Dit zijn wij!

Welkom op Haarlem City Blog. Aangenaam!

Haarlem is een geweldige stad waar wij een hechte band mee hebben. Het bruist en vooral: er is in Haarlem altijd iets te doen. Haarlem wordt niet voor niets een ‘wereldplek‘ genoemd. Onze liefde voor de stad, maar vooral onze tips voor dat ene nieuwe restaurantje, die lunchtent, hippe winkel, fijne plekken aan het strand en nog veel méér delen wij graag met jou.

Wie zijn wij? Ik (Rianne Lourens) beheer sinds begin 2020 deze mooie blog die Laura in 2012 opstartte. Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, maar een tijdje geleden ben ik verhuisd naar het geweldige Haarlem. Geen geboren mug dus, maar zeker wel Haarlem-enthousiast! Waar Laura jullie mee laat genieten van haar favoriete plekken in Haarlem, ga ik met jullie mee op ontdekkingsreis door deze prachtige stad.

Lees hier al mijn blogs >

Wat ik zo mooi vind aan Haarlem is dat hier het gezellige, bruisende van een grote stad te vinden is, maar ook het knusse van een dorp. Met het strand zo dichtbij… écht heerlijk. En ik ben natuurlijk niet de enige die er zo over denkt. Het enthousiasme waarmee de (inmiddels meer dan 70.000) volgers op onze blogs reageren, zegt genoeg. Ik hoop daarom nog veel meer moois van Haarlem te kunnen ontdekken en te delen op Haarlem City Blog.

Maar ik doe dit natuurlijk niet alleen! Maak ook kennis met de rest van het fantastische Haarlem City Blog team:

 

Meet… blogger Laura E.!

Laura is geboren Haarlemse, oftewel een ‘echte mug’. De gezelligheid van het centrum, alles op fietsafstand, het vakantiegevoel met het strand om de hoek, en ook bruisend Amsterdam naast de deur… dat is wat Haarlem haar favoriete stad maakt. Eind 2012 is Laura Haarlem City Blog gestart. Ze deelde al graag haar tips over Haarlem met vrienden en doet dat sindsdien ook online. Nu lezen maandelijks duizenden Haarlemmers de blogs van Haarlem City Blog. Echt te gek!

Lees hier alle blogs van Laura >

 

Meet… blogger Laura K.!

Na twaalf jaar als Amsterdammer te hebben geleefd, verruilde Laura de hoofdstad drie jaar geleden samen met haar man en twee zoontjes voor het prachtige Haarlem. Heimwee heeft ze niet, want ze voelt zich enorm thuis in de stad met het strand dichtbij. Als fotograaf gaat ze elke dag op pad met haar camera, waarbij ze van alles vastlegt; van families en huwelijken tot ondernemers. Vrienden laten haar altijd het restaurant kiezen, want hotspots merkt zij als eerste op. Laura houdt namelijk erg van uitgebreid tafelen en ouwehoeren en dat doet ze het liefst met vrienden of bij de derde ronde op de tennisclub waar ze fanatiek competitie speelt.

Lees hier alle blogs van Laura >

 

Meet… blogger Lucinda!
Lucinda

Geboren en getogen mug. Haarlem is dus echt Lucinda’s thuis, en wanneer ze de stad in rijdt valt er al een rust over haar. Haarlem is zoals ze zegt ‘best of both worlds’ met het strand maar ook Amsterdam om de hoek. Ze vindt het heel leuk Haarlemmers op de hoogte te houden van wat Haarlem te bieden heeft, en ze te tippen over de echte krenten uit de pap.

Lees hier alle blogs van Lucinda >

 

Meet… blogger Kristel!
kristel

Op reis vertelt Kristel altijd dat Haarlem de beste plek van Nederland is. Overzichtelijk, gezellig en mooi. Over Haarlem valt nou eenmaal weinig negatiefs te zeggen. Nu ruim 9 jaar in Haarlem en Kristel voelt zich een echte mug. Al haar vrienden zijn naar Haarlem verhuisd, ze gaat dus niet meer weg. Haar drie liefdes – schrijven, Haarlem en cultuur – kan ze hier perfect combineren. Bovendien is het altijd fijn om op de hoogte te blijven van alle Haarlem-nieuwtjes, en om deze op een leuke manier te kunnen doorgeven!

Lees hier alle blogs van Kristel >

 

Meet… Nicoline en Frederiek van Mugjes!
Portret lowres door Jorrit t Hoen

Nicoline en Frederiek zijn beiden importmuggen, maar inmiddels samen met hun gezinnen volledig ingeburgerd. Als makers van het boek ‘Mugjes’ schrijven ze veel over kinderactiviteiten in Haarlem en dan vooral over alles wat leuk is voor peuters en kleuters. Dat doen ze ook graag voor Haarlem City Blog omdat dat zo’n fijne website is die ze zelf ook regelmatig raadplegen (als ze bijvoorbeeld weer eens zonder kinderen de deur uit gaan ’s avonds)!

Lees hier alle blogs van Nicoline en Frederiek >

 

Meet… blogger Annemarie

Annemarie woont al haar hele leven in Haarlem en is niet van plan de stad ooit te verlaten. Ze kan oprecht gelukkig worden van een kop echt goede koffie en is dol op lang tafelen met vrienden, mooi eten en goede wijn. Met haar man en kinderen geniet ze van lange wandelingen in de Waterleidingduinen en spelen in de Haarlemse stadsparken en speeltuinen. Schrijven maakt haar blij, helemaal als het over de fijne plekjes in haar eigen stad gaat!

Bekijk hier de blogs van Annemarie >

 

Meet… fotograaf Stephanie!
Opgegroeid in Heemstede, kent Stéphanie als geen ander het ‘Haarlemgevoel’. Ze bracht haar studententijd door in Amsterdam, maar is inmiddels al jaren trotse bewoonster van Haarlem. Vanaf haar woning in de Leidsebuurt fietst ze het liefst met haar fietsmand vol fotoapparatuur naar al haar favoriete hotspots. Haarlem verveelt haar eigenlijk nooit en anders ligt Amsterdam en het strand om de hoek! Iedere keer als ze dan weer het station Haarlem inloopt, voelt het als thuiskomen.

Onze gedeelde passie:
HAARLEM

…en genoeg mugervaring om onszelf tot (onofficiële) ‘stadsdeskundigen’ te mogen kronen.

Vragen of suggesties? Graag! Neem contact met ons op.

Voor bedrijven
Er zijn diverse mogelijkheden om te adverteren op Haarlem City Blog. Klik hier voor meer informatie.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!
facebook.com/haarlemcityblog
twitter.com/haarlemcityblog
instagram.com/haarlemcityblog
pinterest.com/haarlemcityblog

Haarlem City Blog

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké