Alweer ruim drie jaar geleden ontstond het idee voor DeDAKKAS. Wild enthousiast werden wij ervan, en de rest van Haarlem met ons. De vergunningen, crowdfunding, plannen en natuurlijk de bouw hebben wat tijd gekost. Maar nu is het toch echt bijna zover: DeDAKKAS gaat binnenkort open!! Op deze unieke plek op het dak van parkeergarage De Kamp kunnen wij binnenkort lekker eten, en een drankje drinken met als uitzicht… Haarlem!

DeDAKKAS-Haarlem-02

Wij mochten voor een sneak peak het dak op waar nog heel druk gebouwd wordt. De kas staat, met in het midden de open keuken. De voorkant van de kas is een grote ruimte waar straks alle tafeltjes komen te staan. Achter de open keuken is een aparte ruimte die af te huren is voor een klein besloten feest of bijvoorbeeld een vergadering, met eigen stuk terras. Ook het grote terras voor de kas staat al. Helemaal opgebouwd uit hout, en met een grote trap. Op deze tredes kun je heerlijk neerploffen met een drankje. Als uitzicht het centrum van Haarlem met in het midden de Bavokerk. Ik ken het uitzicht vanaf Hudson’s Bay en de Grote Markt, leuk om te zien dat het vanaf DeDAKKAS weer net anders is. De vorm van het Spaarne ernaast zie je bijvoorbeeld lopen, en verder reikt het uitzicht tot aan de duinen. Naast het terras komt er ook een stadstuin.

DeDAKKAS-Haarlem

Het duurzame paviljoen tilt je letterlijk boven de stad uit, met bijbehorend topuitzicht en relaxte vibe. Voel je hem al? DeDAKKAS wordt de plek midden in de stad om te relaxen, te krioelen in het gras, waar je cultuur opsnuift, naar live muziek luistert, een filmavond beleeft, workshops yoga volgt, heerlijk kan eten en drinken en waar de zon ondergaat tijdens een gezellig avondje met vrienden. Alles wat een normaal stadspark ook biedt, alleen dan op het dak middenin onze stad. Wat een genot.

De dakkas haarlem 6

Alsof dit nog niet genoeg is komt er het hele jaar door een programma met een mix van cultuur, creativiteit, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen, want bij DeDAKKAS denken ze niet in hokjes. Met een dak, een kas en een park kun je mooie dingen doen. Bijvoorbeeld RoofTopCinema avonden met Haarlem als decor, muziek tijdens Dakoestisch, Klas in de Kas voor kids, VrijMiDaBo’s, kleinkunst, yoga en meer.

Bij een kas hoort goed eten. Dat is precies wat ze bij de DeDAKKAS gaan doen. De kernwoorden zijn eerlijk, heerlijk en verantwoord. De kaart is even veelbelovend als het plan, en wordt gevuld met veelal plaatselijke producten.

Dedakkas Haarlem 4

Nu ik op het dak sta weet ik het zeker: hier ga ik heel veel komen. Heel Haarlem heeft er zin in. Maar wanneer gaan ze nou open? Op deze hamvraag krijg ik nog geen exact antwoord, maar langer dan een maand gaat het niet meer duren. Wij zitten er in ieder geval bovenop 🙂

DeDAKKAS Haarlem 5

DeDAKKAS
Dak parkeergarage de Kamp
Haarlem
www.deDAKKAS.nl
www.facebook.com/dedakkas

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!