Haarlem is een echte borrelstad. Zelfs onze terrassen vullen zich in december al vroeg voor een biertje of wijntje. Tot een uur of elf, want dan begint het zoeken naar een bar of club om de avond voort te zetten. En dat was, tot voor kort, niet de gemakkelijkste speurtocht. Afgelopen vrijdag stapte ik, vlak voor middernacht, de eerste keer Monkey Bar binnen. Langs de portier, mijn jas en tas afgeven bij de garderobe en achter de velours gordijnen was het een feest van funky deuntjes, vintage, chique, stoer en een vleugje sexyness. Move over Amsterdam, de club-feeling voel je nu ook in Haarlem!

monkey-bar-haarlem

Monkey Bar vind je in de Korte Veerstraat, in het pand van de voormalige cocktailbar Fidel. Operationeel manager Jessica Philipoom (voorheen manager Stalker) vertelt over de verbouwing: “We hebben de hele ruimte leeg getrokken. Langs de muur stonden grote kasten, die zijn er als eerste uitgegaan, dat creëert veel ruimte. Achterin is op het verhoogde gedeelte een dj-booth en dansvloer(tje) gemaakt. Wil je aan de bar of één van de tafels met zitbanken plaatsnemen kan dat natuurlijk, maar eigenlijk staat iedereen hier met een drankje te kletsen en dansen op groovy houseplaatjes.”

monkey-bar-haarlem-1

Het verouderde Cubaanse interieur heeft plaatsgemaakt voor een boudoir stijl, met een mix van antiek hout, kroonluchters, goud en fluweel. Denk aan Moulin Rouge, maar dan een beetje stoerder.

Bij Monkey Bar drink je na-tuur-lijk de Bloody Monkey (Monkey 47) of een andere gin-tonic, goede wijnen, champagne per glas of fles en gewoon een mooi biertje (Grolsch, Grimbergen, Peroni). Pluspuntje! Als je binnen bent hoef je voorlopig ook niet meer naar buiten. De rookruimte is in jungle-thema toch wel de meest knusse van Haarlem en heb je zin in een hapje? Tot sluit (ja echt) kun je gewoon Flammkuchen, bitterballen, garnalenkroketjes en Japanse kippetjes bestellen. Dan zeg ik: #nooitmeershoarma

In augustus opende Monkey Bar, want 2016 is het jaar van de Aap, haar deuren. Direct om de hoek van Seymour; de andere trots van Haarlemmer en eigenaar Ray Waasdorp. Ruim drie maanden later hebben hier meerdere themafeesten, avonden met dj’s als Gregor Salto, Roog, Brian S., Quinten de Rozario en Lucien Foort, verjaardagen en zakelijke borrels plaatsgevonden. “De ruimte is heel erg geschikt voor meerdere soorten events, doordat het niet zo groot is, is het al snel gezellig”, aldus Jessica.

monkey-bar-haarlem-3

Ben je inmiddels wel benieuwd geworden? In december kun je los! Op kerstavond organiseert Monkey Bar Crazy Christmas Eve en tweede kerstdag dans je hier op gouwe ouwe house classics. New Years Eve vier je bij de Monkey Bar met een lekker line-up en op 1 januari ben je van harte welkom in the Monkey Mansion, voor een dress-down pyjama feestje. Wel zo relaxed om zo het nieuwe jaar te beginnen. Voor alle info en kaartverkoop check de Facebook pagina.

Ps. Monkey Bar is op zoek naar barbacks! Stuur bij interesse een berichtje naar info@monkeybar.nl

Monkey Bar
Korte Veerstraat 3
2011 CL Haarlem
Facebook.com/monkeybar.nl
Instagram.com/monkeybar_haarlem

Openingstijden
Donderdag: 21.00-03.00
Vrijdag en zaterdag: 22.00-04.00
Zondag: 22.00 – 03.00
Leeftijd: 23+

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie