Eén stap de laagdrempelige drempel over en -bam- je staat midden in een industriële, retro uitziende sportschool, net zoals de boksscholen back then in het rauwe Harlem. Vandaag niet in New York, maar gewoon in ons stadje Haarlem. Dat is Harlem Athletics. De plek waar je no nonsens op je eigen tempo kunt sporten. Maar dan wel in een club met oog voor stijl, kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Harlem-Athletics-09

Harlem-Athletics-03

Hoe klein, lang, dik, dun, fit of niet fit je ook bent en of je nou eens in de twee weken komt aanwaaien of de fanatiekeling bent die vijf keer per week staat te springen; bij Harlem Athletics doet iedereen mee. Ze geloven in de kracht van het individu net als in de dynamiek van een groep. Realiseer jouw individuele doelstellingen in een van de groepslessen: TRX, bootcamp, bodyshape, powercircuit, yoga, plyo athletes en spinning. De begeleiding en coaching van de zeer ervaren trainer is subtiel (en met een grap en een grol). Zo word je steeds een beetje beter, sterker, behendiger, leniger; haast zonder dat je het zelf doorhebt. Ook kun je een hoop leren tijdens de personal training.

Harlem-Athletics-05

Harlem-Athletics-14

De TNX-elastieken, bruinleren bokszakken en old skool ringen hangen midden in de ruime ruimte. Daarnaast de kettlebells en gewichten. Alles is strak, bruin en zwart. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, daarom is al het materiaal -van kettlebell tot spinningfiets- met zorg uitgekozen. Voorin zijn oude schoolgymzaalbanken opgestapeld als zithoek om vooraf te kletsen en achteraf met elkaar uit te puffen. Met een flesje water uit de Smeg koelkast.

Harlem-Athletics-08

Harlem-Athletics-10

Drie dingen vallen op (naast die gave looks dus): a) Geen apparaten. Omdat je dan elke spiervezel in je lijf veel actiever traint. b) Geen spiegels. Want dat is zo lekker niet confronterend. c) Ode aan Haarlem! De sweaters met clublogo zijn door Haarlemmers gemaakt en ook de heel mooi gestylde website is van Haarlemse hand.

Harlem-Athletics-12

Harlem-Athletics-11

De grote roldeur staat open, want de bootcamplessen zijn binnen, buiten, binnen en weer naar buiten. Met lekker weer is het vaak huppakee de duinen in. Voor de groepslessen schrijf je je in via de Sportify-app. Handig, want de groepsgrootte is fijn klein en zo weet je zeker dat je een plekje hebt. De tijden van dik een half uur van tevoren je matje klaar leggen om een plekje te veroveren zijn voorbij.

Harlem-Athletics-01

Harlem-Athletics-07

Een lesje bodyshape is zweten geblazen, maar o wat ga je vól energie weer op huis aan. De volgende dag voel je nog de energie door je aderen knallen. Dat wordt een goede dag!

Harlem Athletics
Delftstraat 48
2015 BM Haarlem


www.harlemathletics.nl 

www.instagram.com/harlemathletics
www.facebook.com/harlemathleticshaarlem

Openingstijden
Maandag 08:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Dinsdag 08:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Woensdag 08:30 – 11:30 en 17:30 – 21:30
Donderdag 07:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Vrijdag 08:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Weekend 08:30 – 11:30