Dit zijn wij!

Welkom op Haarlem City Blog. Aangenaam!

Haarlem is een geweldige stad waar wij een hechte band mee hebben. Het bruist en vooral, er is in Haarlem altijd genoeg te doen. Haarlem wordt niet voor niks ‘wereldplek‘ genoemd. Onze liefde voor de stad, maar vooral onze tips voor dat ene nieuwe restaurantje, die lunchtent, hippe winkel, fijne plekken aan het strand en meer delen wij graag met jou.

Wie zijn wij? Ik (Laura, 1983) ben geboren Haarlemse. Oftewel een ‘echte mug’. De gezelligheid van het centrum, alles op fietsafstand, het vakantiegevoel met het strand om de hoek, en ook bruisend Amsterdam naast de deur. Heerlijk! Ik ben niet de enige. Het enthousiasme waarmee onze volgers op Haarlem City Blog reageren zegt genoeg!

Haarlem City Blog startte eind 2012. Ik deelde al graag mijn tips over Haarlem met vrienden, en doe dat sindsdien ook online. Nu lezen maandelijks duizenden Haarlemmers onze blogs. Echt te gek.

Maar… ik doe dit niet alleen! Maak ook kennis met het Haarlem City Blog team.

Meet… blogger Janina!
Janina

Janina komt uit de Achterhoek, maar woont al ruim 10 jaar in Haarlem en is inmiddels verknocht aan de stad. Ze wordt heel blij van (bijna) alles te kunnen doen in Haarlem: winkelen, naar musea of de film, lekker uit eten, borrelen, naar het bos, in de zomer bootje varen of op de fiets naar het strand. Haarlem is knus, gemoedelijk en overzichtelijk. Je wordt volgens haar hier altijd verrast. Een stad met een dorps karakter. Janina is dol op mode, lifestyle en schrijven. Bij Haarlem City Blog kan ze dus helemaal haar ‘ei’ kwijt.

Lees hier alle blogs van Janina >

Meet… blogger Lucinda!
Lucinda

Geboren en getogen mug. Haarlem is dus echt Lucinda’s thuis, en wanneer ze de stad in rijdt valt er al een rust over haar. Haarlem is zoals ze zegt ‘best of both worlds’ met het strand maar ook Amsterdam om de hoek. Ze vindt het heel leuk Haarlemmers op de hoogte te houden van wat Haarlem te bieden heeft, en ze te tippen over de echte krenten uit de pap.

Lees hier alle blogs van Lucinda >

Meet… blogger Kristel!
kristel

Op reis vertelt Kristel altijd dat Haarlem de beste plek van Nederland is. Overzichtelijk, gezellig en mooi. Over Haarlem valt nou eenmaal weinig negatiefs te zeggen. Nu ruim 9 jaar in Haarlem en Kristel voelt zich een echte mug. Al haar vrienden zijn naar Haarlem verhuisd, ze gaat dus niet meer weg. Haar drie liefdes – schrijven, Haarlem en cultuur – kan ze hier perfect combineren. Bovendien is het altijd fijn om op de hoogte te blijven van alle Haarlem-nieuwtjes, en om deze op een leuke manier te kunnen doorgeven!

Lees hier alle blogs van Kristel >

Meet… Nicoline en Frederiek van Mugjes!
Portret lowres door Jorrit t Hoen

Nicoline en Frederiek zijn beide importmuggen, maar inmiddels samen met hun gezinnen volledig ingeburgerd. Als makers van het boek ‘Mugjes’ schrijven ze veel over kinderactiviteiten in Haarlem en dan vooral over alles wat leuk is voor peuters en kleuters. Dat doen ze ook graag voor Haarlem City Blog omdat dat zo’n fijne website is die ze zelf ook regelmatig raadplegen (als ze bijvoorbeeld weer eens zonder kinderen de deur uit gaan ’s avonds)!

Lees hier alle blogs van Nicoline en Frederiek >

Meet… blogger Annemarie

Annemarie woont al haar hele leven in Haarlem en is niet van plan de stad ooit te verlaten. Ze kan oprecht gelukkig worden van een kop echt goede koffie en is dol op lang tafelen met vrienden, mooi eten en goede wijn. Met haar man en kinderen geniet ze van lange wandelingen in de Waterleidingduinen en spelen in de Haarlemse stadsparken en speeltuinen. Schrijven maakt haar blij, helemaal als het over de fijne plekjes in haar eigen stad gaat!

Bekijk hier de blogs van Annemarie >

Meet… fotograaf Stephanie!
Stephanie

Opgegroeid in Heemstede, kent Stéphanie als geen ander het ‘Haarlem’-gevoel. Ze bracht haar studententijd door in Amsterdam, maar inmiddels al ruim drie jaar trotse bewoonster van Haarlem. Momenteel woont ze in de Leidsebuurt en fietst ze het liefst met haar camera naar haar favoriete hotspots. Haarlem verveelt haar eigenlijk nooit en anders ligt Amsterdam en het strand om de hoek! Iedere keer als ze dan weer het station Haarlem uitloopt, voelt het als thuiskomen.

Onze gedeelde passie:
HAARLEM

…en genoeg mugervaring om onszelf tot onofficiële ‘stadsdeskundigen’ te mogen kronen.

Vragen of suggesties? Graag! Neem contact met ons op.

Voor bedrijven
Er zijn diverse mogelijkheden om te adverteren op Haarlem City Blog. Klik hier voor meer informatie.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!
facebook.com/haarlemcityblog
twitter.com/haarlemcityblog
instagram.com/haarlemcityblog
pinterest.com/haarlemcityblog