De zon schijnt, het is (bijna) zomer! Wij willen naar buiten met dit weer, het liefst ook voor de nodige lichamelijke beweging. Outdoor Pilates is mijn favoriet. Pilatesleraar Maarten geeft lessen in ons stadspark de Hout, of andere buitenlocaties in onze stad. Een gezonde manier om fit te worden en ondertussen luisteren naar fluitende vogels en genieten van blauwe lucht. Klinkt goed toch?

Pilates bij maarten in het park 1

Pilates bij Maarten verzorgt drie verschillende soorten pilates. Pilates Shape is er voor een slank, sterk en lenig lichaam. Nieuw is Summer fit pilates, gegeven door lerares Laura. Doel van deze vorm is fit worden voor de zomer, goed om mee af te vallen en een gestroomlijnd lichaam te creëren. Bikiniproof straks! Klinkt ons als muziek in de oren. Natuurlijk geeft Maarten ook ‘normale’ pilates. Alle lessen zijn geschikt voor mannen en vrouwen.

Pilates bij maarten in het park 3

Maarten is zelf gek op buiten zijn. Outdoor trainen is bij hem favoriet. “In de buitenlucht ga je anders bewegen en is je geest opener en vrijer. Je maakt meer contact met de ruimte om je heen”, zegt Maarten. Pilates is een hele gezonde manier om fit te worden, en ook een geweldige remedie tegen lage rugklachten en vastzittende nek of schouders. “Ik doe veel ‘losmaak-oefeningen‘ voor alle gewrichten waardoor je naast kracht ook souplesse en lenigheid traint, en natuurlijk hele effectieve buikspieroefeningen!”

Pilates Park Haarlem

De pilateslessen worden voornamelijk gegeven in de Haarlemmerhout. Het rooster wisselt, dus kijk even op de site voor de actuele info. Op verschillende dagen in de week kun je terecht. Een keer proberen? Dat kan ook, een proefles is €9.

Dat Maarten al jaren pilates- en leservaring heeft merk je. De lessen zijn fijn! “Het is prettig lesgeven aan Pilates deelnemers. Ze zijn rustig en willen even aandacht geven aan het functioneren van hun lichaam. Dat is plezierig en makkelijk werken”, aldus Maarten. Wat ons betreft een vondst deze outdoor lessen!

Schermafbeelding 2015-05-08 om 14.44.59

Maarten traint het liefst het hele jaar buiten, hij is dus van plan zo lang mogelijk door te gaan met de outdoor pilates lessen. Ook de locaties zullen naast de Haarlemmerhout wisselen.

Pilates bij Maarten
Outdoor pilates
Locaties: Haarlemmerhout
www.pilatesbijmaarten.nl

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!