Op het meest uitgerekte stuk strand van Bloemendaal, verscholen achter de prachtige Kennemerduinen ligt strandtent Parnassia. Dit paviljoen zit hier al jaren. Als kind kwam ik hier bijvoorbeeld al vaak. De ligging is prachtig, weg van de drukte. Het vakantiegevoel optimaal. Juist daarom zo zonde dat Parnassia de laatste jaren niet meer bloeide. Gelukkig komt daar nu verandering in! Er is een nieuwe eigenaar, en alles (behalve de plek) wordt anders.

Als we binnenkomen valt het meteen al op: er zit weer passie in Parnassia. Er is een nieuwe investeerder en een nieuwe eigenaar. Bedrijfsleider Eva en Martin Samwel gaan de kar trekken, en samen gaan zij Parnassia naar een hoger niveau tillen. De strandtent is enorm, dus niet alles kan in één keer maar er is al veel aangepakt. Eva: “Er is een compleet nieuwe bar gebouwd, als middelpunt van de ruimte. Tafels en stoelen zijn vernieuwd, de entree is helemaal nieuw en er is een kiosk met luifel aan de buitenkant waar je terecht kunt voor verse friet en lekkere broodjes. Komende tijd worden alle ruimtes gedaan.” Een flinke klus dus. Alleen de open haard, kenmerkend voor Parnassia, blijft. Het hele jaar zijn ze open, dus bij die open haard is ideaal vertoeven in de winter.

Met zo’n groot pand is er veel werk aan de winkel. De komende maanden blijven ze dus vernieuwen. Het nieuwe terras bijvoorbeeld, deze is half maart klaar. Zo kunnen ze met een fris paviljoen de zomer in. Na de zomer wordt verder verbouwd: nieuwe vloeren, plafond en het restaurant. Naast de looks wordt nu vooral geïnvesteerd in personeel en goede service. “Wij vinden snelle en goede service heel belangrijk. Lang wachten is er niet meer bij en het personeel zorgt altijd snel voor een geschikte tafel”, vertelt Eva.

Dat Parnassia vernieuwd is, is maar goed ook. Want de plek is zo bijzonder. Erheen rijden is al een feest. De afslag vanaf de Zeeweg leidt meteen over de weg dwars door de Kennemerduinen. Wat blijft dit toch een mooi stuk Nederlandse natuur. Ideaal aan Parnassia is dat er een groot eigen parkeerterrein is met 800 plekken. Het strand zelf is weids, geen andere strandtenten of huizen in de buurt. Honden mogen hier ook komen.

Ook het menu wordt aangepakt en het team in de keuken is nieuw. Er zijn altijd verse broodjes, tosti’s, burgers, salades, verse soep, pasta’s, vlees- en vis gerechten en lekkere taarten. Altijd genoeg op je bord en de goede prijs kwaliteit verhouding. Voor kinderen zijn kleine maaltijden en ook aan honden is gedacht. In de nieuwe dierenwinkel wordt hondenbier geschonken en hondenchips verkocht.

Alsof dit alles niet genoeg is zijn er ook nog vijf (vergader)zalen in het pand van Parnassia. Groot en klein, en allemaal af te huren voor feestjes, lunches, zakelijke bijeenkomsten en meer. En ook hier is het unieke weer het uitzicht, over zee of zover je kan kijken over de duinen.

Parnassia blijft Parnassia, maar dan weer met goede service, een fris nieuw uiterlijk, en vooral: ze gaan er weer voor. Gelukkig maar, want het is en blijft een fantastische plek.

PS: Parnassia is nog op zoek naar meer personeel, en als je iemand aandraagt of zelf aan de slag wilt maak je nu kans op een reis naar Ibiza. Meer info vind je hier >

Parnassia
Parnassiaweg 1
Postcode 2051 EA
Overveen (net naast Bloemendaal aan Zee)
www.p-a-z.nl
Facebook.com/Parnassia-aan-Zee
Instagram.com/parnassia_aan_zee

Openingstijden
365 dagen per jaar
vanaf 9.00 uur tot zonsondergang
Van September – April tot circa 17.00 uur en bij mooi weer langer
Van April – September tot 19.00 uur en bij mooi weer langerHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!