Geduldig hebben we moeten afwachten, maar vorige week was het dan eindelijk zo ver: de opening van Restaurant De Zeeuw. Met eigenaar en chef-kok Jeroen de Zeeuw in de keuken. Een kleine, maar heerlijk intieme plek in het hart van ons geliefde Haarlem, in de Nassaustraat. En zoals altijd wordt geduld beloond..

Want De Zeeuw heeft niets te veel gezegd: niks geen stijve bedoening, maar een gezellige en informele sfeer. Aan de inspiratietafel -waar alle ideeën en creaties beginnen- word je door Jeroen meegenomen op zijn culinaire reis. Let wel: voor een plekje aan deze bijzondere tafel met uitzicht op de open keuken eet je carte blanche en koop je vooraf je ticket. 

Met op het eerste gezicht simpele gerechten, maar geweldig verrassende smaakcombinaties laat De Zeeuw zijn creativiteit zien. Wat opvalt bij elk gerecht zijn de pure smaken en liefde voor product en milieu. Zo werkt hij alleen met bijvangst uit de Noordzee en gebruikt hij zijn eigen verbouwde groenten. Onze favoriet? Een vegetarisch gerechtje met aardappel linguini, schuim van comté, hazelnoot en mosterdzaadjes. Of de steak tartaar, klassiek geserveerd, gewoon zoals ie hoort.

Ook in de wijnen komt de liefde voor terroir terug. Veel biologische wijnen die heerlijk worden afgestemd op de gerechten. Ook biedt De Zeeuw een mooi alternatief voor gasten die willen genieten van een goede wijn-spijs combinatie maar geen alcohol drinken: Vieno, dit zijn gefermenteerde groenten- en fruitsappen die wordt gemaakt in combinatie met verschillende kruiden en specerijen. Je kunt ze bestellen in allerlei frisse smaken zoals watermeloen met komkommer en dille (lekker bij een visgerechtje).

En dan de sfeer: de donkerblauwe muren en grijs tegelwerk geven het restaurant een knusse uitstraling. Maar ook stoer in combinatie met het houtwerk en de zwarte stoeltjes. Ook de open keuken doet het goed: Jeroen kan vanaf daar zelf contact houden met zijn gasten. 
Dat hij oog voor detail had wisten we al, en dit wordt zelfs doorgevoerd tot aan het toilet: die is bij de dames behangen met een mysterieus zeemeerminnen printje. Bij de heren is gekozen voor een vissig thema en is de muur versiert met karpers. Heel gaaf!

Voordat je het restaurant verlaat, vinden ze het leuk als jij laat weten hoe je jouw bezoek hebt ervaren. Dit kan natuurlijk via social media maar -nog veel leuker- ook lekker ouderwets in een gastenboek dat op de bar ligt! Wij hebben ons eerste verhaaltje al opgekrabbeld, en dat was zeker positief 😉

PS: met kerstavond zijn ze open!

Restaurant De Zeeuw
Nassaustraat 15 ZW
2011 PH Haarlem
Tel: 023 737 0250
www.restaurantdezeeuw.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 18:00–21:30
Zondag & maandag gesloten

Reserveer hier meteen je tafeltje

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie