Verse bloemen, een mooi boeket, wij worden er blij van. Van de nieuwe winkel ‘Miss Bloem’, verscholen in de pittoreske Burretstraat, worden we ook heel vrolijk. Je scoort hier losse bloemen, planten, zijdebloemen, accessoires en natuurlijk boeketten. Eigenaresse Pauline stelt ze voor je samen. En dat kan ze als geen ander!

miss-bloem-haarlem-2

miss-bloem-haarlem-7

Miss Bloem is een perfecte match met de Burretstraat in het Haarlemse centrum. Een charmant en stoer pandje met hoge deuren en industriële details. Je moet even weten dat deze shop in dit verscholen straatje zit. Toch is het zonde om hem te missen. De bloemen zijn altijd vers en net even anders, het meubilair is ook nog eens te koop en vooral; Pauline heeft een aanstekelijk enthousiasme voor bloemen. Ze maakt de mooiste boeketten!

miss-bloem-haarlem-12

miss-bloem-haarlem-13

Pauline werkt al vanaf haar 16e bij bloemisten en heeft twee opleidingen bloemschikken gevolgd. Een echte liefhebber dus. Pauline: “Ik word gewoon heel blij van bloemen. De combinatie van met mijn handen werken, creativiteit en met mensen bezig zijn vind ik heerlijk. Ook naast mijn studie kluste ik altijd bij verschillende bloemisten bij. Voor mijzelf beginnen was al lang een droom. Toen dit pand onder ons huis vrij kwam was de keuze snel gemaakt. Sinds september is Miss Bloem open!”

miss-bloem-haarlem-11

miss-bloem-haarlem-10

Naast de winkel kun je bij Miss Bloem ook terecht voor bloemenabonnementen. Via de site kies je zelf een budget en frequentie, en je krijgt elke keer weer een verrassend boeket thuis bezorgd. Pauline komt het zelf brengen. Heb je geen geschikte vaas in huis? Dan wordt deze er gewoon bijgeleverd. Het idee is dat je het boeket zo kant-en-klaar op tafel kan zetten. Ideaal! “Ik maak mijn boeketten graag heel persoonlijk, echt maatwerk. Mijn klanten ken ik allemaal en gaandeweg weet ik precies wat ze mooi vinden”, vertelt Pauline. En ja, wat zijn ze mooi die boeketten. Weinig blad, veel kleur, diverse bloemen en vaak net even anders.

miss-bloem-haarlem-9

Dat nep ook heel mooi kan zijn werd mij al snel duidelijk. Miss Bloem verkoopt ook zijdebloemen, oftewel ‘niet echt’. Ik moest even voelen om het te geloven. Deze bloemenvariant blijft natuurlijk altijd vers, gaat er nooit bij hangen. De zijdebloemen zijn heel betaalbaar en naast los ook verkrijgbaar als abonnement. Je krijgt dan elk kwartaal een ‘vers’ boeket, geïnspireerd op het seizoen.

miss-bloem-haarlem-1

Samen met haar vader knapt Pauline meubels op. Deze staan in de winkel en zijn ook te koop. Pauline: “Alles in de winkel is te koop, dus ook het meubilair. Een leuke extra, en hierdoor blijft de inrichting continue veranderen. Ik vind het leuk dat Miss Bloem je steeds weer verrast als je binnenloopt.” Dat is nu in ieder geval gelukt!

miss-bloem-haarlem-4

Miss Bloem
Burretstraat 12
2011 DZ Haarlem
www.miss-bloem.nl
Instagram.com/missbloemhaarlem

Openingstijden
Donderdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie