Er gebeurt de laatste tijd zó veel op het strand van Zandvoort en Bloemendaal dat we dit jaar twee aparte lijstjes maken. Eentje over de leukste strandtenten in Zandvoort en nu deze over de leukste strandtenten in Bloemendaal. Want ook in Bloemendaal verandert er van alles. De focus verschuift (al voor Corona) van grote feesten en events naar mooie, stijlvolle strandpaviljoens waar je ook nog eens heerlijk kunt eten. 

 

 

Republiek Bloemendaal

Dit jaar kunnen we gelukkig weer genieten van de nieuwe Republiek. En oh, wat is het mooi en anders geworden. Dit paviljoen is eigenlijk geen strandtent meer te noemen. Het is eerder een strandrestaurant waar heerlijk kunt eten, maar ook nog gewoon een goeie houtoven pizza kunt bestellen. Heel mooi en stijlvol ingericht. Ook voor interieur lovers the place to be. En het mooie is, Republiek Bloemendaal is nu een vaste tent geworden, dus het hele jaar open, 7 dagen per week van 9.00 – 24.00 uur.

 

Zeeweg 94
Bloemendaal aan Zee
@republiekbloemendaal

 


 

Beachclub Bloomingdale

Ook Beachclub Bloomingdale is dit jaar helemaal vernieuwd. De oude strandtent staat nu op het circuit van Zandvoort en de nieuwe strandtent heeft als basis de strandtent van de Republiek! Deze ‘tempel’ is nu een mooi en stijlvol restaurant geworden. Buiten zijn twee grote lounge terrassen en eromheen vind je mooie huiselijke meeting rooms – ingericht door De Troubadour – die je kunt afhuren voor teammeetings. Het terras daarbij is ook erg geschikt voor (bedrijfs)feestjes en compleet af te huren.  

 

Zeeweg 94
Bloemendaal aan Zee
@bloomingdalebeach

 

 

Woodstock

Woodstock staat natuurlijk bekend om de mooie feestjes en festivals. Die zullen er dit jaar helaas niet zijn of op een andere manier invulling krijg. Maar de sfeer blijft! Een bijzondere plek waar je je kunt laten verrassen, waar altijd wel iets bijzonders gebeurt, waar iedereen welkom is, niets hoeft en alles mag. Je kunt er ook heerlijk eten. Ze hebben ook een fijne borrelkaart waar je tussen 12.00 en 22.00 uur allerlei lekkere dingen van kunt bestellen. Woodstock is dit seizoen open van donderdag t/m zondag, bij zomers weer gaan ze ook andere dagen open. Check hun socials voor meer info. 

 

Zeeweg 94
Bloemendaal aan Zee
@woodstock69bloemendaal

 

 

Bronze Beach

Bronze Beach zit sinds vorig jaar op het strand van Bloemendaal. Een mooie strandtent die gemaakt is van een oud schoolgebouw. Zowel binnen als buiten tref je veel gerecyclede materialen aan, en ook de stoffen van de kussens buiten zijn gerecycled. Bij Bronze Beach zit je binnen gezellig (ook ’s avonds erg mooi als het licht aan gaat!), buiten in de ‘zitkuil’ met je voeten in het zand (ook leuk voor kids), op de mooie bankjes en picknicktafels op het terras of de heerlijke loungezakken. Keuze genoeg! 

 

Zeeweg 86B
Bloemendaal aan Zee
@bronzebeach.nl

 

 

 

Rapa Nui

Rapa Nui is een van onze all time favourites in Bloemendaal aan Zee. Eigenlijk vallen ze onder de Gemeente Zandvoort, maar ze zitten op het strand van Bloemendaal, dus vandaar hier in dit lijstje. Een heerlijke relaxte, kleurrijke en tropische strandtent waar je ook nog eens heel lekker eet. Naast Rapa Nui vind je de surfschool van Surfana, waar je nog even lekker een board kunt huren of een surfles kunt nemen. 

 

Boulevard Barnaart 27
Zandvoort
@rapanuibeach

Meer Rapa Nui > 

 

 

Bernie’s Beach Club

Bernie’s Beach Club ligt ook in Zandvoort, maar ligt eigenlijk tussen de strandtenten van Zandvoort en Bloemendaal in en vanuit Bloemendaal ook makkelijk te bereiken. Vandaar dat deze ook op dit lijstje staat. Bernie’s Beach Club is een unieke en luxe beach club met maar liefst twee zwembaden en overal heerlijke bedjes. Je waant je in Saint Tropez. Hier kun je prima een hele dag vertoeven. Roseetje, cocktail erbij en lunchen of dineren aan het zwembad. 

 

Boulevard Barnaart 65
Zandvoort
@berniesbeachclub

Meer Bernie’s Beach Club > 

 

 

San Blas

Een fijne ruim opgezette strandtent in Bloemendaal aan Zee met een heerlijke terras op het zuiden. De strandtent ademt het karakter en creativiteit. De eigenaren hebben zich laten inspireren door het Panama waar zij een aantal jaren verbleven en dat is meer dan te zien. Aan het interieur, maar ook aan de gerechtjes die op de kaart staan. En heel fijn, San Blas is het hele jaar open! 

 

Zeeweg 86
Bloemendaal aan Zee
@sanblasbloemendaal

Meer San Blas >

 

 

Parnassia aan Zee

Parnassia aan Zee kennen we natuurlijk allemaal, maar sinds vorig jaar is dit strandpaviljoen weer helemaal van nu. Eind 2018 is het grondig verbouwd en is het een bijzondere plek geworden. Veel hout, planten, een mozaïekwand, mooie houtkachels, een gele Jeep in het midden en hele mooie eventruimtes. Ook op het terras zit je gezellig en is een heerlijk plek om voor of na je strand- of duinwandeling even neer te strijken. Ook dit strandpaviljoen is het hele jaar open. 

 

Parnassiaweg 1
Overveen
@parnassia_aan_zee

 

Mifune Watersports

Mifune is een watersportcentrum, maar ook een leuke relaxte strandtent. Het ligt op een rustige plek op het strand van Bloemendaal waardoor het een prima locatie is om bijvoorbeeld te leren kiten. Je kunt hier een lessen nemen of boards huren, catamaranzeilen of suppen. Gewoon een lekkere relaxte strandtent op een mooi stuk strand. Je kunt Mifune alleen lopend bereiken vanaf Camping De Lakens, of vanaf P2 tegen de Parnassiaweg aan.   

 

Parnassiaweg 7
Bloemendaal
@mifune_watersports

 

 

Gestrand

Geen echte strandtent, maar wel een hele leuke plek in de duinen op Camping De Lakens. Vanaf hier loop je zo door de duinen naar zee. Bij Gestrand ben je ook als niet-camping-gast welkom. Een fijn restaurant met daarvoor een grote speeltuin met een enorme glijbaan, een piratenschip, waterpompen en een binnenruimte. Je kids vermaken zich hier prima terwijl jij lekker een koffietje drinkt of luncht. Binnen ook een mooie ruimte waar je gezellig kunt zitten bij minder weer. Eye-cather zijn de schommels bij de bar die dienen als barkrukken. 

 

Zeeweg 60
Overveen
@gestrandbloemendaal

Meer Gestrand > 

 

 

Lees ook onze blog over de 10 leukste strandtenten in Zandvoort of meer over leuke dingen in Zandvoort op Liefs uit Zandvoort: www.liefsuitzandvoort.com

 

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

 

Fotocredits: Liefs uit Zandvoort / Kristel VeermanHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké