Flexwerken, steeds meer mensen doen het. Of het nu een dagje ‘thuiswerken’ is voor je werkgever of gewoon elke dag omdat je zelfstandig ondernemer bent. De plekken waar je kunt werken schieten als paddenstoelen uit de grond, ook in Haarlem. Van een volledig kantoor tot een fijne lunchtent met wifi. Waar moet je zijn? Wij hebben de leukste plekken op een rij gezet!

Flexwerken-in-Haarlem

Het Seinwezen: duurzaam en industrieel flexkantoor
Een bijzonder pand aan de Kinderhuissingel, vlakbij het station. De treinstellen, het ‘hergebruikte oud’ en de no nonsense feeling maken het lekker industrieel. Je kunt hier flexen, vergaderen en evenementen organiseren. Alles duurzaam, van de catering tot aan de energie dankzij zonnepanelen. De deuren staan open voor allerlei ondernemers, vaste huurders en lokale intiatiefnemers. Er zijn stilteplekken, een terras en vergaderruimtes. Het Seinwezen biedt dagkaarten, strippenkaarten en maandabonnementen.
Meer over Het Seinwezen >

Het-Seinwezen-Haarlem-2

Zaamen: stijlvol flexwerken
Als zelfstandige professional op zoek naar een stijlvol kantoor in het centrum van Haarlem? Zaamen, een indrukwekkend monumentaal pand aan de Nieuwe Gracht, is the place to be voor freelancers, ZZP’ers of zelfs kleine ondernemingen. Van bureau tot aan meetingroom. Er is hier goede koffie en goed eten gemaakt door barista en kok is John Geerdsen. En een heerlijke tuin!
Meer over Zaamen >

Zaamen-Haarlem-3

Het Stoflab: creatieve hub & flexkantoor
Dit flexkantoor op het Figeeterrein heeft pakhuizen en toffe (flex) werkplekken, waar diverse bedrijven en ondernemers uit mode-, lifestyle- en mediabranches hun plek al hebben gevonden. Aan het Spaarne, met een moderne en industriële look. Webwinkels kunnen hier zelfs een ‘pakhuis’ huren. Ook zijn er vaste bureaus die je op slot kunt doen. Het eten drinken is van de Cotton Club en er is gratis koffie. Een strippenkaart of vast abonnement is mogelijk.
Meer over Het Stoflab >

Stoflab-Haarlem-3

Klein Haarlem: creatief kantoor én community
Klein Haarlem is een creatieve en maatschappelijke community die naast een fijn ‘kantoor’ ook een netwerk biedt. De stichting zet zich in om de creatieve infrastructuur van Haarlem te versterken en vormt een ware hub voor ondernemers! Diverse bekende Haarlemse initiatieven zoals Parksessie en het Vijfhoek Huiskamer festival worden georganiseerd vanuit de Greiner, het pand van Klein Haarlem aan de Voorhelmstraat. Er zijn meetups met diverse sprekers als extraatje. Een echte community dus, en ook nog eens voor relatief lage kosten.
Meer over Klein Haarlem >

Westhoff
Deze werkplek en winkel zit aan het Stationsplein, naast het Haarlemse station dus. De ideale plek voor goede meeneemmaaltijden, een kop koffie of lunch. Een dynamische werkplek waar je per uur 5 euro betaald en dan onbeperkt kan zitten met koffie en thee.
Meer over Westhoff >

Westhoff-5884

Andere locaties waar je ook heel goed kunt flexen:

Wolkers
Op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. De sfeer bij Wolkers is knus en een beetje vintage. Heerlijk, niet duur eten. De stopcontacten en Wifi laten je nooit in de steek. Het is hier heerlijk licht. Heel fijn sfeertje, wij zijn hier vaak te vinden!
Meer over Wolkers >

Wolkers Haarlem

STAAL
Midden in het centrum van Haarlem, werken in een literair café. Goede wifi, (h)eerlijke producten op de kaart. Met name heel fijn door de rustige sfeer. En zeg nou zelf, van zo’n omgeving vol boeken krijg je toch zin om te lezen? Desnoods die stortvloed aan emails.
Meer over Staal >

Staal-Haarlem

Portrait
Hier kun je shoppen, koffie drinken, een broodje eten en werken. Tegelijkertijd, als je dat wilt. Een fijne creatieve plek, waar de in- en uitloop van mensen juist kan zorgen voor extra inspiratie door een verrassende opmerking, een onverwachte ontmoeting of een interessant gesprek! Goede wifi, lekkere hapjes en drankjes en een omgeving die al je zintuigen prikkelt, maakt dit tot een inspirerende werkplek!
Meer over Portrait >

Portrait-Haarlem-5

Dodici
Maandagochtend 08.00 en totaal geen zin om in de file te staan? Of, ben je ZZP’er en wordt thuis achter de laptop wel erg eenzaam? Bij Dodici tref jij je lotgenoten! Begin je dag met een espresso aan de gezellige stamtafel voor het raam inclusief magazines of ga direct aan de slag aan één van de hogere bartafels. De hele dag door kun je hier genieten van ontbijt, lunch, borrel en diner. Pas op, de werkdag gaat hier zeer soepel over in een afterwork borrel…!
Meer over Dodici >

Dodici-Haarlem

TOOST
Werken bij Toost is allesbehalve saai, want het uitzicht op het Spaarne is hier te gek! Neem plaats aan de hogere tafels aan het raam en kijk hoe de bootjes hier voorbij varen. Zit je liever buiten? Ook dat kan, want de wifi doet het ook op het terras direct aan het water. Rustige jazz, een goede kop Holy Moly koffie en een grote variatie aan broodjes, salades, borrelhappen en mooie bieren en wijnen maken je dag ongemerkt tot een werkdag die lijkt op een kleine vakantie!
Meer over Toost >

Toost-Haarlem-5

Werk je liever met uitzicht op zee?

Tijn Akersloot
Twaalf maanden per jaar kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht bij Tijn Akersloot. Dé plek om te werken, vergaderen of met collega’s de dag af te sluiten inclusief een hapje van de barbecue of een echte pizza uit de houtoven. Zoals Tijn zelf zegt: “At the beach, life is different. Time doesn’t move hour to hour but mood to moment. We live by the currents, plan by the tides and follow the sun.” Je werkdag is hier voorbij voordat je het door hebt! Goede wifi, genoeg stopcontacten om je devices op te laden en een relaxte sfeer maken dit tot een fijne plek om te zijn, ook op een doordeweekse werkdag.
Meer over Tijn Akersloot >

Tijn Akersloot Zandvoort 3

Ubuntu Beach
Wil je je werkdag goed beginnen maar mis je wat motivatie? Ubuntu Beach is dé plek voor een ‘easy start of your day’. Met je voeten in het zand langzaam aan je dag beginnen, dat kan hier. Houd dat relaxte gevoel vast door op één van de loungebanken neer te ploffen, of kies voor een tafeltje met uitzicht op zee. Goede wifi, een laidback sfeer, fijne hapjes, drankjes en chille stranddeuntjes helpen jou je dag door. En wil je nog meer ontspanning? Dan ga je lekker even schommelen op de grote houten schommel aan zee! Ubuntu is alleen in de zomermaanden open.
Meer over Ubuntu >

Ubuntu-strandtent-Zandvoort-5

Overigens is deze blog geschreven op een verrassende locatie, namelijk bij SalonB in de Schagchelstraat! Deze haarsalon biedt klanten een goede Wifi verbinding, gratis koffie, thee, fris of een goed glas wijn. Ben je toe aan nog meer verwennerij? In de sfeervolle kelder van de salon branden kaarsen, hoor je een rustig muziekje en kun je even volledig ontspannen in één van de massagestoelen. Kortom: ook het bezoek aan de kapper kun je als flexer combineren met werk en ontspanning.

Dit is onze shortlist, maar er is zoveel meer:
Check hier bijvoorbeeld lunchplekken in Haarlem.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!