Midden in de stad vind je de hidden gem van Haarlem: Meneer Frans! De ideale plek voor een kop koffie, een lekker stuk taart, een heerlijke lunch of een borrel. Bijvoorbeeld op je vrije dag, tussen het werken door of tijdens een dagje shoppen. Maar wat veel Haarlemse muggen nog niet weten, is dat er een prachtig, groen terras in de binnentuin van het unieke restaurant verstopt zit. Compleet vernieuwd! Hier willen wij zeker zo nu en dan neerploffen en een hele middag vertoeven!

 

Meneer-Frans-Haarlem-1

 

Unieke combinatie

Meneer Frans heeft een eigen ingang aan de zijkant van het grote pand aan het Klein Heiligland 8. De naam ‘Meneer Frans’ is een eerbetoon aan de overleden oud-eigenaar van Van Duivenboden, de bekende meubelzaak die zich in hetzelfde gebouw bevindt. Meneer Frans heeft verschillende, eigenzinnige ruimtes. De dameskamer met knipoog naar de 18e eeuw, waar je ongetwijfeld blij van wordt van de zoete kleuren en lieve vloerkleden. De industriële kamer met stoere elementen, zoals een blauwe metallic muur en strakke stoelen. Tevens is er de mogelijkheid om te reserveren voor feestjes, verjaardagen, recepties en bruiloften.

 

 

Standje “chillen maar”

Zonnebril, zonnebrand en zonneterras… Het ultieme recept voor een Haarlemse zomerdag, zo weten ze ook bij Meneer Frans. De afgelopen maanden heeft het team keihard gewerkt om hun prachtige binnentuin om te toveren tot een zonovergoten toevluchtsoord en heeft het een nieuwe, frisse look gekregen. Met als kers op de taart de speciale plantenbakken en mooie seizoensplanten van Upperbloom. Op dit grote terras heb je de keuze uit relaxte stoelen, ruime picknicktafels en gezellige tafeltjes voor twee of vier. Altijd genoeg ruimte voor gezelligheid dus!

 

Meneer-Frans-Haarlem-5

 

Ongedwongen en uniek

Het motto bij Meneer Frans is ‘geniet’. Of dat nou gezellig binnen is in één van de stijlvolle hoeken van het restaurant of buiten in de vrolijke binnentuin. Wanneer je wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, ben je bij Meneer Frans aan het juiste adres. Het gastvrije team bereidt en serveert met veel plezier de lekkerste gerechten. Een ontspannen ontbijt, lunch of borrel. En ben je bijvoorbeeld vegan of eet je glutenvrij? Dan houden ze daar ook zeker rekening mee.

 

Meneer-Frans-Haarlem-2

Uitje

Zoek je een leuke activiteit voor jouw bedrijf, afdeling, familie of vriendengroep? Bij Meneer Frans bieden ze te gekke, gezellige en lekkere groepsarrangementen aan voor jong en oud. In samenwerking met de buren van Escape Haarlem (escape rooms) en de barista’s van GUUS Koffie bieden ze een compleet middagvullend programma aan met leuke activiteiten, uiteraard met een hapje en een drankje.

 

Meneer-Frans-Haarlem-3

 

Van A tot Z

Maar Meneer Frans zou Meneer Frans niet zijn als er niet nóg meer mogelijkheden waren. Je bent namelijk ook welkom voor verjaardagsfeestjes, bruiloftspartijen, babyshowers, diners en hun eigen maandelijkse pubquizzen. En dat maakt Meneer Frans misschien wel je meest veelzijdige stadsgenoot!

 

Contact

Meneer Frans
Klein Heiligland 8
2011 GV Haarlem
meneerfrans.nl
instagram.com/meneerfrans

 

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 09:30 – 18:00
Woensdag, 09:30 – 18:00
Donderdag, 09:30 – 18:00
Vrijdag, 09:30 – 18:00
Zaterdag, 10:00 – 18:00
Zondag, 10:00 – 18:00

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Meneer Frans. 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie