Niet alleen in Haarlem is van alles te doen in de kerstvakantie, ook in Zandvoort kun je je hart ophalen. Op een schaatsbaan op het Raadhuisplein in Zandvoort aan Zee kun je je ijzers onderbinden van 14 december t/m 5 januari. Voor 5 euro oefen je ‘pootje over’ met je grut en bij dat bedrag is schaatshuur en een glas limo inbegrepen.

zandvoort

Zaterdag 21 december (tussen 16.00 en 19.00 uur) is er een Sprookjeswandeling in het centrum van Zandvoort. Op die dag lopen er ruim 40 sprookjesfiguren rond zoals Sneeuwwitje, Roodkapje en de wolf. Op het Kerkplein staat een levend Kerststalletje met wat schaapjes en in de Kerk wordt voorgelezen.

Zaterdag 28 december organiseert Rekreade een Wintersantekraampie in het Zandvoorts Museum. Tussen 12.00 en 15.00 uur kunnen kinderen hier allemaal leuke dingen doen. Dit jaar zijn er 11 kramen met o.a. de volgende activiteiten: kaarsen maken, appels versieren, kerstballen marmeren, kersthangers maken, sleutelhangers en waxinelichtjes maken.

Op 1 januari is er natuurlijk weer een Nieuwjaarsduik. Stoere jongens en meisjes (en hun ouders) kunnen om 14.00 uur een duik nemen in de koude zee. Zandvoort aan Zee is misschien niet de grootse duik maar wel een oudste (sinds 1960)! Durf jij?

Kijk voor meer informatie op vvvzandvoort.nl

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!