In deze serie ‘Vorkje prikken bij’ proeven wij bij verschillende restaurants in onze stad. Er is zoveel keus in Haarlem, dus wij helpen je een handje. Alle restaurants uit deze serie zijn aangesloten bij RestaurantKaart. Hiermee krijg je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Wij denken dan automatisch aan het diner, maar Restaurantkaart is ook gewoon te gebruiken voor lunch. Dit keer gingen wij daarom lunchen bij het stoere Morris aan het Spaarne.

Morris is nog maar een jaar open, en nu al een van onze favorieten. Je kunt hier lunchen, dineren of lekker borrelen. Met mooi weer lekker buiten, want het terras aan het Spaarne is misschien wel de mooiste van Haarlem. Alles op het menu van Morris in handgemaakt. Het eten is niet te ingewikkeld, stoer, terug naar de basis maar wel heel smaakvol. De lunchkaart is sinds een maand compleet vernieuwd. Sandwiches, steamed buns, salades, soep en burgers; het staat allemaal op. Wij gingen voor de sandwich met eiersalade (huisgemaakt uiteraard, en met truffel!), de steamed bun met pulled pork en de sandwich met filed american (ook huisgemaakt). Dat overal aandacht aan besteed is proef je. Goede smaken met een twist. De Italiaanse Burger is trouwens ook een aanrader!

Ga je in de avond eten bij Morris? Verwacht dan een goed stuk vlees, een hele vis of haan. Daarbij heerlijke side dishes zoals Friethoes frites, tuinbonen doperwten mix met chorizo en mint of Italiaanse salade. Vergeet niet een cocktail te bestellen. Die zijn verrukkelijk!

De sfeer bij Morris is heel relaxt. Zoals eigenaren Max en Floris zelf zeggen: ‘Informeel, maar professioneel’. Het interieur is industrieel, met veel gebruik van hout, planten, steen en muurschilderingen. Er staan hoge en lage tafels. Voorin aan de hoge tafels kan iedereen bij elkaar aanschuiven. Lekker informeel dus. In de avond komen veel mensen hier voor een drankje, dat maakt de sfeer compleet.

De rekening voor onze uitgebreide lunch was 34 euro, maar door Restaurantkaart gaat er 15 euro af en hoeven wij nog maar 19 euro af te rekenen. Fijne prijs voor zo’n middagje tafelen!

Over RestaurantKaart
Na het tonen van jouw digitale kaart via de handige RestaurantKaart app ontvang je 50% korting op je foodrekening voor jou en je tafelgenoten. Er geldt geen speciaal menu, je bestelt gewoon à la carte. Dit geldt dus voor lunch en diner. In Haarlem zijn ruim 30 restaurants aangesloten. Wist je trouwens dat de RestaurantKaart nu de eerste maand gratis is? Daarna kost hij slechts 6,99 per maand (maar die heb je er dus zo uit).

Morris
Spaarne 36
2011 CJ Haarlem
restaurantmorris.nl
Facebook.com/morrishaarlem

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 12.00 – 23.00 uur (de bar is wel een uurtje langer open)

Dit is een Sponsored Story

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!