Het einde van de zomer is aangebroken, en het is dan natuurlijk heel verleidelijk om met de benen omhoog op de bank te ploffen, maar dat is in het weekend van 9 en 10 september zonde. Het is dan namelijk Haarlem Cultuur Festival. Als opening van het culturele seizoen. Vol kunst, muziek, film, theater, monumenten, dans, exposities, workshops en meer. En nee, dat is niet suf. Er is heel veel leuks te doen in de stad. Sterker nog, het barst van de activiteiten. Wij hebben de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

Monumentendagen
Haarlem heeft natuurlijk een zee aan prachtige monumenten. En dit weekend kun je erin, alle deuren staan wagenwijd open van 65 Haarlemse monumenten om precies te zijn. Hofjes, kerken en musea zijn vrij toegankelijk. Een paar hoogtepunten zijn de Gravenzaal van het Stadhuis of de Vishal op de Grote Markt, De Waag, Frans Hals museum, Provinciehuis en Molen de Adriaan. Wat ons betreft de absolute must-see: de Bavo op de Grote Markt.

Klik hier voor het programma.

Haarlem Cultuur Festival
De traditionele start van het culturele seizoen van Haarlem met muziek, theater, film, dans en meer. Van zaterdag 10.00 tot zondag 18.00 uur. De deuren van het Patronaat, de Toneelschuur, de Schouwburg, Philharmonie, Het Dolhuys en meer staan open. Het programma is breed, van optredens, workshops, expo’s, koren en ander cultureel vertier. Bekijk het hele programma op www.haarlemcultuurfestival.nl Er is een handig blokkenschema gemaakt.

Bekijk het hele programma van Haarlem Cultuur hier.

Ben je dit weekend met kinderen? Nicoline van Mugjes heeft haar favoriete activiteiten voor kinderen van 0 tot 7 jaar op een rij gezet. Check haar tips hier.

Happy weekend!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!