Gelukkig hebben we de laatste tijd al een beetje kunnen genieten van de strandtenten doordat er overal leuke beach barretjes ontstonden, maar natuurlijk zijn we nu extra blij dat alle strandtenten weer echt open mogen, ook al is het met restricties. Maar op het strand is veel ruimte, dus daar zal het niet aan liggen. En ben je een keer spontaan op het strand, dan kun je bij de meeste strandtenten toch nog wel zonder reservering terecht bij de take-away. Dit zijn onze favoriete strandtenten in Zandvoort!

 

 

Hippie Fish

Een van onze favoriete strandtenten en meteen ook de hipste van Zandvoort. De sfeer, het eten, de bediening, de muziek, alles klopt. Dit jaar ook weer heel mooi ingericht met veel planten en rotan, je zou er gewoon willen wonen. Buiten zit je lekker met je voeten in het zand en binnen heb je ook bij minder weer dat echt strandgevoel. Je kunt hier reserveren via de website voor time-slots van 1 uur en 45 minuten. Ook de beach bar blijft open voor take-away. Dus lukt het je niet om te reserveren, dan kun je altijd nog lekker op je eigen kleedje van Hippie Fish genieten.
Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort – Meer over Hippie Fish >

 

 

Ubuntu

Deze strandtent is in dezelfde stijl als Hippie Fish. Ook hier is het interieur geweldig, een inspiratie voor je eigen huis. Het eten is er heerlijk, met veel gezonde bowls en smoothies. Het terras is ook deels in het zand en binnen zijn er fijne houtkachels voor als het weer wat minder is. De heerlijke muziek maakt het plaatje compleet. Ook hier kun je online reserveren voor time slots van 1 uur en 45 minuten, max. 4 personen. Je reserveert voor binnen of buiten. Mocht het slecht weer worden dan is het niet mogelijk je buitenreservering naar binnen te verplaatsen. De buitenbar zal ook gewoon open blijven voor take-away en het ijstentje waarschijnlijk ook.
Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort – Meer over Ubuntu >

 

 

Kayuca Zandvoort

Een heerlijke relaxte en informele strandtent op het Zuidstrand waar je meteen een vakantiegevoel krijgt. Een beetje Ibiza, een beetje Marokko, iets Mexicaans. Kayuca vind je op de plek waar Safari Lodge altijd zat, tussen Hippie Fish en Ubuntu in.
Boulevard Paulus Loot 2, Zandvoort – Meer over Kayuca >

 

Tent 6

Tent 6 is inmiddels een vaste hotspot op het strand van Zandvoort. Een relaxte en hippe plek waar je heerlijk kunt eten, dit jaar ook veel nieuwe vegetarische gerechten. Binnen is het vorig jaar anders ingericht, met o.a. een nieuwe groene bar. Buiten een fijn terras met loungebanken. Ook met kinderen is dit een fijne strandtent. Er is een glijbaantje en een bak met strandspeelgoed. Vanaf de loungebanken kun je je kids goed in de gaten houden. Er wordt niet gewerkt met time-slots en je bent ook gewoon welkom voor een koffietje of een biertje.
Boulevard Paulus Loot | Strandafgang 6, Zandvoort – Meer over Tent 6 > 

 

 

Ohana Beach

Naast Tent 6 zit het nieuwe Ohana Beach. Een leuke strandtent met een mooi interieur en een goeie keuken, vis, vlees, vega of een BBQ op het strand. Met biologische wijntjes, verse sapjes en lekkere biertjes. De bestaande strandtent (voorheen Bad Zuid) is compleet verbouwd. Er zijn grote ramen geplaatst, alles is witgeschilderd, er is overal veel hout en rotan gebruikt, ook op het plafond. Heerlijke sfeer. Een mooie aanwinst op het hippe Zuidstrand. Je kunt hier reserveren via de website. Ook blijft de beach bar open op mooie dagen.
Boulevard Paulus Loot 5A, Zandvoort – Meer over Ohana Beach >

 

 

Fosfor

Strandtent Fosfor is de laatste strandtent op het Zuidstrand van Zandvoort. Je kunt hier alleen lopend over het strand komen of op de fiets door de duinen. Dat maakt het al een bijzondere plek, want echt druk is het er bijna nooit. De strandtent is kleinschalig, persoonlijk en knus, het uitzicht over het strand richting Noordwijk echt fantastisch. Je waant je hier echt even in een andere wereld. Binnen zit je ook gezellig, bij minder weer gaat de haard aan. Je kunt reserveren via hun site en ook de beach bar buiten blijft in gebruik op mooie dagen.
Zuidstrand 7, Zandvoort

 

 

Bodhi Beach

Ook Bodhi Beach kun je alleen over het strand bereiken. Het zit op de plek waar vroeger Ajuma zat. Een heerlijke rustige plek op het Zuidstrand. In zo’n 10 minuten loop je er vanaf de boulevard naar toe. Net als Fosfor ligt het op het naaktstrand, maar bij de strandtent zelf merk je daar niets van. Je kunt hier heerlijk eten, een mix van tropische gerechten. Binnen is het tropisch en fris ingericht, met een knipoog naar Panama waar de eigenaren jaren hebben gewoond. Bodhi Beach is elke dag open vanaf 10.00 uur (alleen bij slecht weer gesloten). Reserveren kan via hun website of door een DM te sturen via Instagram.
Zuidstrand 2, Zandvoort

 

 

Noosa

Noosa is ook een nieuwe strandtent in Zandvoort, op de Boulevard de Favauge waar vroeger Skyline zat. Een mooi ingerichte strandtent geïnspireerd op Noosa in Queensland, Australia. Een surfparadijs met een chique uitstraling. En dat zie je ook in de strandtent terug. Heerlijk sfeertje en heerlijke (gezonde) gerechten op de kaart. Lekkere muziek erbij, fijn terras en First Wave Surfschool er direct naast dus als je het water op wilt kun je hier een board huren of een lesje nemen. Reserveren kan via de website of je loopt er binnen en reserveert ter plekke, als er nog ruimte is natuurlijk.
Boulevard de Favauge 13, Zandvoort

 

 

Ajuma

Sinds een paar jaar is Ajuma te vinden op het Noordstrand van Zandvoort en wordt het elk jaar compleet gerestyled door vtwonen. Ook dit jaar is het weer een plaatje geworden, weer heel anders dan vorig jaar, maar erg mooi, beachy chique. Veel donker hout, bruine lounge banken en een opvallende bruine bar. Je kunt hier heerlijk Aziatisch eten. Deze zomer komt er ook een buitenbar met fijne take-away gerechtjes. Sinds kort kun je ook logeren op het strand bij Ajuma in de mooie strandhuisjes er direct naast, ook ingericht door vtwonen. Reserveren kan via de website.
Boulevard Barnaart 24, Zandvoort – Meer over Ajuma >

 

 

The Spot

The Spot is de watersport beach club van Zandvoort. Een goeie plek om te golfsurfen, kiten en suppen, voor volwassenen en kinderen. Je kunt er lessen volgen, materiaal huren en voor de kids zijn er de populaire Surf Camps. De stijl van de strandtent is vintage-hipster-achtig waarbij veel gewerkt is met gerecyclede materialen. Daarnaast is The Spot het eerste Ocean Friendly Restaurant van Europa, dat betekent dat er zo duurzaam mogelijk wordt gewerkt. Plastic rietjes en single-use-plastic zal je hier dus niet zien. Je kunt er heerlijk eten, gezonde bowls en power meals, maar ook echt surffood zoals burgers en frietjes. Reserveren kan via de website.
Strandafgang Barnaart 23A, Zandvoort

 

 

Er zijn nog veel meer leuke strandtenten in Zandvoort! Lees meer op Liefs uit Zandvoort: www.liefsuitzandvoort.com

 

Liefs uit Zandvoort, X Kristel

 

Fotocredits: Liefs uit Zandvoort / Kristel Veerman

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!