Koningsdag staat voor de deur! Feesten zoals je gewend bent, op woensdag 27 april. In Haarlem kan weer gestruind worden langs de vrijmarkten, kermis en uiteraard de muziek. De voetjes gaan van de vloer rond de Grote Markt, de Vijfhoek, Nieuwe Groenmarkt, bij de Raaks, de Botermarkt, Lange Veerstraat, en het Kenaupark! Waar niet eigenlijk? Haal je oranje outfit maar vast uit de kast, want de voorpret kan beginnen. Wij hebben hieronder de leukste feestelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Koningsdag-Haarlem

Rond de Grote Markt
Midden op de Grote Markt staat de kermis lekker aanwezig te zijn. Wij ontwijken hem liever. Gelukkig wordt hier ook flink gefeest. Vanaf begin van de middag zijn dit de places to be rondom de Bavo:

  • Van Beinum: bier, friet en muziek op het Klokhuisplein. Het fijnste podium rond de Bavo. Vanaf 14.00 uur organiseert van Beinum samen met Friethoes het oranje feest van Haarlem ‘Kingsize’. Een programma vol DJ’s. Meer info vind je hier.
  • Studio: tussen 11.00 en 23.00 uur draaien de DJ’s hier de leukste plaatjes vanaf de DJ truck Beatford.
  • Oude Groenmarkt: de ideale pitstop om je voeten rust te gunnen. De terrassen staan zo gepositioneerd dat je niets hoeft te missen van wat de diverse podia te bieden hebben.
  • Club Ruis: nog niet uit gefeest in de avond? Vanaf 23 uur DJ’s en deuntjes in de club van Haarlem. 18+.

koninginnedag-haarlem koninginnedag-haarlem-botermarkt

Nieuwe Groenmarkt
Røring en het Patronaat zorgen van 12.00 tot 23.00 uur voor spektakel op de Nieuwe Groenmarkt! Een groot live podium met een mooi programma. Optredens van SKIP&DIE (DJ-set), Joost van Bellen, Pat Smith, IX, The Yukon Club, Mantra en meer. Het bruist hier dus. Bekijk hier complete programma.

K-day Kenaupark
Het Kenaupark wordt dit jaar weer omgetoverd tot vrijmarkt en familiepark. Er is een vrijmarkt, Haarlemse artiesten en foodtrucks. Van 07.00 tot 19.00 uur. Meer K-day in het Kenaupark >

Lange Veerstraat
Traditiegetrouw maken De Polobar en Proeflokaal de Blauwe Druif er een feestje van in de Lange Veerstraat. Vanaf 12.00 uur.

Vijfhoek
Koningsdag in de leukste kleine straatjes van de Haarlemse vijfhoek. Voor Café de Vijfhoek zijn er optredens van bandjes en DJ’s uit Haarlem. Hier barst het van de gezelligheid, van 12.00 tot circa 23.00 uur. Fox and the Mayors treden in ieder geval op. Om de hoek op het Nieuwe Kerksplein is van 12:00 uur tot 23:00 uur live muziek (waaronder Rubbermade, Joshua Baumgarten en Giant Tiger Hooch) afgewisseld met DJ’s.

Botermarkt
De cafés op de Botermarkt bouwen een feestje van Van 13:00 tot 19.00 uur. Programma volgt.

koninginnedag-haarlem-vijfhoek koninginnedag-haarlem-klokhuisplein

Raaks Hortusplein – Jopenkerk
Op dit plein, beter bekend als het plein voor de Jopenkerk, staat een groot muziekpodium. Georganiseerd door de Jopenkerk en het Raaks gebied kunnen de Haarlemse bieren niet ontbreken. Onder andere met live muziek van Stemmen en Snaren en Performance Collective. Toegang is gratis, van 13:00 tot 20:00 uur.

Lange Herenstraat
Vlakbij het station voor Café de Lange Heer staat een buitenpodium waar van je van 11.00 tot 22.00 uur kan dansen, genaamd ‘De heer is Koning’. Op dit podium draaien de 10 DJ’s disco, deephouse, techhouse, techno en electro plaatjes voor jullie. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig: buiten stage, buiten bar, foodtrucks, dik geluidsysteem, dansjes, sjansjes, zonnestralen en nog veel meer gezelligheid! Check hier het Facebookevent.

Vrijmarkten
In de hele stad worden van 07.00 tot 17.00 uur vrijmarkten georganiseerd om unieke items te scoren. Er zijn speciale locaties aangewezen hiervoor. Een overzicht vind je hier.

Koningsdag-Haarlem-1

Een overzicht met alles wat er te doen is op 27 april staat op de site van Haarlem Marketing.

Zo heb je een mooi lijstje bij de hand voor woensdag. Enjoy!

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!