De opening van de strandtenten betekent de opening van het zomerseizoen, en wie wordt daar niet blij van? Wij kijken ernaar uit. Des te blijer worden wij ervan dat Tent 6, één van onze favorieten in Zandvoort, weer open is! Voor het vierde seizoen dit jaar. Met een compleet vernieuwde kaart vol dagverse gerechten, en natuurlijk is de fijne inrichting er ook weer. Het zorgt meteen voor vakantiegevoel!

Tent 6 zit middenin Zandvoort. Lekker centraal dus, en als je het pad afloopt naar de strandtent voel je meteen de relaxte sfeer. Iedereen voelt zich hier welkom. Precies wat eigenaren Kim Rijnders en Jasper Jansen wilden. Kenmerkend voor Tent 6 is het goede eten. Geen kip saté en ijsjes, maar lekker en vers. Producten met een verhaal en bovenal een goede smaak. Ook zijn er veel vegetarische opties.

Al vanaf ’s ochtends kun je bij Tent 6 terecht. Wordt wakker met de koffie van White Label, een verse smoothie, thee van teabar, yoghurt met granola van de Groene zusjes, toast met bijvoorbeeld roerei, vers fruit of een croissant. De lunch is net zo’n feest. Er zijn veel salades, soepen, goede tosti’s of kies boerenlandbrood met lekker beleg zoals gegrilde groenten, geitenkaas en balsamico. Ook leuk en vooral heel zomers: de verse kokosnoot.

Naast de klassiekers zoals steak tartare, verse ravioli en de Caesar Salad staat op de avondkaart dit jaar veel nieuws. Wij zijn vooral fan van de ‘shared dining’: elke maand een nieuwe proeverij voor 29,50 bestaande uit 3 voor-, 3 hoofd- en 2 nagerechten. Met veel groente en een mix van vlees, vega en vis. Wij mochten het proberen en ik kan alleen maar zeggen: doen, het is heerlijk! Tot en met 18 maart kun je het openingsmenu proeven, een proeverij van de nieuwe menukaart voor 24,50 pp. Dieetwensen, vega of iets anders? Allemaal geen probleem. Ook nieuw dit jaar: cocktails. Met al dit lekkere en (meestal) gezonde eten hou je het strakke strandbuikje in vorm en is het nog genieten ook.

Er is meer dan het lekkere eten. Een gezellige no-nonsense sfeer en de mooie inrichting bijvoorbeeld. Tent 6 bestaat uit twee aaneengeschakelde paviljoens met een semi open keuken. Er zijn twee houtkachels, veel planten en hout. Het terras is vernieuwd: groter, meer zitplek, schommelstoelen en ligbedden. Uiteraard met meters zand voor de deur 🙂 Bij minder warm weer is er een fijne veranda.

Naast het grote paviljoen komt een mini versie: ‘Tentje 6’. Ook die is nieuw dit jaar. Deze ruimte is af te huren. Leuk voor een verjaardag, private dining of andere gelegenheid. De grote ruimte huren kan trouwens ook. Vanaf 28 maart zijn er ook weer yogalessen, en elke zondag draaien ze van 3 tot 6 vinylplaatjes met daarbij oesters voor 1 euro! Er zijn altijd 300 verse oesters beschikbaar, op = op.

Naast veel nieuws is gelukkig ook veel bij het oude gebleven. Het team bijvoorbeeld met vaste gezichten, en vooral ook de goede sfeer. Het seizoen is geopend!

Tent 6
Boulevard Paulus Loot, Strandafgang 6
2042 AD Zandvoort
Tel 06- 41 31 35 15
www.tent6.nl

Openingstijden
Half feb t/m oktober
Vanaf 9.00 uur tot circa 00.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké