De stad hangt al vol met lichtjes. De decembermaand is bijna aangebroken. Het is duidelijk, kerst in Haarlem is begonnen! Wij hebben de highlights op een rijtje gezet.

Kerstmarkt
Zaterdag 9 en zondag 10 december staat Haarlem in het teken van kerstshoppen. De kerstmarkt in onze stad is met 300 kramen één van de grootste van het land. Op en rond de Grote Markt is het feest. Op zaterdag staat hier de ‘normale’ markt en in de omliggende straten is de kerstmarkt (Kruisstraat, Krocht, Koningstraat, Zijlstraat, Gierstraat, Nieuwe Groenmarkt en Raaks). Op zaterdag is het Anton Pieckfestival in de Schagchelstraat. Op zondag is de kerstmarkt ook op de Botermarkt. Dit weekend shop je de kerstcadeaus, maar er is ook muziek en lekkere hapjes en drankjes! Je kunt zaterdag van 10.30 – 19.00 uur en zondag van 10.00 – 18.00 uur terecht op de kerstmarkt.

schermafbeelding-2016-12-04-om-14-33-59

Winterbierfestival Raaks
Op zaterdag 9 december van 13 tot 21 uur en zondag 10 december van 13 tot 19 uur is het erg gezellig bij de Jopenkerk. Proef veel verschillende speciaalbieren bij de kraampjes in kerstsfeer. Er zijn ook hapjes. Meer info >

Santarun: stukje hardlopen in kerstsfeer
Op vrijdagavond 15 december is het extra gezellig in de stad. Ren tijdens de Santarun 3 of 6 kilometer door de binnenstad samen met meer dan 1000 Santa’s. De opbrengst is ook nog eens voor het goede doel en na afloop is er een borrel in Café Studio en XO aan de Grote Markt. Wel even inschrijven.
Santarunhaarlem.nl, vrijdag 15 december 19.00 uur

Kerstzang
Op kerstavond staan wij traditiegetrouw rond middennacht op de Grote Markt. Samen zingen! Om 00.00 uur begint het meeblèren met hits van Wham en Mariah Carey en de ‘echte’ kerstliederen. Er is gluhwein en gezelligheid. Iedereen is welkom.
Facebook event >

2012_kerst_samenzang_grote

Kerst bij de Veerplas
Het Veerkwartier bij de Veerplas organiseert elke maand veel leuks, en december mag niet ontbreken. Op 24 december is er om 19 uur kerstzang aan de plas. Vooraf eten kan ook, vanaf 17.00 uur zijn er stampotten en erwtensoep. Meer info >

High Tea
Dit is echt iets voor de kerstdagen. In Haarlem zijn de afgelopen tijd veel hotspots bijgekomen, ook voor een lekkere high tea. Bekijk ze hier >

Er is meer…
Natuurlijk is er veel meer te doen in de decembermaand in Haarlem. Denk aan workshops, wandelingen, kinderactiviteiten, optredens en natuurlijk heel veel eten zoals lunches en speciale avonden. Kijk voor alle informatie over de feestmaand hier.

Fijne dagen!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!