Haarlemmers zijn echte strandliefhebbers. Ook in de winter. Dik aankleden en een frisse neus halen, heerlijk. Het strand is de ideale plek om uit te waaien en in de koudere maanden prachtig. Maar waar ga je na die doses frisse strandlucht een welverdiende warme choco drinken? De meeste strandtenten zijn buiten de zomer immers dicht, of eigenlijk gewoon verdwenen. Gelukkig zijn er uitzonderingen, het hele seizoen geopend.

strandtenten-open-in-de-winter

Wij hebben de  winterse strandtenten in Bloemendaal aan Zee en Zandvoort op een rijtje gezet. Onze favorieten zijn de eerste twee!

Tijn Akersloot
Onze absolute favoriet. Bij ‘Tijn’ loopt van alles rond: surfers, toeristen, wandelaars, kids en jong hip. Deze strandtent is groot en gezellig. Met in de winter een openhaard, maar ook diverse banken en leestafels. Een fijn muziekje op de achtergrond maakt het af. Tijn Akersloot is één en al raam. With a view uiteraard, want het strand en de zee is je uitzicht. Naast warme choco is een aanrader de steenoven pizza’s, stoofpotjes en op echt winterse zondagen gaat de buiten-BBQ en is er glühwein.
Elke dag van 09.00 – 00.00 uur

Boulevard Paulus Loot 1, 2042 AD Zandvoort, Tel: 023 571 2547
Meer Tijn Akersloot >

Republiek
Voor het eerst is Republiek ook open in de winter met een spiksplinternieuw strandpaviljoen. De opening is eind november, dus we wachten nog even met spanning af, maar het belooft een luxe strandtent te worden met twee vleugels en een beschutte ruimte daartussen aan het strand. Republiek krijgt veel hout, robuuste materialen en grote ramen. Binnenkort meer!

De Republiek, Zeeweg 94 – Overveen, tel 023-5730730, republiekbloemendaal.nl


Foto: HeikoHulsker Architecten

San Blas
San Blas is groot, kleurrijk en creatief ingericht. Geïnspireerd op Panama, lekker buitenlands tropisch gevoel dus. De openhaard gaat in de winter aan. Binnen liggen stapels spelletjes die je samen met je vrienden of kinderen kunt spelen. Met Kerst kun je terecht voor een heerlijke Kerstbrunch, die inmiddels erg populair is (reserveren dus!).
Openingstijden: Ma/di/wo: 9 – 20 uur, do/vr/za/zo: 9.00 – na het diner

Zeeweg 84 in Overveen
Meer San Blas >

Parnassia aan Zee
Deze strandtent ligt verdekt opgesteld achter de duinen van Bloemendaal, maar is al jaren een begrip. Eind 2018 is Parnassia compleet verbouwd en erg mooi geworden. Binnen zit je in de winter heerlijk warm bij de mooie authentieke haarden. Fijn na een strandwandeling of een wandeling door de Kennemerduinen. De Jeep die midden in de tent staat is altijd erg populair bij kids. Sinds dit najaar is er ook buiten een mooie speeltuin – een echte Yellow Submarine.
Elke dag vanaf 09.00 tot zonsondergang

Zeeweg (laatste afslag, na camping De Lakens), 2051 EA Overveen (net naast Bloemendaal aan Zee)
parnassiaaanzee.nl

Club Nautique 23
Bekend om het blauw-witte exterieur en de mediterannee achtige havensfeer. Vrij luxe strandtent op het Noordstrand van Zandvoort met goed eten, o.a. biefstuk, zeebaars en ribeye staat op het menu. Op het terras zit je achter glas, waardoor je hier nog vaak lang buiten kunt zitten in de wintermaanden. Op zaterdagochtend kun je hier de hele winter door yoga aan zee doen. Wel binnen natuurlijk – bij de haard!
Elke dag van 11.00 tot 00.00 uur

Strandafgang Barnaart 23, 2042 KB Zandvoort, tel 023-5715707
www.clubnautique.nl

Beachclub No. 5
Beachclub No. 5 is een wat sjieker strandpaviljoen met een relaxte ambiance. Heerlijke wijnen, steaks, en chocomelk. Ook een ideale plek voor het organiseren van een feest. Dit is ook de strandtent waar je moet verzamelen voor de traditionele Nieuwjaarsduik.
Ma t/m don 10.00 – 17.00 uur, vrij t/m zon 10.00 – 21.30 uur

Strandafgang Paulus Loot 5, 2042 AA Zandvoort, tel: 023-571 6119
www.beachclub5.nl 

Thalassa Zandvoort
Voor de liefhebbers van echte verse vis. Direct uit de zee op het bord. De strandtent is trots op zijn plaats, de foto’s van het oude Zandvoort zijn in volle glorie te vinden aan de muren. Hoofdgerechten rond de €20.
Elke dag geopend van 09.30 tot 00.00 uur

Boulevard Barnaart, strandafgang 18, 2041 KB Zandvoort aan Zee, tel 023 571 5660
www.thalassa18.nl

Strand-winter-Zandvoort-Bloemendaal

strand-in-de-winter-7

Haven van Zandvoort
Een grand café aan zee, dat is de Haven van Zandvoort. Voor ontbijt, lunch en diner. Gelegen midden in het centrum van Zandvoort. Er is een openhaard om bij op te warmen!
Elke dag geopend van 10.00 – 21.30 uur

Strandafgang Paulus Loot 9, 2042 AA Zandvoort, tel 023 571 8888, www.dehavenvanzandvoort.nl

Haven van Zandvoort

Hotel Boulevard 5
Hotel Boulevard 5 is geen strandtent, maar wel een leuke plek om tijdens of na je strandwandeling of fietstocht naar toe te gaan. Te vinden op de boulevard bij het Zuidstrand. Je kunt hier heerlijk ontbijten, lunchen, borrelen of koffiedrinken, bijvoorbeeld in de lichte serre of op het terras – als er een winters zonnetje is. Je hebt hier een heel mooi uitzicht over zee, het strand en de boulevard. Heerlijke huisgemaakte appeltaart, of ‘gezonde’ snacks van de Groene Zusjes, maar ook een Shared Lunch, Fish Bites uit de Noordzee, of (vega)bitterballen. Binnen is het gezellig, knus en fris ingericht met o.a. spullen van Home Store Haarlem. En zie je er iets leuks tussen staan? Dan kun je het gelijk kopen en mee naar huis nemen.
In de winter open van woensdag t/m zondag 9.00-17.00 uur

Boulevard Paulus Loot 5, Zandvoort, tel 023-571 26 13, www.boulevard5.nl

Deze blog (tekst en foto’s) is gemaakt samen met Kristel Veerman van Liefs uit Zandvoort. Wil je meer weten over Zandvoort? Kijk dan ook even op www.liefsuitzandvoort.comHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!