Vegan eten kan tegenwoordig heel erg lekker zijn, dat weten ze in Haarlem maar al te goed. Als veganist hoef je geen genoegen meer te nemen met een blaadje sla en een paddenstoel toe, nee, de keuze is reuze! Waar in Haarlem je lekker én vegan kunt eten? Dat lees je hier.

 

By Lima

Deze knappe tent in de Zijlstraat zit (bijna) altijd vol en dat is niet voor niets. Bij By Lima is bijna alles wat op de kaart staat suikervrij én zonder E-nummers, eerlijk en gezond maar bovenal erg lekker. Gelukkig maar, want voor dat laatste komen we natuurlijk. Bestel een verse juice, een vegan taartje of een vegetarische borrelplateau. In een gezellige setting kom je hier eenvoudig aan een vegan ontbijt, lunch of zoetigheidje tussendoor.
Zijlstraat 65 – Meer over By Lima >


By Lima

 

SLA

Vlakbij het station Haarlem is hij niet te missen: saladebar SLA. Je raadt het misschien al: hier vind je eindeloos veel salade opties! Maar ook Indiase curry’s, sushi bowls, proteïne bowls, hummus bowls en nog veel meer gezonds én lekkers! Je hebt de optie om zelf je maaltijd samen te stellen, mee te nemen of gezellig in de saladebar te nuttigen. De ingrediënten zijn seizoensgebonden en er zijn oneindig veel vegan opties. 
Kruisstraat 68B –
Meer over SLA >


Saladebar SLA

 

Veerkwartier

Het Veerkwartier kookt biologisch én duurzaam in het seizoen. Deze hotspot bevindt zich niet alleen midden in de natuur, maar staat hier ook voor. Op het menu staan simpele maar smaakvolle gerechten, sapjes, hapjes voor tussendoor en verantwoord zoet. Hier kun je terecht voor lunch, een borrel of diner. Een deel van de kaart is vega / vegan. Zin in gezond, biologisch én duurzaam? Dan zit je bij het Veerkwartier goed!
A. Hofmanweg 62 – Meer over Het Veerkwartier >


Het Veerkwartier

 

DeDAKKAS

Van je vegan hap gelijk een bijzondere ervaring maken? Dat doe je vanaf het terras bij DeDAKKAS. Een mooi uitzicht over Haarlem, een zonovergoten terras, een gezellige kas voor de frissere dagen én een goed menu met vegan opties voor overdag en ’s avonds. DeDAKKAS is een echte aanvulling voor Haarlem.
De Witstraat 1A – Meer over De DAKKAS >


DeDAKKAS

 

Chickpea

Krijg je niet snel genoeg van een goede hummus en falafel? Dan bestel je (of afhalen) een heerlijke vegan maaltijd bij Chickpea in de Kleine Houtstraat. Ga voor een lekkere hummus bowl of pita met falafel en eet het binnen op of kies ervoor om mee te nemen naar huis. De lekkerste falafel van Haarlem én helemaal vegan!
Kleine Houtstraat 2A – Meer over Chickpea >


Chickpea

 

Mica coffee bar

Heb je zin in koffie met zoets tussendoor, dan is een bezoekje aan Mica Coffee Bar in de Kleine Houtstraat geen slecht idee. Met een menu dat voor 70% vegan is, hoef je hier niet eindeloos te speuren naar plantaardige opties. Cappuccino met vegan melk en een smakelijk ontbijt, lunch of gewoon een taartje tussendoor, en dat allemaal in een stijlvolle setting.
Kleine Houtstraat 103 – Meer over Mica Coffee Bar >


Mica Coffee Bar

 

New Vegas

Het eerste 100% vegan restaurant in Haarlem vind je aan de Koningstraat 5. Met een laagdrempelige plantaardige keuken met herkenbare gerechten voor iedereen. 
Koningstraat 5 –
Meer over New Vegas >


New Vegas

 

Mama Gaia

Zodra je bij Mama Gaia binnenkomt, voel je de relaxte, maar tegelijkertijd ook vooruitstrevende sfeer direct. Het zou goed te geloven zijn dat restaurants er in de toekomst ook ongeveer zo uit komen te zien. Alles is tot in de puntjes verzorgd en het ziet er strak uit, maar er waait een frisse, natuurlijke wind doorheen (de bar is bijvoorbeeld gemaakt van op elkaar gedrukte aarde). Voeg daaraan een heerlijke menukaart toe en je hebt het recept voor succes!
Gonnetstraat 26 – Meer over Mama Gaia >

 

Nog meer leuks in Haarlem:
>> 10x De beste terrassen van Haarlem
>> 9x Speciaalzaken met heerlijk eten en drinken
>> 10x Budget restaurants in Haarlem

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké