Hielden we het nog vol zonder de heerlijke keuken en de fijne terrassen van onze favoriete Haarlemse hotspots? Nee, bijna niet! We hebben de horeca gemist de afgelopen maanden. Gelukkig kunnen we weer terecht bij onze favoriete plekken, en daar gaan we gauw gebruik van maken! Maar de keuze is reuze en we weten bijna niet waar we moeten beginnen. Om jou (en onszelf) toch op weg te helpen, hebben we hier alvast een lijstje gemaakt.

Voordat je overweegt een terras of restaurant te bezoeken, lees je natuurlijk wel even deze regels door!

 

 

De Oerkap
Yes, wij zijn dol op de Oerkappizza’s, maar ook van het mooie terras aan het Spaarne. Wist je dat je hier ook met een bootje kunt komen? Bij De Oerkap heb je niet alleen een terras maar bevind je je eigenlijk op een strand middenin de stad. Vakantiegevoel gegarandeerd. En in plaats van in de rij binnen, bestel je nu gemakkelijk en snel via de website terwijl je wacht op het terras. Slim!

Adres: Harmenjansweg 95, Meer over De Oerkap >
Oerkap-Haarlem-1

Dodici
Dodici kan de hele dag door. Van lekkere broodjes, croissants tot een heerlijk Italiaans menu. Vanaf het begin is dit een van de best bezochte tenten door de ‘know-where-to-go’ Haarlemmer. Ook hier kun je nu gelukkig weer genieten, uiteraard binnen de lijnen van het RIVM. Reserveren kan online.

Adres: Smedestraat 47, Meer over Dodici >
Dodici-Haarlem

Café Colette
Bij Colette gaan we enorm graag uit eten, maar ook het terras is echt super. Lekker groot en ruim opgezet, midden in het centrum en met uitzicht op de Grote Kerk. De sfeer is hier altijd goed, wat ook de reden is dat dit restaurant in onze favorieten thuishoort. Café Colette houdt uiteraard uitstekend rekening met de COVID-regels.

Adres: Oude Groenmarkt 22, Meer over Café Colette >

Morris
Voor een écht goede cocktail, lekkere borrelhapjes of een heerlijk stuk vlees van de grill ben je bij Morris aan het juiste adres. Geen poespas. Gewoon goed. En dat is hoe we het graag hebben! Op het terras heb je een mooi uitzicht op het Spaarne en kun je lekker van het zonnetje genieten. En… goed op afstand.

Adres: Spaarne 36, Meer over Morris >

Foto: Morris

Fishbar Monk
Nog een fijn terras, aan dezelfde kant als Morris, is die van Fishbar Monk. Ook hier kijk je mooi uit op het Spaarne en (altijd leuk) de interessante voorbijgangers. Een goed glas wijn mag hier niet ontbreken, want met 28 witte en 6 rode wijnen op de kaart gaat zelfs een bierdrinker waarschijnlijk voor wijn. Op de kaart staan daarnaast vele soorten vis, voor wanneer je wat trek krijgt door al die lekkere drankjes. Genieten! Reserveren doe je hier.

Adres: Turfmarkt 20, Meer over Fishbar Monk >

Toujours
Toujours heeft de allure van Parijs, maar is toch heel toegankelijk voor een breed publiek. Alles in een heerlijke Franse sfeer, zodat je een beetje een vakantiegevoel krijgt. Het terras is ook heerlijk, niet alleen overdag maar ook ’s avonds door de terrasverwarmers en leuke vuurkorven. Ook dit terras is uiteraard corona-proof gemaakt! Reserveren gaat via hun website.

Adres: Oude Groenmarkt 10-12, Meer over Toujours >

 

Wolkers
Een andere favoriet: Wolkers! Lekker licht, een fijne en relaxte sfeer, en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Voor koffie, ontbijt en lunch konden wij hier al terecht, maar sinds dit jaar is Wolkers ook open voor diner. De hele dag een aanrader dus! Sinds 1 juni kunnen we ook hier weer lekker aanschuiven, uiteraard op reservering. Reserveren kan direct aan de deur of door even te bellen naar  +31 (0)23 534 7524.

Adres: Gedempte Oude Gracht 139, Meer over Wolkers >

Zuidam
Of je nu met de fiets, de auto of zelfs met de boot naar Zuidam wilt komen… het is er altijd heerlijk! Direct aan het Spaarne, naast molen De Adriaan en (ook niet onbelangrijk) een heerlijke kaart! Momenteel hebben ze voor bootjevaarders zelfs een “Drijf-in”. Hoe leuk! Reserveren? Kijk dan op de website van Zuidam.

Adres: Scheepmakersdijk 2A

De DAKKAS
Bovenop het dak van De Kamp vind je De DAKKAS. Met een prachtig uitzicht over de stad kun je genieten van een hapje en drankje. Wat een unieke plek! Daar kun je ons zeker vinden zodra de zon schijnt. Wel werken ze momenteel met tijdslots. Maar wat wel leuk is: mocht je als stel willen afspreken bij De Dakkas met een ander stel, dan zorgen zij voor voldoende onderlinge afstand. Super handig! Reserveren kan online.

Adres: De Witstraat 1A, Meer over DAKKAS >

De Volkslust
Aan de Kruisweg, vlakbij het station, vind je De Volkslust. Op de bankjes zit je heerlijk en kijk je uit over de Nieuwe Gracht en de prachtige gevels. En dat allemaal onder het genot van een goed kop koffie en een stukje taart dat net uit de oven komt. Heerlijk! En reserveren kan sinds 1 juni ook online, easy dus!

Adres: Kruisweg 67, Meer over De Volkslust >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké