Nieuwsgierig tuurde ik regelmatig naar binnen bij het prachtige Huis ter Cleeff in de Kweektuin in Haarlem. Wat een gebouw, wat een plek! Van binnen was het tijden niet meer dan een bouwval, maar daar is nu verandering in gekomen. En hoe! Yoga Innerwork heeft samen met stadsherstel Haarlem het pand aangepakt met als resultaat een prachtig yogacentrum waar je het liefst wilt blijven wonen.

Yoga-Innerwork-12

Yoga-Innerwork-03

Het pand, een Rijksmonument uit 1560, is de afgelopen 14 maanden helemaal verbouwd. Van bouwval tot paleis mag ik wel zeggen. De originele balken zijn weer zichtbaar, een oude muur en het schattige torentje. Maar verder is alles fris en nieuw. Drie grote zalen voor de yogalessen, fijne douches, kleedkamers, ruimtes die apart te huur zijn en voorin een ontvangstruimte. De ‘woonkamer’ zou je ook kunnen zeggen. Ingericht door stylist Wendy (bekend van vtwonen). Een heerlijke plek om even te blijven hangen voor een kopje thee.

Yoga-Innerwork-01

Yoga-Innerwork-04

Eigenaren van Yoga Innerwork zijn Anita en Peter. Dit enthousiaste stel runt al jaren het Yogacentrum aan de Helmlaan maar hadden zin in vernieuwing. Een oogje op dit pand hadden ze zeker, maar is dat haalbaar? Nou, ja dus! Het fijne van deze plek is: iedereen kan hier terecht. Van beginner tot gevorderde, voor alle soorten yoga, voor uitleg of juist niet.. You name it. Er zijn yogacursussen voor beginners met de basics en achtergronden van yoga. Op woensdag is er zelfs yoga met kinderopvang (hoe handig) en er is ‘rol uit je bed yoga’ om de ochtend goed te beginnen.

Yoga-Innerwork-10

Yoga-Innerwork-06

Omdat Yoga Innerwork zo lekker ruim is worden alle soorten yoga gegeven. Denk aan Hatha, Yin, Vinyasa, zwangerschapsyoga en backpath. Maar ook mindful yoga, mindfulness, mediteren, chakra psychologie en meer. Ook cursussen en workshops worden hier gegeven. Alles met een nuchtere en menselijke aanpak. Voor de agenda en lestijden kijk je op de site. Aanmelden voor een les kan ook makkelijk via de site of de app. Hoef je niet een half uur van te voren je matje klaar te leggen voor een plekje 🙂

Yoga-Innerwork-14

Yoga-Innerwork-08

Het mag duidelijk zijn; Yoga Innerwork is meer dan yoga. Het is een centrum waar ook veel wordt georganiseerd en door een heel team lessen worden gegeven. Anita en Peter zijn twee ontzettend enthousiaste mensen die graag helpen en vertellen over wat ze allemaal doen. Ga het ervaren, het is de moeite waard.

Yoga-Innerwork-11

Yoga-Innerwork-07

Het Huis ter Cleeff is onderdeel van de Kweektuin aan de Kleverlaan. Een aanrader! Loop dus na je yogales even de kweektuin in voor de kinderboerderij, de planten en een koffie of broodje in de kas bij het Kweekcafé.

Yoga Innerwork
Haarlemmer Kweektuin
Kleverlaan 9
2023JC Haarlem
Tel 023 5444034
www.yogainnerwork.nl

Zeven dagen per week open