Aan de strandopgang IJmuiderslag vind je Hightide Surf & Food. Eigenaren Ivo, Tamar en Tabe runnen hier een watersportcentrum. Hightide is een fijne en toegankelijke surfschool, pal gelegen aan het kite- en surfstrand zone 3 op een rustig stuk strand. De ideale locatie om een watersport helemaal eigen te maken. Hier bieden ze wekelijks lessen aan in surfen, suppen en kitesurfen.

 

Hightide Surf & Food IJmuiden

Leer (kite)surfen

Heb je altijd al willen leren golfsurfen of kitesurfen? Boek dan een keer een les bij Hightide in IJmuiden, waar iedereen – beginners en gevorderden – welkom is om te leren surfen of kitesurfen. Er zijn hier lessen voor kinderen en volwassenen. De lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs en met veel persoonlijke aandacht, waarbij gebruik gemaakt wordt van radiocommunicatie. Zo kun je vanaf het water blijven communiceren met je instructeur en ben je verzekerd van een veilige begeleiding. Het fijne aan Hightide: IJmuiderslag is een authentiek en onontdekt surfstrand waardoor je in alle rust het surfen of kiten kan leren.
Hightide surf food IJmuiden

 

Blokarten en suppen

Ook kun je bij Hightide suppen of een keertje gaan blokarten. Blokarten is en blijft dé absolute aanrader voor ieder die van snelheid, actie en de buitenlucht houdt. Na een korte uitleg van een van de instructeurs kan je voor €30 euro een uur over het strand scheuren. Blokarten is makkelijk te leren en heel leuk om te doen. Heb je een les geboekt en staat er geen wind? Dan kan er in overleg gewoon een nieuwe datum gepland worden. Of je kunt er natuurlijk voor kiezen eerst eens te gaan suppen.

 

Materiaal huren

Uiteraard is het ook mogelijk om bij Hightide materiaal te huren. Handig als je geen zin hebt om alles heen en weer te slepen. Voor een vast bedrag krijg je het hele seizoen onbeperkt toegang tot het nieuwste kite materiaal. Tevens is dit natuurlijk een goed moment om verschillende surf- en kite-uitrustingen te testen als je op zoek bent naar je eigen set.

 

Beach events

Het brede strand biedt genoeg ruimte om een leuk feestje te hosten! Zeg maar gerust: grootschalige beach events. Naast kitesurfschool is Hightide ook een evenementenbureau dat evenementen op maat bedenkt en creëert. Nog op zoek naar een leuke locatie voor je bedrijfsuitje? Hightide neemt het graag voor je uit handen!

Agenda

Naast watersport organiseert Hightide van alles rondom het kiten en surfen. Zoals kids surfkamp in de zomer, beachyoga en beachgames en een wekelijkse pubquiz. Maar ook pop-up events op het strand, bedrijfsuitjes en een openlucht bios met de leukste films. Zin in een feestje? Breng een bezoek tijdens de silent disco, Sunday roast, live muzieksessies of boek de tango workshop!

 

Hightide surf food IJmuiden

Fair food bij restaurant Hightide

Na je kiteles nog even blijven voor een hapje of drankje en om andere kiters te ontmoeten? Strijk lekker neer op het zonovergoten terras van Hightide en kijk uit over de Noordzee en de pier van IJmuiden. In het restaurant eet je (h)eerlijk door de biologische, verse en lokale producten. De keuken is gespecialiseerd in World-Streetfood: lekker, lokaal ingekocht en puur met een biologische menukaart. Zo zijn er de famous Hightide tosti’s, maar ook drink je hier simpelweg een heerlijke kop koffie met een taartje van de Taartenwinkel.

 

Hightide surf food IJmuiden

 

Bereikbaarheid

Hightide Surf & Food is gelegen aan strandopgang IJmuiderslag, pal voor het kite- en surfstrand zone 3. De surfschool ligt op een locatie die alleen lopend of per fiets door de duinen te bereiken is. Het paviljoen is vanuit Haarlem met de bus en een korte wandeling te bereiken. Lijn 382 brengt je naar IJmuiden, vanaf het eindstation pak je direct aansluitend lijn 385 die je naar het strand brengt. Het is vanaf daar een korte strandwandeling naar het activiteitenstrand en het paviljoen. Klaar om te surfen!

 

Contact

Hightide Surf & Food
Mantelmeeuwpad 4
1976 GA IJmuiden
hightidesurfandfood.nl 

Hightide Surf & food en surfschool
Tel: 0615097289
info@hightidesurfandfood.nl

 

Openingstijden

Maandag, op aanvraag
Dinsdag, op aanvraag
Woensdag, vanaf 10.00
Donderdag, vanaf 10.00
Vrijdag, vanaf 10.00
Zaterdag, vanaf 10.00
Zondag, vanaf 10.00

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Hightide. 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké