Brood- en koffieliefhebbers opgelet: op de hoek van de Kruisweg en de Nieuwe Gracht vind je een mooie nieuwe zaak: De Volkslust. De Volkslust is een van oorsprong Vlaams Bakhuys dat is opgericht in 1880 en na een aantal andere vestigingen zoals in Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam hebben ze Haarlem ook eindelijk gevonden!

Je vindt de Volkslust in een prachtig historisch hoekpand waar vanaf s’ ochtends vroeg de zon naar binnen schijnt. Nog mooier: je hebt een heerlijk uitzicht over het water. Ze hebben een terras en gezellige gevelbankjes. Een echte aanrader als je opzoek bent naar een rustig plekje, vlakbij het centrum.

Het brood bij de Volkslust wordt elke dag kakelvers afgebakken, en smaakt heerlijk. Maar ook eet je hier omeletten, croque- monsier –of madame of compleet bakkersontbijt waarbij je van alles wat proeft! Als je eens wat anders wilt, kies je voor het typisch Antwerps ‘roggeverdommeke’, roggebrood gevuld met noten, krenten en rozijnen.

Ideaal voor de middag zijn de verschillende borrelplanken. Deze smaken extra lekker met het Belgisch bier, want dat is er volop. Wat je zeker moet proberen is hun traditioneel gebrouwen biologisch biertje ‘de Volkslust’, dat is gemaakt van oud speltdesembrood.

Goed om te weten: je kunt ook sappen en koffie to go meenemen en binnenkort krijgen ze zelfs een fietskoerier die de lekkere broodjes bij je thuisbezorgd! De Volkslust is elke dag van 7.30 tot 18.30 uur geopend. Ook voor de vroege vogels voor ons een fijne plek om wakker te worden 🙂

Volkslust
Kruisweg 69
2011 LB Haarlem
Tel 023 576 3481
devolkslust.be
Facebook.com/De-Volkslust-Kruisweg-Haarlem

Openingstijden
Elke dag van 7:30 – 18:30

Fotocredits: Hannah HoekHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké