Alweer zo’n restaurant waar we naar uitkijken. Volgende week opent Frenchie zijn deuren in een prachtig monumentaal hoekpand aan de Gedempte Oude Gracht.

Frenchie wordt een modern grand café waar je voor zo’n beetje alles terecht kunt waar je zin in hebt: van je eerste kop koffie om je dag te beginnen tot een compleet verzorgd avondje uit, en alles wat daar tussen zit. Het wordt een mix van fine dining, een beetje bistro stijl, maar ook plek voor een lekkere cocktail aan de bar.

Je kan er dus de hele dag vertoeven en daarom hebben ze allerlei verschillende plekjes gecreëerd, zo kun je met een groep vrienden borrelen aan één van de lange tafels of in je eentje neerploffen in een fauteuil om te relaxen. Of, als je een heel bijzondere avond hebt, plaatsnemen aan de chefs table, in dit geval lichtroze velours barkrukken met uitzicht op de keukenbrigade. De menukaart varieert van kleine gerechtjes, borrelhappen en bestaat voornamelijk uit comfort food. Dit alles met een Franse basis, maar met Aziatische en Latijns Amerikaanse invloeden.

Dat ze bij Frenchie smaak hebben is dus duidelijk, en op alle fronten, dit zie je aan de samenstelling van de menukaart maar zeker ook in het knappe interieur. Het restaurant oogt luxueus maar toch intiem en is sfeervol met veel gebruik van aardetinten. De bar valt daarbij meteen op, die is aan de voorkant volledig bedekt met vintage golfplaten. Misschien moeilijk voor te stellen, maar het geeft een waanzinnig effect.

Nieuwsgierig geworden? Dinsdag zijn ze open, dus het is nog maar eventjes wachten. Wij zijn al aan het aftellen en binnenkort lees je hier alles over Frenchie…

Frenchie
Gedempte Oude Gracht 46 

2011GS Haarlem
Tel 023 737 0618
www.frenchie.nl

Openingstijden
Di-Za: 09.00 – 00.00 

Zo: 09.00 – 18.00 

Ma: gesloten

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!