Wat hebben een fiets, huisgemaakte taartjes en Italiaanse espresso gemeen? Mogador! Deze patisserie SLASH koffiebar aan de Botermarkt heet iedereen welkom om de lekkerste koffie te proberen. Echte koffie fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen, want de koffie komt van Bocca. Deze ongebrande ‘groene’ koffie uit Ethiopië, Brazilië of Indonesië wordt plaatselijk in Dronten gebrand en hier geserveerd.

mogador-voorpui mogador-interieur-koffietafel

Oprichters Youssef Kaniz en Mo Houlich zijn twee jonge ondernemers die een gat in de koffiebarmarkt zagen. Koffie wordt hip gedronken of makkelijk, er was eigenlijk nog niet een grijs gebied tussen beide. Daar zijn zij tussenin gaan zitten: koffie voor de ‘niet opvallende’ liefhebber. Ze proberen op deze manier de spreekwoordelijke lat wat hoger te leggen op koffiegebied. Zie het als een comfort koffie; geen houten schoolstoeltje en ook geen Rietveld, maar zoals een lekker zittende fauteuil.

mogador-entree mogador-botermarkt

Het interieur van Mogador is warm en huiselijk. Je kunt er kunst kopen en soms zelfs een fiets. Het ligt er maar net aan wat er ten tijde aan de muur hangt. Er zijn 18 zitplaatsen en het is er de hele dag door gezellig druk. Voorheen was het een verfwinkel, maar gelukkig hebben de mannen ervoor gekozen het pand in zijn oude glorie terug te brengen.

mogador-interieur-fiets mogador-interieur-aan-de-koffietafel

De naam Mogador komt van het kunststadje Essaouira in het westen van Marokko. Toen deze bezet was door de Portugezen gaven zij het de naam ‘Mogador’. Het stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Goede referentie!

PS: stap eens op een werkdag tussen 7:00 en 9:00 binnen en je hebt een Italiaanse espresso voor €1,-!
Perfect voor: vroege vogels, koffieliefhebbers, lunch, tijdelijke shopstop en dagjesmensen.
Prijs: medium
Reserveren: nvt
Wifi: ja
Social media: Facebook
Mozzies: 4

Mogador
Gasthuisstraat 48
Haarlem
info@mogadorcafe.nl

Openingstijden:
Maandag t/m zondag van 8:00 – 18:00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie