25_he_binnen_spelen Met de wintertijd hebben we ook meteen herfstweer kado gekregen. Het ziet er naar uit dat we de komende week niet al te vaak met goed fatsoen buiten kunnen spelen. En we weten allemaal wat er met de meeste kinderen gebeurt als ze te lang binnen zitten. Iets met muren en stuiteren.

Kunnen we dus maar beter op voorbereid zijn.

Als het regent, kun je natuurlijk met je grut naar een binnenspeeltuin (uit eigen ervaring weet ik dat de koffie in ieder geval het beste is bij Kidszoo in Noordwijkerhout), maar daar heb je zelf niet altijd zin in. Daarom bij deze wat alternatieven:

binnenspelen_haarlem

5 locaties om binnen te spelen (of de tijd te doden tijdens een buitje) in Haarlem en omgeving

1. Voor koffie, limonade, een hapje en speelgoed: Meneer Paprika in Haarlem, Grut & Groot in Heemstede of MiniMarkt Bloemendaal (het is maar net waar je in de buurt bent)
2. Bibliotheek Haarlem Centrum / Coffeestar (boekjes lezen en koffie: een gouden combinatie)
3. Infoboerderij Zorgvrij (in deze zorgboerderij is altijd iets leuks te beleven)
4. ABC Architectuurcentrum (gratis toegankelijk en op woensdag en in het weekend kunnen kinderen hier met Lego spelen)
5. Archeologisch Museum (voor kleine speurneuzen)

Er zijn ook speeltuinen waar je binnen terecht kunt en natuurlijk is het minstens zo leuk om thuis te spelen. Maak een hindernisbaan, zet brooddeeg op tafel of maak een schilderij met herfstblaadjes. Inspiratie nodig? Kijk eens op de Pinterest pagina van Mugjes. In het boek ‘Mugjes’ vind je binnenkort (rond 11 november) nog veel meer tips voor binnen én buiten!

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!