorme keuze aan heerlijke broodjes, sappen, panini’s, salades en uitsmijters. Goed gevuld naar buiten voor een kleine prijs. Het zit hier dan ook altijd vol.
Meer over De Overkant >

De-Overkant-Haarlem-Paarlaarsteeg de-overkant-haarlem-binnen

MarrakeZ
Where Marrakech meets Ibiza. Grote kleurige lunchroom in mediterraanse omgeving gelegen aan de Gedempte Oude Gracht. Ruime keuze aan verse broodjes en salades, soepen en shakes. Er is hier zelfbediening. De spullen bij MarrakeZ zijn ook te koop.
Meer over MarrakeZ >

marrakez-interieur marrakez-koffie-bocca

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!