Koningsdag staat voor de deur! Feesten zoals je gewend bent, op donderdag 27 april. In Haarlem kan weer gestruind worden langs de vrijmarkten, kermis en uiteraard de muziek. De voetjes gaan van de vloer rond de Grote Markt, de Vijfhoek, Nieuwe Groenmarkt, bij de Raaks, in het Kenaupark en meer! Waar niet eigenlijk? Haal je oranje outfit maar vast uit de kast, want de voorpret kan beginnen. Wij hebben hieronder de leukste feestelijkheden voor je op een rijtje gezet.

KONINGSDAG-in-Haarlem

Het Klokhuisplein
Midden op de Grote Markt staat de kermis lekker aanwezig te zijn. Wij ontwijken hem liever. Gelukkig wordt achter de Bavokerk op het Klokhuisplein flink gefeest. Bij Van Beinum is bier, friet en muziek. Vanaf 14.00 uur tot ongeveer 23.00 uur. Een programma vol DJ’s. Ze draaien oude house klappers, 80’s meezingers en lekkere 90’s R&B. Meer info vind je hier.

Koningsdag-Haarlem-21

Nieuwe Groenmarkt
Røring en het Patronaat zorgen van 12.00 tot 22.00 uur voor spektakel op de Nieuwe Groenmarkt! Een groot live podium met een mooi programma. Optredens van The Cool Quest, Nuno Dos Santos & Sjamsoedin, Jo Goes Hunting, OIJ, Fata Boom, Palmsy en meer. Het bruist hier dus. De kraam van de Friethoes staat hier ook, met heerlijke frietjes. Bekijk hier complete programma.

K-day Kenaupark
In het Kenaupark wordt het ook dit jaar weer gezellig! Er is een vrijmarkt, live muziek, een springkussen, drankjes en foodtrucks. Heel geschikt voor families. Van 08.00 tot 19.00 uur. Meer K-day in het Kenaupark >

11209616_1594226470824739_2731732410166868490_n

Lange Herenstraat
Vlakbij het station voor Café de Lange Heer staat een buitenpodium waar van je van 11.00 tot 23.00 uur kan dansen, genaamd ‘De heer is Koning’. Op dit podium draaien de 12 DJ’s disco, deephouse, techhouse, techno en electro plaatjes voor jullie. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig: buiten stage, buiten bar, dik geluidsysteem, dansjes, sjansjes, zonnestralen en nog veel meer gezelligheid! Check hier het Facebookevent.

koninginnedag-haarlem koninginnedag-haarlem-botermarkt

Zijlstraat
Een nieuwkomer! Ter hoogte van nummer 21 in de Zijlstraat staat het podium van Zijl-Fest voor de Koning. Georganiseerd door Uiltje bar, Het Wapen van Bloemendaal, Louisiana Lobstershack, Café De Flapcan en Cafe De Witte Zwaan. Op het podium FunkyVinyl DJ’s zoals DJ Guzz en Meneer Heerens.
Meer info >

Raaks Hortusplein – Jopenkerk
Op dit plein, beter bekend als het plein voor de Jopenkerk, is een programma voor kinderen en live muziek. Eerst is er sminken, daarna een optreden van The Family en het gaat door met live muziek. Toegang is gratis, van 12:00 tot 20:00 uur.
Meer info >

Vijfhoek
Koningsdag in de leukste kleine straatjes van de Haarlemse vijfhoek. Op het Nieuwe Kerksplein is van 12:00 uur tot 22:00 uur live muziek afgewisseld met DJ’s. Check hier de updates. Om de hoek bij Café de Vijfhoek is het zoals elk jaar beregezellig met leuke mensen bier en muziek van onder andere Bagjuice en The Bouncers.

koninginnedag-haarlem-vijfhoek koninginnedag-haarlem-klokhuisplein

Vrijmarkten
In de hele stad worden van 07.00 tot 17.00 uur vrijmarkten georganiseerd om unieke items te scoren. Er zijn speciale locaties aangewezen hiervoor. Een overzicht vind je hier.

Koningsdag-Haarlem-1

Een overzicht met alles wat er te doen is op 27 april staat op de site van Haarlem Marketing.

Zo heb je een mooi lijstje bij de hand voor Koningsdag. Enjoy!

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!