Wat doe je tijdens lockdown #2? Veel naar buiten en wandelen fietsen? Of even lekker uitwaaien aan zee? Gelukkig kun je op het strand nog op verschillende plekken terecht voor take-away. Vaak is op de socialmediakanalen van de strandtenten te vinden hoe, wat en waar je kunt bestellen. Kristel van Liefs uit Zandvoort maakte een overzicht.

 

 

Hippie Fish & Vooges
De zomerpaviljoens verdwijnen sowieso altijd van het strand per 1 november, door de lockdown zijn ze nu allemaal eerder gesloten. Maar Hippie Fish en Vooges blijven nog tot eind van de maand op mooie dagen open met hun take-away met koffietjes, snackjes en broodjes. Daarna zien we ze – hopelijk – weer in februari 2021.

@hippiefishzandvoort

@voogesrestaurants


Foto: Hippie Fish & Tijn Akersloot

 

Tijn Akersloot
Tijn Akersloot blijft de hele winter open, nu alleen met take-away. Je kunt hier terecht voor een lekker koffietje (met appeltaart of cheesecake), ontbijtjes, lunch, borrelhapjes of hun heerlijke houtovenpizza’s. Altijd een lekker sfeertje bij Tijn, de vuurkorven staan aan. Je kunt alleen niet op het terras zitten. Open van 10-18 uur, in het weekend al om 9 uur open.

@tijnakersloot

San Blas
De leuke vintage caravan van San Blas in Bloemendaal aan Zee is open voor koffie, thee, taartjes, snacks, borrelhapjes en broodjes. Je kunt hier ook burritos, taco’s, kipsate, frietjes en poffertjes krijgen.

@sanblasbloemendaal


Foto: San Blas & Thalassa

Thalassa Aan Zee
Strandpaviljoen Thalassa is vanaf nu geopend met een vismarkt. Hier kun je verse – dus rauwe – vis afhalen. Ook kun je hier heerlijke poke bowls krijgen, bijvoorbeeld met tonijn of zalm. Buiten staat nog steeds de speeltuin, leuke plek om met kids naar toe te gaan. Bij de speeltuin staat ook een take-away, waar je terecht kunt voor koffie en warme choco.

@strandpaviljoenthalassa


Foto: Beachclub NO. 5

 

Beachclub NO. 5
Bij de Beach Bar van Beachclub No. 5 op het Zuidstrand kun je koffie en andere warme drankjes krijgen. Ook kun je hier Black Angus Burgers afhalen. De Beach Bar blijft de hele winter open en wordt de komende tijd omgetoverd tot een Winter Beach Bar, compleet met gluhwein en vuurkorven voor de marshmallows. Beetje wintersportgevoel op het strand.

@beachclub.no5

 

Parnassia Aan Zee
Bij Parnassia aan Zee is de kiosk aan de zijkant van het paviljoen open en kun je koffie en andere warme drankjes krijgen. Handig voor na je duin- of strandwandeling.

@parnassia_aan_zee


Foto: Giomara en een viskraam

 

Giomara Food & Drinks
Een leuke nieuwkomer is Giomara Food & Drinks, ter hoogte van benzinestation Tinq. Bij deze kraam vind je geen vis, wel heerlijke Lavazza koffie, snert, oliebollen, en zelfgesneden frites. Een aanrader is hun patatje – huisgemaakte – rendang.

@giomara_fooddrinks

 

(Vis)kramen op de boulevard
Op de boulevards van Bloemendaal tot Zandvoort staan zo’n 12 viskramen, waar je voornamelijk vis – bijvoorbeeld haring of kibbeling – kunt krijgen. De kramen zijn allemaal gewoon open en het kan er op mooie dagen nog best druk zijn.

 

Mooie stranddag! Liefs uit Zandvoort, X Kristel

 

Lees meer over Zandvoort op www.liefsuitzandvoort.com

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!