Gelukkig hebben we de laatste tijd al een beetje kunnen genieten van de strandtenten doordat er overal leuke beach barretjes ontstonden, maar natuurlijk zijn we nu extra blij dat alle strandtenten per 1 juni nu ook echt open mogen, ook al is het met restricties. Maar op het strand is veel ruimte, dus daar zal het niet aan liggen. En ben je een keer spontaan op het strand, dan kun je bij de meeste strandtenten toch nog wel zonder reservering terecht op het terras of als dat vol is bij de take-away. Dit zijn onze favorieten in Zandvoort!

 

 

Hippie Fish

Een van onze favoriete strandtenten en meteen ook de hipste van Zandvoort. De sfeer, het eten, de bediening, de muziek, alles klopt. Dit jaar ook weer heel mooi ingericht met veel planten en rotan, je zou er gewoon willen wonen. Buiten zit je lekker met je voeten in het zand en binnen heb je ook bij minder weer dat echt strandgevoel. Vanaf 1 juni kun je hier reserveren via de website voor time-slots van 1 uur en 45 minuten. Ook de beach bar blijft open voor take-away, dus lukt het je niet om te reserveren dan kun je altijd nog lekker op je eigen kleedje van Hippie Fish genieten. 

Boulevard Paulus Loot 3 – Zandvoort

Meer Hippie Fish >

 

 

Ubuntu

Deze strandtent is in dezelfde stijl van Hippie Fish. Ook hier is het interieur geweldig, een inspiratie voor je eigen huis. Het eten is er heerlijk, met veel gezonde bowls en smoothies. Terras is ook deels in het zand en binnen zijn er fijne houtkachels voor als het weer wat minder is. De heerlijke muziek maakt het plaatje compleet. Ook hier kun je vanaf 1 juni online reserveren voor time slots van 1 uur en 45 minuten, max. 4 personen. Je reserveert voor binnen of buiten. Mocht het slecht weer worden dan is het niet mogelijk je buitenreservering naar binnen te verplaatsen. De buitenbar zal ook gewoon open blijven voor take-away en het ijstentje waarschijnlijk ook.

Boulevard Paulus Loot 1 – Zandvoort

Meer Ubuntu >

 

 

Safari Lodge

Safari Lodge zit tussen Ubuntu en Hippie Fish en is een mix van Ibiza, Afrika en Bali. Lekker relaxed sfeertje. Gezellige hoekjes met vintage meubilair, rotan en tropische attributen. Veel hout, planten en cactussen. Buiten een tropisch sfeertje door safaritenten en parasolletjes. Je eet er lekker, veel vegetarisch en vegan. Alles zoveel mogelijk biologisch, vers en lokaal. Vanaf 1 juni kun je hier voor lunch en diner reserveren voor een time slot van 1,5 uur. Bij mooi weer wordt je reservering naar buiten verplaatst. Ook de nieuwe buitenbar blijft open voor take-away. 

Boulevard Paulus Loot 2 – Zandvoort

 

 

Tent 6

Tent 6 bestaat dit jaar 5 jaar en is inmiddels een vaste hotspot op het strand van Zandvoort. Een relaxte en hippe plek waar je heerlijk kunt eten, dit jaar ook veel nieuwe vegetarische gerechten. Binnen is het dit jaar net even anders ingericht, met o.a. een nieuwe groene bar. Buiten een fijn terras met loungebanken. Ook met kinderen is dit een fijne strandtent. Er is een glijbaantje en een bak met strandspeelgoed. Vanaf de loungebanken kun je je kids goed in de gaten houden. Vanaf 1 juni hoef je hier alleen voor binnen te reserveren, niet voor het terras. Heb je niet gereserveerd maar is er wel plek binnen? Dan mag je reserveren aan de deur of buiten even wachten aan een tafel tot er plek is. Er wordt niet gewerkt met time slots en je bent ook gewoon welkom voor een koffietje of een biertje. 

Boulevard Paulus Loot | Strandafgang 6 – Zandvoort

Meer Tent 6 > 

 

 

Ohana Beach

Naast Tent 6 zit het nieuwe Ohana Beach. Een leuke nieuwe strandtent met een mooi interieur en een goeie keuken, vis, vlees, vega of een BBQ op het strand. Met biologische wijntjes, verse sapjes en lekkere biertjes. De bestaande strandtent (voorheen Bad Zuid) is compleet verbouwd. Er zijn grote ramen geplaatst, alles is witgeschilderd, er is overal veel hout en rotan gebruikt, ook op het plafond. Heerlijke sfeer. Een mooie nieuwe aanwinst op het hippe Zuidstrand. Vanaf 1 juni kun je hier reserveren voor binnen, voor het terras is het niet nodig. Daar kan je gewoon plaatsnemen als er plek is. Ook blijft de beach bar open op mooie dagen. 

Boulevard Paulus Loot 5A – Zandvoort

 

 

Fosfor

Strandtent Fosfor is de laatste strandtent op het Zuidstrand van Zandvoort. Je kunt hier alleen lopend over het strand komen of op de fiets door de duinen. Dat maakt het al een bijzondere plek, want echt druk is het er bijna nooit. De strandtent is kleinschalig, persoonlijk en knus, het uitzicht over het strand richting Noordwijk echt fantastisch. Je waant je hier echt even in een andere wereld. Binnen zit je ook gezellig, bij minder weer gaat de haard aan. Vanaf 1 juni kun je reserveren via hun site en ook de beach bar buiten blijft in gebruik op mooie dagen. 

Zuidstrand 7 – Zandvoort

 

 

Bodhi Beach

Ook Bodhi Beach kun je alleen over het strand bereiken. Het zit op de plek waar vroeger Ajuma zat. Een heerlijke rustige plek op het Zuidstrand. In zo’n 10 minuten loop je er vanaf de boulevard naar toe. Net als Fosfor ligt het op het naaktstrand, maar bij de strandtent zelf merk je daar niets van. Je kunt hier heerlijk eten, een mix van tropische gerechten. Binnen is het tropisch en fris ingericht, met een knipoog naar Panama waar de eigenaren jaren hebben gewoond. Bodhi Beach is elke dag open vanaf 10.00 uur (alleen bij slecht weer gesloten). Reserveren kan via hun website of door een DM te sturen via Instagram. 

Zuidstrand 2 – Zandvoort

 

 

Noosa

Noosa is ook een nieuwe strandtent in Zandvoort, op de Boulevard de Favauge waar vroeger Skyline zat. Een mooi ingerichte strandtent geïnspireerd op Noosa in Queensland, Australia. Een surfparadijs met een chique uitstraling. En dat zie je ook in de strandtent terug. Heerlijk sfeertje en heerlijke (gezonde) gerechten op de kaart. Lekkere muziek erbij, fijn terras en First Wave Surfschool er direct naast dus als je het water op wilt kun je hier een board huren of een lesje nemen. Reserveren kan via de website of je loopt er binnen en reserveert ter plekke, als er nog ruimte is natuurlijk. 

Boulevard de Favauge 13 – Zandvoort

 

 

Ajuma

Sinds een paar jaar is Ajuma te vinden op het Noordstrand van Zandvoort en wordt het elk jaar compleet gerestyled door vtwonen. Ook dit jaar is het weer een plaatje geworden, weer heel anders dan vorig jaar, maar erg mooi, beachy chique. Veel donker hout, bruine lounge banken en een opvallende bruine bar. Je kunt hier heerlijk Aziatisch eten. Deze zomer komt er ook een buitenbar met fijne take-away gerechtjes. Sinds vorig jaar kun je ook logeren op het strand bij Ajuma in de mooie strandhuisjes er direct naast, ook ingericht door vtwonen. Reserveren kan via de website. 

Boulevard Barnaart 24 – Zandvoort

Meer Ajuma >

 

 

The Spot

The Spot is de watersport beach club van Zandvoort. Een goeie plek om te golfsurfen, kiten en suppen, voor volwassenen en kinderen. Je kunt er lessen volgen, materiaal huren en voor de kids zijn er de populaire Surf Camps. De stijl van de strandtent is vintage-hipster-achtig waarbij veel gewerkt is met gerecyclede materialen. Daarnaast is The Spot het eerste Ocean Friendly Restaurant van Europa, dat betekent dat er zo duurzaam mogelijk wordt gewerkt. Plastic rietjes en single-use-plastic zal je hier dus niet zien. Je kunt er heerlijk eten, gezonde bowls en power meals, maar ook echt surffood zoals burgers en frietjes. Reserveren kan via de website

Strandafgang Barnaart 23A – Zandvoort

 

 

Er zijn nog veel meer leuke strandtenten in Zandvoort! Lees meer op Liefs uit Zandvoort: www.liefsuitzandvoort.com

 

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

 

Fotocredits: Liefs uit Zandvoort / Kristel VeermanHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!