Sinds een tijdje zit strandtent Bodhi Beach op het Zuidstrand van Zandvoort, op de plek waar vroeger Ajuma zat. Een heerlijke, idyllische plek op een mooi en rustig stuk van het Zandvoortse strand, waar je alleen lopend kunt komen. De Haarlemse eigenaren hebben er zo’n fijne tropische plek van gemaakt. En je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Hier zullen wij deze zomer heel vaak te vinden zijn!

 

 

Bodhi Beach ligt op het Zuidstrand, voorbij Tijn Akersloot en Havanna, zo’n 10 minuutjes lopen over het strand. De strandtent is te herkennen aan de tropische kleuren en vlaggen. Carolijn en Esli, de eigenaren van deze strandtent, wonen nu met hun twee kinderen in Haarlem, maar hebben jaren in Panama gewoond en daar een guesthouse in dezelfde stijl gerund. De sfeer op de plek die ze daar destijds hadden, wilden ze namaken in Zandvoort. En dat is gelukt! Zeker op warme dagen waan je je echt op een tropisch eiland. Weg van de drukte van Zandvoort. Een heerlijke plek voor dat echte strandgevoel.

 

 

Het leuke is dat Bodhi Beach niet al te groot is, waardoor het bijna aanvoelt als je eigen Beach House. De persoonlijke sfeer zorgt ervoor dat je je gelijk thuis voelt. Er is een klein terras met fijne hangmatten en heerlijke banken met mooie Marokkaanse kussens. En binnen een gezellige loungehoek waar je bij minder weer heerlijk bij de houtkachel kunt zitten. De sfeer is tropisch, maar met een Scandinavische twist. Niet te druk, maar gewoon fijne, frisse kleuren en leuke vintage spullen die je zo in je eigen huis zou willen.

 

 

Bij Bodhi Beach kun je ook nog eens heerlijk eten, allemaal vers en met aandacht gemaakt, veel biologisch en vegetarisch. Carolijn en Marisol uit Mexico maken de heerlijkste tropische en echt Mexicaanse gerechten. Een mix van van alles en nog wat. Zoals verse maistortillas met zalm, verse spring rolls (ook vega), lasagna, curry’s en heerlijke soepen. Maar je kunt hier ook snacks als zoete aardappelfriet en de vegetarische bitterballen van Ajuma krijgen.

 

 

Het stuk strand waar Bodhi Beach op ligt, is echt bijzonder. Meestal is het hier heel rustig, ook omdat dit het naakststand is en je een stukje moet lopen vanaf de Boulevard. Hier zie je soms een zeehond op het strand of in de zee als je er aan het suppen bent. Je kunt er ook vaak zeevonk zien op mooie zomeravonden. En herten in het duin direct achter de strandtent, want achter Bodhi Beach loop je zo de Amsterdamse Waterleidingduinen in.

 

 

Om je dit gebied ook te laten ervaren krijg je bij een strandpicknick – die op zichzelf al heerlijk is – een wandelroute door de duinen erbij. Die kun je na je strandbezoek doen, of je kunt gewoon nog een keer terugkomen via de Waterleidingduinen. Want Bodhi Beach is ook een leuke stop voor als je een wandeling door dat gebied maakt. De picknickmand moet je wel even van tevoren reserveren via de website (is trouwens ook leuk om cadeau te geven!).

 

 

Bodhi Beach is ook een fijne plek om met kinderen naar toe te gaan. De wandeling over het strand is al een feest op zich, lekker door de golven banjeren. Een eenmaal bij Bodhi Beach kunnen ze lekker hun gang gaan. Er staan twee trampolines en binnen staat een kast vol spelletjes. Het is er heel overzichtelijk, dus snel raak je ze er niet kwijt.

 

 

Bodhi Beach ligt wel op het naaktstrand, maar dat betekent in de praktijk alleen dat er soms ook mensen naakt op de bedjes beneden bij het strand liggen. In de strandtent zelf, op het terras en de bedjes er direct voor is alles gewoon gekleed.

Dus, gewoon even checken deze zomer!

Bodhi Beach
Zuidstrand 2 – Zandvoort
bodhibeach.nl
@bodhi.beach

Open tijdens het strandseizoen voor ontbijt, lunch en diner. Ook af te huren voor borrels en feestjes.
Alleen bij slecht weer gesloten (dit wordt altijd gemeld op Social Media).
Lopend te bereiken over het strand. Parkeren ter hoogte van Havanna, vanaf daar 10 minuten lopen. Vanaf het station ongeveer 20 minuten lopen.

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

Meer weten over Zandvoort? Kijk dan op www.liefsuitzandvoort.com.
Fotocredits: Kristel Veerman / Liefs uit ZandvoortHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké