Alexander van Dam, van ooit Brasserie van Dam, opent nu alweer zijn derde (!!) ludieke horeca project: TOOST. Aan het Spaarne 44, waar ooit de Sushiman zat. De locatie kwam als een verrassing en roeping, want zijn andere twee tenten zitten ernaast. Deze hippe ontbijt/lunch/diner/borrel toko doet je qua sfeer wanen in de Amsterdamse pijp. Iedereen is welkom, van stipster tot tourist, die het concept aanspreekt en aan het Spaarne wilt zitten.

Toost-Haarlem-5

Toost-Haarlem-7

Stef Kuipers (interieurman van Seymour, National etc) hielp Alexander met de inrichting van TOOST. Inspiratie werd opgedaan in Amsterdam en zo werd het concept ontworpen. De wanden zijn in een taupe kalkverf gezet of behangen met NY ceiling tiles. De bar heeft een prachtig goudbruine kleur wat goed past bij de houten meubels en zwarte kozijnen. Het terras telt 24 zitplaatsen, voor de deur en aan het water van ons Spaarne, dit maakt 90 zitplaatsen in totaal. Bootjes kijken is nog nooit zo comfortabel geweest.

Toost-Haarlem-2

Toost-Haarlem-11

Toost-Haarlem-6

Chefkok Kenny van der Zwet Slotenmaker vertelt dat deze mini-brasserie graag werkt met het small diner concept. Naast het eetcafé dat ze zijn, kunnen we ook terecht voor champagne met oesters. Vanaf 8 uur serveren zij ontbijt, denk: yoghurt met vers fruit, croissant en omelet. Voor de lunch kunnen wij terecht voor sandwiches, salades en toast (hot tosti’s). De avondkaart laat de klassiekers zien zoals: klassieke steak tartaar, 3 verschillende burgers, tournedos en geroosterde tonijn. Kortom: back to basic in een chique jasje, betaalbaar en kwalitatief goed.

Toost-Haarlem-10

Toost-Haarlem-8

De echte mug is dol op een do-/vrij-/za-/zomibo’tje. Daar is TOOST de uitgesproken locatie voor. Tot 00:00 uur schenkt Alexander en zijn team graag een doe-maar-normaal-GT (gin tonic), 12 verschillende open wijnen (wit/rood/rose van ieder 4 verschillende merken) of vraag naar zijn geheime wijnkaart, cava op glas, Perroni op de tap, Marie Stella Maris water of zijn EIGEN KOFFIEMERK.. Jawel! Meneer van Dam kocht een authentieke koffiemachine uit de jaren vijftig en daar past alleen ‘Holy Moly’ koffie bij.

Toost-Haarlem-3

De sfeer is goed, het personeel kundig en heeft goede zin! Toost to that!

Toost Bar & Kitchen
Spaarne 44
2011 CK Haarlem
Tel 023 202 2938
toost-haarlem.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 08.00 – 00.00 uur

Reserveer hier direct je tafeltje

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie