Heb je ook van die kinderactiviteiten in Haarlem en omstreken waar je maar niet aan toekomt? Die al tijden op je lijstje staan, maar waar steeds een zwemles, partijtje, regen of andere druilerige redenen tussendoor fietsen? Ga ze deze zomer gewoon eens doen, geen excuses meer. Heb je niet eens een lijstje? Wij wel, dat scheelt.

Zomeractiviteiten-mugjes-3

Pieter Vermeulen museum
Dit museum is lekker overzichtelijk, kinderen mogen (bijna) overal aankomen en in de zomervakantie zijn er extra knutselactiviteiten. Verder kun je hier een natuurpad volgen, te gek voor kleine onderzoekers.
pieter-vermeulen-museum.nl
Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis
Open (tijdens de vakantie!): di t/m vrij en zo 13:00 – 17:00 uur

Openluchtzwembad de Houtvaart
Bekentenis: ik woon nu ruim acht jaar in Haarlem, maar ik ben nog steeds niet in dit historische Haarlemse bad geweest. There, I said it. Deze zomer gaat het echt gebeuren. Houtvaart, we komen eraan!
PS: Haarlem City Blogger Lucinda is er wel geweest en maakte prachtige foto’s >
houtvaart.nl
Piet Heinstraat 12, Haarlem
Open: ma t/m vrij 12:00 – 20:00 uur vrij zwemmen en za/zo 11:00 – 17:00 uur vrij zwemmen

De-Houtvaart-Haarlem-3

Landje van de Boer
Je moet het maar net kennen, deze parel in Overveen. Kinderen kunnen hier lekker op hun blote voeten rondhobbelen en beestjes vangen in de sloot, maar ook de speciale activiteiten zijn heel leuk, dus kijk even op de agenda.
landjevandeboer.nl
Bloemendaalseweg 183, Overveen
Open: woe 14:00 – 17:00 uur, vrij 10:00 – 12:00 uur (boeketten te koop!) en zo 14:00 – 17:00 uur

Zomeractiviteiten mugjes

Rijksmuseum
Omdat Amsterdam altijd leuk en spannend is voor kinderen. Omdat het Rijksmuseum nooit verveelt. Omdat je tot en met 30 augustus bij het Rijks terecht kunt voor een rondleiding langs de beelden van Joan Miró, die je vervolgens met je familie mag proberen na te maken met klei.
rijksmuseum.nl
Museumstraat 1, Amsterdam
Open: dagelijks 09:00 – 17:00 uur

Frans Hals Museum
Misschien ben je hier al een paar keer geweest, met of zonder kinderen, maar nu is er iets moois: een speciale tentoonstelling over het poppenhuis! Dames, dochters, grijp die kans, maar mannen mogen natuurlijk best mee… en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar is er een gratis speurtocht.
franshalsmuseum.nl
Groot Heiligland 62, Haarlem
Open: di t/m za 11:00 – 17:00 uur en zo 12:00 – 17:00 uur

Frans Hals museum

Sprookjeswonderland
Een hele bekende kinderactiviteit voor Muggen, ook al moet je er ruim een uur voor rijden. Deze mini-Efteling in Enkhuizen is betoverend voor klein en groot, maar is toch vooral heel geschikt voor peuters en kleuters.
sprookjeswonderland.nl
Kooizandweg 9, Enkhuizen
Open: dagelijks van 10:00 – 18:00 uur

ABC Architectuurcentrum
Ideaal voor een druilerige dag, omdat je zo kunt binnenlopen en vooral omdat je er met LEGO kunt spelen! De kinderen dan hè..?
architectuurhaarlem.nl
Groot Heiligland 47, Haarlem
Open: di t/m za 12:00 – 17:00 uur en zo van 13:00 – 17:00 uur

Parksessies
Zo’n lekker ontspannen evenement waar niets moet en alles mag. Alhoewel… dit picknickfestijn in de Haarlemmerhout bestaat bij de gratie van vrijwilligers, dus als je wil dat het blijft voortbestaan, moet je zeker meedoen aan hun kratfundingsactie. En dan bellenblaas en bal mee, gaan en genieten!
Meer Parksessies >
Haarlemmerhout, Haarlem
woe 22, 29 juli en 5 augustus 17:00 – 23:00 uur

Parksessies Haarlem 6

Openluchttheater Caprera
Misschien heb je al tien keer gedacht: ‘Goh, dat Caprera, daar moeten we ook eens naartoe.’ Wat let je? Dit is – als het weer een beetje meezit – een van de leukste kinderactiviteiten in de regio Haarlem. Deze zomer is hier weer VET Kindercabaret te zien (vanaf 5 jaar).
Meer Caprera >
Hoge Duin en Daalseweg 2, Bloemendaal
Open: check de website voor het programma

Caprera openluchttheater Bloemendaal

Buitenplaats Plantage
Dikke kans dat je deze superplek allang kent, maar zo niet: gaan! Hoewel je met de bediening vaak wat geduld moet hebben, zit je hier op zo’n mooie locatie dat dat alles goed maakt. Jij op het terras aan de wijn, kinderen lekker schommelen of in het hutje spelen.
Meer Buitenplaats Plantage >
Vogelenzangseweg 49, Vogelenzang
Open: di en woe 11:00 – 18:00 uur en do t/m zo 11:00 – 22:00 uur

Plantage

Met de trein naar Zandvoort
Natuurlijk komen wij Muggen en Mugjes regelmatig op het strand, of dat nou in Bloemendaal, Zandvoort of Wijk aan Zee is. Maar hoe vaak ga je daar nou met de trein naartoe? Terwijl kleine kinderen het meestal magisch vinden: dat mooie station Haarlem, het spannende wachten op de trein en dan lekker zonder file richting zee. Da’s pas feest!
ns.nl

strand-rapa-nui

Boompje verwisselen in het Burgemeester Rijkenspark
Dit is een heel mooi bos in Santpoort-Zuid, waar je ergens verstopt ook nog een pierenbadje vindt. Neem kinderfietsjes mee, cross het bos door en ga een potje boompje verwisselen bij het zwembadje. Daarna lekker afkoelen, dus zwembroeken en handdoeken mee!

Zomeractiviteiten mugjes 1

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!