Sinds kort is GATHER (voorheen aan de Kruisweg) verhuisd naar het beroemde en nostalgische V&D pand aan de Grote Houtstraat. Hier komt het innovatieve retail concept als ‘Pop-up warenhuis’ helemaal tot zijn recht.

Gather Haarlem07

Gather Haarlem11

Je waant je in een gallery-achtige setting. Verschillende makers hebben hun creaties prachtig tentoongesteld. Van kleding tot meubelstukken, van decoratieve en kunstzinnige items tot een bar van het Haarlemse Uiltje Craft Beer.

Gather Haarlem01

Gather Haarlem02

GATHER fungeert naast een winkelruimte ook als een ontmoetingsplek voor (startende) ondernemers, jong design talent en gevestigde en innovatieve merken. Een plek om in aanraking te komen met elkaars werk en om je netwerk te verbreden. Als flexwerker is GATHER ook een prima ruimte om een dag in te vullen. Aan de lange tafel van Seats2meet bijvoorbeeld, of in het horeca gedeelte (beheert door Thuskomme) met heerlijke koffie en verse lekkernijen. Aan het raam met uitzicht op het altijd drukke Verwulft. Ook kun je bijkomen van een dagje shoppen in de loungehoek, gesierd met ’comfy’ kussens.

Gather Haarlem10

Gather Haarlem09

GATHER ademt creativiteit. Een bezoek inspireert meteen om ergens mee aan de slag te gaan. Het is mooi om te zien hoe alle makers een eigen origineel product in de markt zetten. Op die manier zitten de makers ook niet in elkaars vaarwater, maar versterken ze elkaar. Voor je het weet loop je alweer je tweede rondje door het pand om alles even goed in je op te nemen.

Gather Haarlem03

Gather Haarlem04

De shop is een pop-up ruimte voor webshops, een etalage voor start-up’s en young designers en een podium voor vernieuwende lifestyle merken. Altijd weer vernieuwend en uniek. Er zijn al aardig wat mooie merken/makers die zich in GATHER hebben gevestigd, zoals Arp Design, BeBob Design, Konstrukt, Sas de Vries, Margot Rademakers, Fabel, Linja Shoes, Miss Green, Rijkswachters, Steffie Jorna, Bos & Co, Multi 3D Print, Akwan2fo, Bulbed, Floor de Bruyn Kops, Nana Bouwens, Crea8, Breinzh, Kukicha, Helina Guleria, Eric Mertens, Eric van Straaten, Circus Circulair, Aandeken en herdenken, Seikatsu, Tanja bindels, Lara Scot, Elly Godrie, Merlijn Viersma, Natasja Wagner, Annelies Braas, Petra Kroon, Anouk Wagenaars, Helena Nascimento, Liselore Halink, Jokjor, Babs, Silvia Bisschop, Kim Braam, Cora Verhoog, José van Waarden, Fayette van Dijck, Uncovered Lab, Buddhi, Humade, Piacero, Joury Galis, Saskia van Esser en Veldtwerk.

Gather Haarlem05

Gather Haarlem06

De insteek van oprichters Bernice en Danny is om naast een verrassend concept een plek te bieden voor creatieve start-up’s en young designers. GATHER verbindt ervaring, kennis, netwerk en vooral plezier. Ondernemers krijgen een letterlijke etalage, maar ook hulp bij positionering, Social Media, events en workshops. Samen creëren zij de ultieme winkelbeleving. Inrichting en routing zijn nooit hetzelfde. Door de diversiteit aan merken blijft het aanbod vernieuwen en heel verrassend.

Gather Haarlem12

Ben jij een maker, creatieve entrepreneur, designer of kunstenaar en zoek je een mooi podium? Team up with GATHER! Je kunt binnenlopen voor een kop koffie of mailen. Alle ruimte wordt geboden (ook op financieel gebied) om nieuwe creaties te pitchen en uiteindelijk te laten slagen. GATHER is in alles wat zij doen de brandstof voor innovatie.

Gather Haarlem08

GATHER
Grote Houtstraat 70
2011SR Haarlem
www.thisisgather.nl
Facebook.com/ThisIsGather

Openingstijden
Do t/m zo van 13.00 tot 19.00 uur
Thuskomme (koffie en lunch) is open vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur
Uiltje Gather Bar vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur
Seats2meet ma t/m vr van 10 tot 17 uur

Fotocredits: Stephanie van der Heijden

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!