In ons mooie Haarlem, waar de grachten kronkelen als aderen door het hart van de oude stad, bloeit een verhaal van luxe, stijl en avontuur. Dit verhaal begon vijf jaar geleden, toen Arendo van Hulsbergen de eerste luxe sloep te water liet in de Haarlemse grachten. Het begon met Luxe Sloepen Haarlem, een naam die inmiddels synoniem is aan elegantie en gezelligheid op het water. Wil je varen door Haarlem met een schipper of een bootje huren om zelf te varen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Luxe Sloepen sloepverhuur varen met schipper bootje huren Haarlem

 

Sloepverhuurder met een visie

Het begon allemaal met een droom – een droom om écht luxe sloepen voor iedereen in Haarlem toegankelijk te maken. Zo ontstond het idee om luxe sloepen te introduceren die hun gasten van alle gemakken voorzag. Heerlijke kussens, mooie sloepen, een ruim toilet aan boord, goede catering, ijskoude drankjes en natuurlijk een gezellige schipper. Kortom, ideaal om met je gezelschap een leuke tijd te hebben, ongeacht of het om een vrijgezellenfeestje of een familiedag gaat.

Na de start met één omgebouwde reddingssloep volgde het jaar erna een tweede. Het jaar daarna bouwde Luxe Sloepen de ‘Limoncello’: de grootste sloep van Haarlem. Met ruimte voor 70 gasten kunnen ze daarin ieder gezelschap helpen met een bijzondere dag op het water. Deze luxe sloep viel zo in de smaak dat ze in 2023 nog een elektrische sloep gebouwd hebben zodat ze nu met vier mooie sloepen met schipper door Haarlem varen.

Luxe boten verhuur Haven van Heemstede

Naarmate de tijd verstreek en de klantengroep van Luxe Sloepen Haarlem groeide, groeide ook de vraag naar meer mogelijkheden. De vraag die het bedrijf het meest kreeg was of mensen zelf mochten varen. En zo besloten ze begin vorig jaar hun horizon te verbreden door de verhuur van luxe sloepen zonder schipper te introduceren. Naar eigen zeggen is het mogelijk om een boot te huren zonder schipper die mooi is én waar je echt comfortabel op zit.

 

Luxe Sloepen sloepverhuur varen met schipper bootje huren Haarlem

 

Met een vloot van acht mooie sloepen, was het nu ook mogelijk om vanaf de Haven in Heemstede zelf een sloep te pakken en weg te varen. Natuurlijk met de ‘Luxe Sloepen’ touch, oftewel, heerlijke kussens, mooie luxe sloepen, een zwemplateau achterop en volledig elektrische aandrijving. Dit was natuurlijk ook niet zonder uitdagingen. Zo waren er wat probleempjes met de gashendels en gingen de sloepen in het begin eigenlijk niet zo snel als ze zouden willen. Inmiddels is dit opgelost door dubbel zoveel accu’s toe te voegen. Hierdoor gaan de sloepen sneller én langer mee. Zo zoekt Luxe Sloepen altijd naar verbetering vanuit het perspectief van de klant.

 

Luxe Sloepen sloepverhuur varen met schipper bootje huren Haarlem

 

De Rondvaart

En nu, terwijl Luxe Sloepen Haarlem zijn vijfjarig jubileum viert, zijn ze net begonnen met de nieuwste ervaring: de rondvaart in Haarlem van 50 minuten vanaf Molen de Adriaan. Een gelegenheid voor zowel bezoekers als lokale bewoners om de schoonheid van Haarlem vanaf het water te ervaren, onder leiding van een enthousiaste schipper die de verhalen en geheimen van de stad tot leven brengt. Ook is het mogelijk om een combiticket te kopen voor een rondvaart in combinatie met een bezoek aan Molen de Adriaan. Het team van Luxe Sloepen vindt het leuk dit soort samenwerkingen aan te gaan, want dat past echt bij hun Haarlemse manier van ondernemen.

 

 

Ervaar de magie

Dus of je nu een bezoeker bent die Haarlem voor het eerst ontdekt, een lokale bewoner die de stad op een nieuwe manier wil ervaren of een terugkerende klant die de warmte van Luxe Sloepen kent, voel je uitgenodigd om de magie van Luxe Sloepen Haarlem zelf te ervaren. Stap aan boord en laat je meevoeren op een reis van luxe, comfort en avontuur door de betoverende waterwegen van Haarlem!

 

Contact

Luxe Sloepen Haarlem
Haven van Heemstede
luxesloepenhaarlem.nl

instagram.com/luxesloepenhaarlem

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké