Staal is nieuw in Haarlem, en wat ons betreft krijgt Staal een warm welkom. Wat een fijne plek, hier worden echt al je zintuigen geprikkeld. Want naast lekker eten (biologisch en uit de streek), kun je bij Staal terecht voor een mediterraanse avond, werken in de wifi hoek, maar vooral ook heel veel lezen. Leen gratis een boek uit de mini bibliotheek van Staal (het mag echt!) en krijg er nog persoonlijk advies bij ook. De inrichting is stoer, licht en mede dankzij de jonge ontwerpers een genot voor het ook. Proef, ontdek en beleef het bij Staal.

Staal-Haarlem

Staal wordt gerund door Sabien Bosman en Jeroen Kans. Beide absoluut geen vreemden in het vak en groot liefhebbers van kunst, literatuur, cultuur en goed eten. Sabine werkte eerder bij boekhandel de Vries, het Foam café en het Dolhuys. Daarnaast runt ze al jaren haar eigen cateringbedrijf. En nu dus een eigen plek: Staal. Vooral de plek, met de reuring van de Gedempte Oude Gracht en het Raaksgebied voor de deur trok hen aan. Dat het 17e-eeuwse pand ook nog eens prachtig is, is helemaal een cadeautje.

Staal-Haarlem-boeken

In alles bij Staal komt de passie voor lekker eten en lezen terug. De kaart bestaat voornamelijk uit lunch, maar ook voor een zelfgemaakte taart kun je hier terecht. Alles met biologische producten uit de streek en home made. Denk aan een broodje warme geitenkaas van de Klopenhoeve in Egmond of een broodje Amsterdamse gerookte ossenworst. Maar ook olijfolie uit Lesbos en het bier van een kleine brouwerij. Helemaal leuk: een aantal van deze producten zijn ook te koop bij Staal.

Taarten-Staal-Haarlem Soep-Staal-Haarlem

Op donderdag en vrijdag is Staal ook ‘s avonds open. Op donderdag kun je tussen zes en acht aanschuiven aan de lange tafels voor Table d’amis. Voor €15 krijg je een hoofd- en nagerecht. Op vrijdag wordt er vanaf half zeven een Table d’hôte geserveerd, een viergangendiner voor €29,50. Menu van de chef, en gemaakt uit een kookboek wat natuurlijk ook weer te vinden is op de boekenplank hier. Wij proeven de mediterraanse sferen al!

Lange-tafel-Staal-Haarlem

Dat is nog niet alles. De overige avonden worden ingevuld met bijzondere evenementen. Bijvoorbeeld eat & read met boekpresentatie, lezingen of een avond op maat. Staal kun je namelijk afhuren voor een geheel verzorgde avond met privé diner.

Staal-Haarlem-bloemen

Het oude pand van Staal is al een genot voor het oog, maar de inrichting ook. Mede dankzij de designers van Overtreders W is de look van Staal origineel en stoer. De lamp boven de boekenkast en toonbank is de absolute eyecatcher. Wij kunnen vol overtuiging zeggen: Staal is een aanwinst voor onze stad!

Staal-Haarlem-gevel

Perfect voor: bewust ontbijt of lunch, koffie, nieuwe werken, momentje rust met een boek en gezellige avonden met vrienden (eventueel privé)
Prijs: laag tot gemiddeld
Reserveren: aanschuiven maar!
Wifi: ja
Social media: facebook
Mozzies: 4

Staal
Gedempte Oude Gracht 46
2011 GS Haarlem
Tel: 06 55740685
Facebook.com/staalhaarlem

Openingstijden
Di – Woe: 10.00 – 17.00 uur
Do – Vr: 10.00 – 20.00 uur
Za: 10.00 – 17.00 uur
Zo: 12.00 – 17.00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie