HANDGEMAAKT MET LIEFDE & OM ER EEN LEVEN LANG VAN TE GENIETEN.

Over PieterSZoon

Hoe ga je om met het grote verlangen naar mooie leren tassen en schoenen? Door het starten van een eigen leren tassenmerk! Zo dachten de twee zussen Jennifer en Cher Pietersz in 2011.

Jennifer volgde een vakopleiding in leerberwerking, in het zuiden van Nederland en sloot zich 2 jaar lang op in haar atelier om het ambacht helemaal meester te worden. Toen zij elke techniek helemaal onder de knie had, voelde ze zich zeker genoeg om haar eigen creaties op de markt te brengen.

Tegenwoordig wordt er ieder jaar een nieuwe collectie ontworpen en verkocht in hun eigen winkel/atelier in Haarlem, ook aan retailers in heel Nederland, UK en België en op design shows in Duitsland en Zwitserland. Ze ontwerpen ook tassen voor bedrijven die hun werknemers of klanten in de watten willen leggen. Als klant kun je ook je perfecte Tote Bag, reistas, koppeling, portemonnee of interieurproduct ontwerpen. PieterSZoon adviseert en helpt om je ontwerp helemaal rond te krijgen.

Wie wil er normaal zijn als je uniek kan zijn?!

PieterSZoon is nog steeds gek op wat ze doet en houdt het werk dichtbij zichzelf door te ontwerpen en produceren in eigen atelier. Hierdoor kunnen ze hoge kwaliteit, authenticiteit en goede service waarborgen.

Hun tassen en portemonnees zijn bijna volledig gemaakt in Nederland, zo komt ook het grootste deel van hun leer van een Nederlandse leerlooierij, een klein gedeelte wordt geïmporteerd uit Italië. Al het leer gebruikt door PieterSZoon is volnerf leer* dat door en door is gelooid en afgewerkt met een waxlaag waardoor het leer met de tijd mooier en zachter wordt.

* Volnerf leer is de beste kwaliteit leer beschikbaar. Volnerf leer verwijst naar huiden die zo natuurlijk mogelijk zijn met zo min mogelijk bewerkingen. Hierdoor blijft de nerf intact en de structuur sterk en duurzaam. Ook is deze leersoort goed ademend, waardoor er weinig transpiratie ontstaat bij contact met de huid. Dit leer zal alleen maar mooier worden door gebruik. Volnerfleer wordt vaak gezien als de meest authentieke vorm van leer, omdat het de textuur van de koeheid behoudt.

Adres

Kleine Houtstraat 36
2011 DN Haarlem
023-2024009
www.pieterszoon.com
Facebook: pieterSZoon
Instagram: pieterSZoon

Openingstijden

maandag
gesloten
dinsdag
09:00 – 17:00
woensdag
09:00 – 17:00
donderdag
09:00 – 17:00
vrijdag
09:00 – 17:00
zaterdag
11:00 – 17:00
zondag
gesloten

 

Recente posts over PieterSZoon

Pieterszoon Haarlem
PIETERSZOON: HANDGEMAAKTE LEREN TASSEN

Van mooie tassen houden wij allemaal, en een leren exemplaar is helemaal welkom. Bij PieterSZoon worden wij op ons wenken bediend. De tassen en clutches zijn hier prachtig, handgemaakt en van kwaliteitsleer.

De Kleine Houtstraat
10X ONZE FAVORIETEN IN DE KLEINE HOUTSTRAAT

De Kleine Houtstraat is één van onze favoriete straten in Haarlem. Wij zijn niet de enige, want deze straat midden in het centrum is verkozen tot ‘leukste winkelstraat van Nederland’.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!