De tijd vliegt, want de voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur! Als je thuisblijft deze vakantie, dan is het wel fijn om van tevoren alvast wat plannen op de plank te hebben voor je Mugjes. Wij helpen je, met een lijstje altijd-goed-activiteiten en een paar hele speciale uitjes in en rond Haarlem.

Tips-voorjaarsvakantie-2017-Haarlem

Zaterdag – Afspreken met vrienden of familie voor een luie brunch
In veel landen is dit vaste prik: in het weekend met een groep afspreken om ergens uitgebreid te ontbijten, lunchen of borrelen. En terecht, want hoe gezellig is dat eigenlijk? In Haarlem e.o. strijk je bijvoorbeeld neer bij het Veerkwartier, Kweekcafé of aan het strand bij Tijn Akersloot.
Het Veerkwartier – A. Hofmanweg 62, Haarlem
Kweekcafé – Kleverlaan 9, Haarlem
Tijn Akersloot – Boulevard Paulus Loot 1B, Zandvoort
Openingstijden:
Veerkwartier za. 10-21 (10:30 sprookjes op vinyl en om 16:00 mogen kinderen broodjes bakken!), zo. 11-20 (11:00 voorlezen)
Kweekcafé za. en zo. 09:30-17
Tijn Akersloot dagelijks 09-24

Veerkwartier-Haarlem-kinderen

Zondag – Naar de film
In het begin van de vakantie lekker thuis een beetje lummelen en daarna naar de film! Er is genoeg te zien op dit moment en als je naar de Filmschuur gaat, kun je ook nog afsluiten met de Springende Spruiten Disco. Just dance dance dance..! Op 19 februari draait om 12:30 Solan & Ludwig: de grote kaasrace (5+) en om 14:15 Lukas & Abel: vleugelbroertjes (6+).
Adres: Lange Begijnestraat 9, Haarlem
Datum en tijd: 19 februari disco vanaf 16:00
Kosten: volwassene EUR 10, kind EUR 6, kind jonger dan vier EUR 5

Toneelschuur

Maandag – Speurtochtendag in de duinen
Met kleintjes is een speurtocht altijd een goed idee, en vooral in die mooie duinen! Voor kinderen zijn er het Vosje Vos rugzakje of de Stijn Konijn speurtocht met korting op deze dag. Bij het Duincafé kun je een bolderkar en/of picknickmand bestellen voor onderweg.
Adres: Zeeweg 12, Overveen
Datum en tijd: 20 februari 10-15
Kosten: EUR 14,50 voor Vosje Vos (max. 4 kinderen per rugzakje) en EUR 3,25 voor Stijn Konijn (per kind)

Dinsdag – Drukkerij van Alles
Leuk, naar het EYE filmmuseum! Met de trein naar Amsterdam en het pontje naar de overkant van het IJ en dan begint het eigenlijk pas. Onder begeleiding van De Taartrovers mogen kinderen vanaf 2 jaar filmpjes bekijken en aan de slag in de drukkerij om een eigen boek te maken.
Adres: IJpromenade 1, Amsterdam
Datum en tijd: 20 t/m 24 februari van 14:45-15:45 uur
Kosten: EUR 10 per kind, EUR 5 per ouder/begeleider

Woensdag – Kunstenaar voor een dag zijn
Bij Hart Haarlem mogen kinderen van 6 t/m 12 jaar op woensdag 22 februari een hele dag komen schilderen, dansen en capoeira beoefenen, onder deskundige begeleiding (van o.a. Hoedje van de Koning)
Adres: Kleine Houtweg 18, Haarlem
Datum en tijd: 22 februari 10:00-15:45
Kosten: EUR 35 (lunch inbegrepen)

IMG_3664

Donderdag – Een animatiefilm maken
NIEUW! Vinfilm geeft deze vakantie workshops animatiefilms maken voor kinderen die gek zijn op filmen, tekenfilms, strips, noem maar op. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 tot 12 jaar.
Adres: Kloosterstraat 66, Haarlem
Datum en tijd: 22 en 23 (en evt 24) februari 10-13 en 14-17 uur
Kosten: EUR 25,00 (inclusief limo en fruit)

Vrijdag – Zwemmen
Zien jouw Mugjes een piratenrun in het zwembad wel zitten? Of munten opduiken? Dan moet je naar Sportplaza Groenendaal, waar je de hele week terecht kunt voor recreatief zwemmen en spelletjes in het water.
Adres: Sportparklaan 16, Heemstede
Datum en tijd: 18 tot 26 februari van 13-17 uur
Kosten: los bad volwassenen EUR 4,90, t/m 3 jaar EUR 2,50 en 4 t/m 15 jaar EUR 4,50

Zaterdag – Toerist in eigen stad
Doe eens gek, maak een boottochtje door je eigen stad. Of wandel naar de markt, eet een stroopwafel en koop een bloemetje. Laat je kind vooral foto’s maken van toeristische highlights, zoals de Grote of St Bavokerk, molen de Adriaan, de Grote Markt of een hofje. En ’s avonds ga je natuurlijk ergens eten, bijvoorbeeld bij Pippa’s of Meneertje Pannekoek!
Adres: Smidtje Canal Cruises (tegenover Teylers Museum) / Pippa’s, Stationsplein 64-66 / Meneertje Pannekoek, Spaarne 40 Haarlem
Datum en tijd: vrij/za/zo ieder uur van 11:30-16:30
Kosten: EUR 12,50 volwassenen en EUR 6,50 voor kinderen onder de 12 jaar voor 50 minuten

Spaarne-Haarlem

Zondag – Schaatsen
Op de zondagmiddag is er familieschaatsen bij IJsbaan Haarlem. Op het middenterrein kun je tussen 13:30 en 14:30 uur meedoen met gratis behendigheidsspelletjes zoals ijshockey, puck sjoelen of estafette op de schaats. Je kunt je melden bij de instructeurs van Kras Sport (met een geel hesje aan).
Adres: IJsbaanlaan 2, Haarlem
Datum en tijd: iedere zondag, 13:30 – 14:30 uur
Kosten: losse entree jeugd EUR 4,20, losse entree volwassenen EUR 6,50, schaatshuur EUR 6,00

Schaatsbaan-Haarlem

Geen zin om de deur uit te gaan? Dan ga je toch thuis puzzelen, een broodje bakken, torens bouwen met Lego of Kapla of samen met je kind de kindertekeningen uitzoeken en ophangen of opruimen?
Fijne vakantie!

Fotocredits: Nicoline van Slingelandt

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!