De lijst der Haarlemse horeca is lang en daar zijn wij muggen natuurlijk hartstikke blij mee. Toch ontbrak er hartje centrum nog iets, namelijk de échte ouderwetse pannenkoek. Sinds kort is ook dit probleem opgelost met de opening van Meneertje Pannekoek aan het Spaarne. Bewust geschreven zonder extra –n, als knipoog naar de oldschool pannenkoek, die hier traditioneel wordt gebakken in een échte pannenkoekenpan.

Meneertje Pannekoek Haarlem

Meneertje Pannekoek HCB-2

Alexander van Dam, eigenaar van TOOST Bar & Kitchen en ijssalon Tante Saar, opent hiermee zijn derde zaak aan het Spaarne.
Wanneer je denkt aan een pannenkoekenrestaurant denk je misschien, net als ik, aan een kinderspeelparadijs in een oude boerderij. Meneertje Pannekoek pakt dit anders aan. Hier vind je geen kleurrijke muren en rondslingerend speelgoed, maar een industrieel interieur met landelijke touch door het eikenhouten meubilair en de delftsblauwe accessoires.

Meneertje Pannekoek HCB-7

Meneertje Pannekoek Haarlem

Alexander vertelt over het concept van de stadspannenkoek. “Pannenkoeken zijn niet alleen lekker voor kinderen, iedereen geniet ervan. Even een échte pannenkoek eten was in het centrum van Haarlem nog niet mogelijk en juist daar zag ik mijn kans. Ons concept is geschikt voor jong en oud. Zeker de eerste dagen dat we open waren hadden we veel jongeren over de vloer. Heel erg leuk!”

Meneertje Pannekoek HCB-12

Meneertje Pannekoek HCB-10

En dan vraag jij je natuurlijk ook af wat een stadspannenkoek is? “Onze pannenkoeken kun je zelf samenstellen met de ingredienten die jij lekker vindt, zowel hartig als zoet. Wij hebben gekozen voor een iets lichtere pannenkoek waardoor je er meerdere kunt proberen en ze ook heel geschikt zijn voor de lekkere trek!”

Meneertje Pannekoek HCB

Naast pannenkoeken vind je op de kaart ook een selectie andere gerechten, denk bijvoorbeeld aan een kaasfondue, broodje carpaccio of wafel met ijs en warme kersen. Allemaal zelfgemaakt, geen kersen uit blik of stoofpeer uit een potje. En dat proef je!

Meneertje Pannekoek HCB-5

Onze favoriet? De pannenkoek met stoofvlees, inclusief een Bokbiertje. Het stoofvlees wordt met liefde gemaakt door chefkok Kenny van de Zwet Slotenmaker (TOOST). Zijn recept bevat o.a. ontbijtkoek, kaneel en een goede scheut rode wijn. Zo komen wij de winter wel door. En als het zonnetje even schijnt, kun je ook op het terras aan het water plaatsnemen.

Meneertje Pannekoek Haarlem

Reserveer hier direct je tafeltje

Meneertje Pannekoek
Spaarne 40
2011 CK Haarlem
Tel: 023-2022938
Facebook.com/meneertjepannekoek

Openingstijden
Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 20.00

Fotocredits: Linda Kortekaas Fotografie

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie