Haarlem mag haar naam als muziekstad wederom hoog houden op 19 t/m 22 augustus met het jaarlijks terugkerende evenement: Haarlem Jazz! Dit jaar weer vier dagen lang. Dit festival brengt voor ieder wat wils die van goede muziek houdt, met in het bijzonder de jazz variant. Met zijn vier podia en indrukwekkend programma verspreid in het centrum van de stad is er keuze voor iedereen.

Haarlem Jazz 2015

Het hoofdpodium op de Grote Markt biedt een bomvol programma met veel toegankelijke muziek. Populaire artiesten met een Jazz sausje. Dit jaar staan in ieder geval Douwe Bob, Causes, Kraak & Smaak, Bo Saris, Shermanology, Giovanca, Bade, Sven Hammond, Tasha’s World, The Cool Quest, Sarah-Jane, Benjamin Herman & Het Robin Nolan Trio, Andy Frasco (USA), Pink Oculus, Elize en Dabutes ft. BrainPower op het Grote Markt podium. Na afloop draait Club Ruis in de Smedestraat verder, met lekkere beats dus.

Haarlem Jazz 2014 1

De andere drie podia staan op de Oude Groenmarkt, Klokhuisplein en het Proveniersplein. De Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein doen donderdag t/m zaterdag mee met een echt soul- en jazz programma. Hier staan bijvoorbeeld Converse All Stars, de Haarlem Jazz band, Joel le Tombe, Glance en Colibri. Het Proveniersplein verzorgt vrijdag en zaterdag muziek.

Haarlem Jazz 2014

Fete Du Jazz: 20, 21 en 22 augustus in Toneelschuur Haarlem
Fete du Jazz is dé 25+ get together waar je na Haarlem Jazz & More nog even met je vrienden na kan nagenieten onder het genot van een heerlijke Gin Prosecco, speciaal biertjes of kannetje witte sangria. Dit alles in het intieme Toneelschuurcafé met muziek van diverse Haarlemse DJ’s zoals DJ Flexy Frank & Funksoulbrothers!

Na afloop van Jazz nog verder borrelen? Dit jaar kan dat in de Toneelschuur tijdens ‘Fete Du Jazz‘. Op 20, 21 en 22 augustus is hier een get together waar je nog even door kunt. Er is Gin Prosecco, speciaal bier en witte sangria. Oh, en DJ’s. Toegang is gratis.

Haarlem Jazz mag inmiddels een Haarlems hoogtepuntje worden genoemd. De stad bruist, er is muziek, een hoop gezellige mensen en tot laat in de avond drankjes. Het belooft dus een mooi feestweekend te worden. Dit grootste jazzfestival van Europa trekt duizenden bezoekers die zin hebben in de gezellige sfeer met open karakter. Want hekken of toegang betalen is er niet bij. Tot dan!

Haarlem Jazz & More 2015
Woensdag 19 t/m zondag 22 augustus
Toegang: Gratis
Podia: Grote Markt, Oude Groenmarkt, Klokhuisplein, Proveniersplein
www.haarlemjazzandmore.nl
Facebook: www.facebook.com/haarlemjazz

Openingstijden
woensdag: 17.00 – 00.00 uur
donderdag: 17.00 – 00.00 uur
vrijdag: 17:00 – 01:00 uur
zaterdag: 13:00 – 01:00 uur

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!