Vorig jaar was de eerste editie van het woonkamerfestival Gluren bij de Buren in Haarlem. Een groot succes, want in ruim 70 woonkamers konden wij genieten van podiumkunst. Dit jaar een nieuwe editie! Op zondag 20 maart worden woonkamers weer omgebouwd tot podium, waar lokale artiesten hun kunsten komen vertonen. En het festival heeft zichzelf overtroffen, want dit jaar doen 92 woonkamers mee.

Gluren-bij-de-buren-Haarlem-5

Het concept is simpel. De artiest speelt op het vloerkleed en de bank dient als tribune. Elke artiest geeft drie keer een optreden van maximaal 30 minuten en elke voorstelling is gratis te bezoeken. Alle wijken van Haarlem doen mee. Tussen 13.00 en 18.00 kunnen wij genieten van maar liefst 276 optredens uiteenlopend van klassieke muziek tot moderne dans. Voor iedereen dus! Om het de bezoekers makkelijk te maken zijn er 6 looproutes uitgestippeld.

Gluren bij de buren Haarlem 3

Gluren bij de buren Haarlem 1

Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk. Dit festival komt helemaal voort uit liefde voor muziek, georganiseerd door vrijwilligers en optredens van muzikanten die zich graag aan ons laten horen. Leuke bijkomstigheid: je komt nog eens ergens. In een woonkamer in die mooie buurt, een woonboot of cultureel gebouw. Benieuwd naar het programma? De programmakant ligt op verschillende plekken in Haarlem, of kijk op www.glurenbijdeburen-haarlem.nl.

Gluren bij de Buren Haarlem 2

Gluren bij de Buren
Zondag 20 maart 2016
Tijd: 13.00 tot 18.00 uur
Toegang: gratis
www.glurenbijdeburen-haarlem.nl

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!